recensie

Filmrecensie Rumor has it

Filmrecensie Rumor has it In 2005 maakt regisseur/acteur Rob Reiner deze speelfilm als een soort creatief vervolg op het succesvolle boek The Graduate en de speelfilm die daar later weer op volgde. De student knoopt een relatie met de veel oudere moeder aan, om vervolgens er vandoor te gaan met de dochter. Rumor has it … gaat door op dit verhaal met Jennifer Aniston in de hoofdrol.

Het verhaal

Uitgangspunt

Sarah Huttinger, gespeeld door Jennifer Aniston, een journaliste van de New York Times, is met haar vriend Jeff, gespeeld door Mark Ruffalo, onderweg naar huis (LA) omdat haar zusje gaat trouwen. Sarah heeft altijd een stukje van de rol van moeder op zich genomen, omdat de moeder jong gestorven is. Maar ze zit niet helemaal goed in haar vel als ze aankomt. Is het het gegeven dat haar vriend haar ten huwelijk heeft gevraagd en ze het nog niet wil zeggen, is het de omgeving die haar niet aanspreekt, of haar rol naar haar zusje? Ze voelt zich in ieder geval niet een van de velen daar en lijkt op geen van allen.

Trouwdag

Hoewel de trouwdag goed verloopt, trekt Sarah zich in de avonduren toch terug en gaat met haar grootmoeder Katharine, gespeeld door Shirley MacLaine, een vrouw die standaard te veel drinkt, even apart zitten. Daar laat Katharine weten dat ze helemaal niet zo’n buitenbeentje is, want haar moeder is ook weggelopen vlak voor haar huwelijk. Sarah legt prots het lijntje naar het boek en realiseert zich dat haar moeder en haar grootmoeder de twee vrouwen zijn waar het om gaat. Beau Burroughs, gespeeld door Kevin Costner, is de man in kwestie en ze besluit hem te gaan zoeken. Wetende dat ze, als ze gaat rekenen, ook van hem kan zijn. Dat zou in ieder geval verklaren waarom ze zo weinig weg heeft van de familie.

Gezocht en gevonden

Ze vindt Beau vrij snel als hij spreker op een symposium is en dan blijkt dat hij niet haar vader kan zijn. Hij is erg charmant en ze raakt bedwelmt door zijn avances. Ze blijft bij hem en dat maakt generatie 3 die onder invloed van Beau staat.
Dan komt haar aanstaande man er achter en laat haar in diep verdriet achter.

Ze gaat terug naar haar grootmoeder die haar troost en als ook haar zusje teruggekomen is van de huwelijksreis is het huis in verdriet. Toch vinden de zusjes elkaar en Sarah leert haar vader pas echt kennen. De vraag is wel of het nog goed komt tussen haar en Jeff?

De recensie

Achter de schermen

Rob Reiner maakte in 2005 deze speelfilm die ontroert, komische momenten kent en vooral ook een ‘feelgood’ karakter heeft. Dat maakt dat de film als een soort vervolg op The Graduete niet als zodanig ontvangen werd. Toch deed de door Ben Cosgrove en Paula Weinstien geproduceerde film voor Warner Bros. het goed in de bioscoop en op DVD. Totaal bracht de film al zo’n kleine 140 miljoen dollar op.

De acteurs het verhaal

Ted Griffin schreef het verhaal wat niet als een huis staat. Op zich zou het verhaal wel stand kunnen houden, maar het is allemaal net iets te oppervlakkig. Zeker als vervolg op de succesvolle The Graduete. De diepgang in de verhaallijnen is ver te zoeken. Griffin zou de film oorspronkelijk ook regisseren, maar er deden zich problemen voor en zowel Griffin als regisseur als een aantal hoofdrolspelers werd vervangen.

De acteurs spelen in deze lichtvoetige speelfilm hun rol naar behoren, geen hoogstandjes en zeker Costner kan beter in wat zwaardere films spelen. Aniston staat om haar niemendalletjes bekend en pakt haar rol serieus op als de girl nextdoor. En dat is het ook … een gemiddelde film, met gemiddeld acteerwerk wat af en toe een glimlach teweeg brengt. Verwacht er niet te veel van en dan is de feelgood film prima te pruimen.

De film is op DVD/on demand te huur en te koop en af en toe op televisie.
© 2011 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Jennifer AnistonZe heeft talent, ze is knap en ze behoort tot de ‘Rich and Famous’. Jennifer Aniston natuurlijk. Ze is een getalenteerde…
Filmrecensie “Revenge”recensieFilmrecensie “Revenge”In de jaren 90 was Kevin Costner op het witte doek big business. De een na de andere speelfilm deed het goed en zo ook R…
Filmrecensie DragonflyrecensieFilmrecensie DragonflyDe film dankt haar naam aan de libel (Dragonfly is libel in het Engels) en in dit geval een erfelijke tekening op het li…
The Rachel HaircutThe Rachel Haircut, kortweg The Rachel genoemd, is het kapsel dat Jennifer Aniston in de eerste twee seizoenen van Frien…

Filmrecensie All the RagerecensieFilmrecensie All the RageDeze uit 1999 afkomstige speelfilm laat de soms absurde maatschappij met vuurwapens en alle gevolgen van dien zien. Mens…
Filmrecensie ‘Firewall’recensieFilmrecensie ‘Firewall’Harrison Ford staat bekend om actie en dat laat hij – ook al is de man inmiddels op leeftijd - volop zien in de uit 2006…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Geralt, Pixabay
Annastaal (2.955 artikelen)
Laatste update: 05-11-2013
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Artikelen met het label 'Recensies' bevatten naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in de vorm van een beoordeling.