recensie

The Disappearance of Alice Creed

The Disappearance of Alice Creed is een low budget film uit 2009. Een Britse film die vanaf januari 2011 bij ons in de bioscoop te zien is. Critici geven een hoog cijfer aan deze beklemmende, kleine maar zo spannende thriller.

Het verhaal

De film gaat over twee criminelen die ervan door willen gaan met 2 miljoen pond. Ze bedenken een sluw plan om een rijk meisje te ontvoeren en op die manier losgeld te krijgen van haar vader.

De eerste vijf minuten wordt de kijker meegenomen in de wereld van de criminelen, de voorbereiding en uitvoering van hun plan. De rest van de film blijft beklemmend en vormt een verbond tussen de personages.

Debuut

J. Blakeson is de regisseur en schrijver van The Disappearance of Alice Creed. Hij kwam op het idee door onder andere de film Ransom. Hij bedacht het verhaal, werkte het script uit en begon met regisseren. Het duurde ongeveer acht weken voordat de film geschoten was. Omdat hij films maakte waarbij helemaal geen budget was, was hij blij met het minimale dat hij kreeg om deze film te maken. De sets zijn overweldigend maar klein, de sfeer is prima en er zitten zoveel wendingen in de film dat de kijker telkens op het verkeerde been gezet wordt.

De drie

Gemma Arterton als Alice Creed

De rol van Alice Creed wordt vertolkt door Gemma Arterton, die we kennen van films als Prince of Persia, Quantum of Solace en Clash of the Titans. In een interview geeft ze aan dat Blakeson een geweldig persoon is om mee te werken en dat films met een kleiner budget intenser zijn om in te acteren. Toen ze het script las was ze verkocht en nam ze de rol aan. Ze wilde eens wat anders dan een prinses spelen.

Martin Compston als Danny

Martin Compston is onder andere bekend van Doomsday. Hij speelt de rol van Danny. Danny is de volger van Vic, die dit hele plan bedacht heeft toen hij uit de gevangenis kwam. Gedurende het verhaal wordt duidelijk hoe de twee elkaar hebben ontmoeten en hoe ze het plannen hebben uitgedacht.

Eddie Marsan als Vic

Eddie Marsan is overweldigend in zijn rol als Vic, een man die getekend is door het criminele bestaan het gevangenschap. Als hij vrij is neemt hij contact op mijn zijn oude vriend om zijn plannen door te spreken. Eddie Marsan heeft eerder gespeeld in Hancock, Miami Vice en The Illusionist.

De film

Hoe klein het budget ook is. De film is beklemmend en geeft buiten een spannende thriller een goede sfeer weer van relaties tussen de drie, de vele wendingen van het verhaal en de voorbereidingen op. Eind januari 2011 zal deze film eindelijk in de Nederlandse bioscopen te zien zijn. Een echte aanrader. Zeker je geld waard om ervoor naar de bioscoop te gaan.
© 2011 - 2024 Edwin666, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Disney Treasures: Disney RaritiesDisney Treasures: Disney RaritiesDe naam Disney Rarities zegt niet veel, maar waarschijnlijk kent u wel een paar van deze filmpjes. Zoals bijvoorbeeld he…
Alice in WonderlandAlice in Wonderland is een bekende Disneyfilm. Het verhaal is echter niet door Disney bedacht, maar is van een (kinder)b…
Recensie 'Still Alice'recensieRecensie 'Still Alice'Alzheimer is een ongeneeslijke, progressieve hersenziekte die gekenmerkt wordt door een ophoping van het eiwit beta-amyl…
Assassin's Creed: Altaïr en Ezio gamesAssassin's Creed is een zeer bekende gameserie van Ubisoft. De serie bestaat inmiddels uit een hele reeks games en Ubiso…

Filmrecensie InceptionrecensieFilmrecensie InceptionInception is een speelfilm uit 2010, van regisseur Christopher Nolan. Misdaad, thriller en science fiction vinden elkaar…
Filmrecensie: Soeur Sourire door regisseur Stijn ConinxrecensieFilmrecensie: Soeur Sourire door regisseur Stijn ConinxSoeur Sourire van Stijn Coninx vertelt het leven van Jeannine, een jong meisje die non wordt. In het klooster neemt zij…
Edwin666 (79 artikelen)
Gepubliceerd: 15-01-2011
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Artikelen met het label 'Recensies' bevatten naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in de vorm van een beoordeling.