Leuke films voor op een slaapfeestje, sleepover of een date

Leuke films voor op een slaapfeestje, sleepover of een date Een slaapfeestje of sleepover is leuk! Gezellig met je vrienden en vriendinnen logeren omdat je jarig bent geweest of gewoon omdat je er zin in hebt. Je kunt heel veel dingen doen op een slaapfeestje, maar één van de leukste dingen die je kunt doen is een film kijken. Maar welke films zijn nou leuk om te kijken op een slaapfeestje? Daarnaast is het belangrijk om, wanneer je een date hebt en je gaat film kijken, een goede film uit te kiezen. Welke is daarvoor geschikt?

Slaapfeestje

Er zijn veel dingen die je kunt doen op een slaapfeestje, denk aan knutselen, een modeshow houden, songstar spelen en natuurlijk mag je film kijken niet vergeten. Er zijn ontzettend veel soorten films, onder andere:
 • Actiefilms;
 • Avonturenfilms;
 • Dramafilms;
 • Fantasy films ;
 • Horror- en thrillerfilms;
 • Jeugd- en tienerfilms;
 • Komediefilms;
 • Misdaadfilms;
 • Oorlogsfilms;
 • Rampenfilms;
 • Romantische films;
 • Sciencefiction films.

Actiefilms

Die Hard

Een goede actiefilm over een New Yorkse agent die in Los Angeles is. Hij wil met kerst bij zijn kinderen zijn, maar terroristen nemen dan de controle van een wolkenkrabber over om een kluis te openen. De agent ontloopt de gijzelaars en schakelt de terroristen uit. Is hij nog op tijd bij zijn kinderen voor kerst? Er zijn vier delen van deze film: Die Hard 1, 2, 3 en 4.

Crank

De huurmoordenaar Chev is vergiftigd met 'The Beijing Cocktail' door één van zijn vijanden. Hij moet zijn hartslag omhoog weten te houden door adrenaline aan te maken. De huurmoordenaar wil zijn vriendin beschermen, in leven blijven en ook zijn vijand vermoorden. Dit leidt tot een ontzettend spannende tocht door Los Angeles. Een ontzettend leuke film die geen moment saai wordt. Van deze film zijn meerdere delen gemaakt.

Sin City

Deze film gaat over een stad waar veel moorden en misdaden gepleegd worden. Er spelen zich twee verhalen af in deze film. Het eerste verhaal gaat over een man die wraak wil op diegene die hem erin heeft geluisd voor moord op de enige vrouw waar hij om gaf. Het tweede verhaal gaat over een man die een aantal vrouwen probeert te beschermen tegen een corrupte agent. Het is een spannende actiefilm!

Avonturenfilms

Pirates of the Caribbean

De kapitein van The Black Pearl, Kapitein Jack Sparrow, wil zijn schip terug nadat de kapitein afgedankt is. De nieuwe kapitein van het schip ontvoert Elizabeth, zij is waarschijnlijk de enige die de vloek van Cortez kan opheffen. Zij blijkt dit niet te kunnen, maar Will wel. Hij is een man die verliefd op Elizabeth is. Will vraagt daarom Kapitein Jack Sparrow om hulp. Van deze film zijn meerdere delen gemaakt.

Eight Below

Een prachtige film over een wetenschapper op Antartica. De man heeft sledehonden waar hij met heel zijn hart en ziel van houdt, maar hij moet ze achterlaten wanneer het weer erg slecht wordt. Er is geen plek meer in het vliegtuig en er vliegen geen vliegtuigen meer heen. De volgende vlucht is pas over een half jaar en dat zouden de honden normaal gesproken nooit overleven. In de film zie je hoe de honden leven nadat ze zijn achtergelaten, terwijl de man er alles aan doet om terug te komen. Lukt het de man om op tijd terug te zijn?

Tomb Raider

Een vrouw, Lara Croft, is opgegroeid in een rijk milieu. Ze reist nu over de hele wereld om te zoeken naar zeldzame voorwerpen. Het doel wat ze nu wil bereiken is het vinden van een voorwerp die de eigenaar alle macht geeft. Dit lukt haar niet zomaar, hiervoor moet ze een geheim genootschap verslaan. Van de film Tomb Raider zijn meerdere delen gemaakt.

Dramafilms

In Her Shoes

Twee zussen, Maggie en Rose, zijn totaal verschillend. Zo is Maggie mooi, charmant, oppervlakkig en dol op winkelen. Ze heeft geen huis, geen geld en geen carrière. Rose heeft een goede baan, een relatie en ze wil gaan trouwen. Maggie raakt werkloos, ze vraagt om hulp bij Rose. Dit loopt mis, omdat Maggie de vriend van Rose leuk begint te vinden. Wanneer de grootmoeder Ella in hun leven komt veranderd er heel veel.

Flight Plan

Een alleenstaande moeder gaat samen met haar dochtertje Julia van zes jaar met het vliegtuig. Wanneer de moeder in slaap valt is haar dochtertje plotseling verdwenen. Niemand wil haar geloven, maar zij geeft niet op. Ze zal en moet haar dochtertje vinden. De piloot en een politieman willen haar geloven, maar er is nergens bewijs dat haar dochtertje echt aan boord gekomen is. Zal ze in geestelijk in de war zijn door het verlies van haar man? Of is er meer aan de hand?

Titanic

Een film waar er bij veel mensen tranen vallen. Het meisje Rose van 17 jaar vaart met haar rijke familie met het schip Titanic. Zij moet zich verloven met een rijke jongen, maar zij is niet verliefd op hem. Tijdens de reis leert zij Jack kennen, een jongen uit de lagere klasse. Ze worden verliefd op elkaar, maar de familie van Rose vindt dit niet goed. Ze blijven van elkaar houden, en doen er alles aan om bij elkaar te blijven, zelfs wanneer het schip zinkt en Jack verdrinkt.

Fantasy- en sciencefictionfilms

Thor

Een mooie fantasyfilm over Thor, een krijger die zichzelf erg goed vindt. Door hem wakkert er een oorlog aan, daardoor wordt Thor verbannen naar de Aarde. Hij moet leren leven tussen de normale mensen. Hij wordt verliefd op een vrouw van Aarde, hij krijgt een relatie met haar maar dan komt zijn vijand naar de Aarde toe..

Real Steel

Een film die zich afspeelt in de toekomst, in het jaar 2020. De populairste sport is robotboxen, de man Hugh Jackman wil het helemaal gaan maken met een afgeschreven robot. Hij wil kampioen worden, maar hij komt erachter, terwijl hij bezig is met de robot, dat hij een zoontje heeft van elf jaar.

Super 8

Een erg spannende sciencefiction film over een groep kinderen die een zombiefilm maken. Terwijl zij filmen gebeurt er iets wat niet had mogen gebeuren, er wordt een trein aangereden door een vrachtwagen en allerlei vreemde voorwerpen komen overal terecht. Het zijn voorwerpen uit de ruimte, en er gebeuren opeens allerlei onverklaarbare dingen in de stad. Er is iets raars aan de hand, maar komen ze daar op tijd achter?

Horror- en thrillerfilms

Saw I

Er zijn meerdere Saw films gemaakt, het leukste is om te beginnen bij deel één. Twee mannen die elkaar niet kennen worden wakker in een badkamer, ze liggen vastgebonden. In het midden ligt een dode man met een revolver en een taperecorder in zijn handen. Ze kunnen het bandje afluisteren, hierdoor komen ze tot de ontdekking dat ze het slachtoffer zijn van een seriemoordenaar.

The Grudge

Een student uit Amerika loopt in Japan stage, ze doet een medische studie. Ze gaat naar het huis van een verpleegster wanneer de verpleegster niet naar haar werk komt, ze treft de vrouw aan, stokstijf voor zich uit aan het staren. Ze verzorgt de vrouw, maar ondertussen is er iets aan de hand met het huis. Er zijn meerdere delen van The Grudge gemaakt.

Haute Tension

Deze horrorfilm gaat over een meisje Marie die geen idee heeft hoe ze in het ziekenhuisbed terecht gekomen is waar ze in wakker is geworden. Haar rug zit vol krassen die pijn doen, er zit een snee in haar schouders die dichtgemaakt is door dokters. Marie herinnert zich langzaam haar ongeluk, hierbij gaat ze door een hel.

Jeugd- en tiener films

Garfield the movie

John heeft een kat, Garfield, hij heeft een goed leventje, totdat John een hond adopteert. Odie, de hond, zet het leven van Garfield op zijn kop. Garfield wil niets liever dan Odie uit zijn huis zetten, en dit lukt hem. John en zijn nieuwe vriendin zoeken Odie, ze doen er alles aan om hem te vinden, maar niets lukt. Garfield krijgt spijt en gaat zelf op onderzoek uit, hij ontdekt dat Odie gestolen is, een TV hond wordt, en een gemeen baasje heeft. Garfield doet er alles aan om dit te voorkomen.

Ice Age, The Meltdown

Deze film speelt zich af tijdens de ijstijd. De ijstijd loopt ten einde maar de dieren vinden het niet erg. Alles smelt en wordt warmer. Maar dan komen de dieren Sid, Diego en Manny erachter dat hun plek in gevaar is. Een enorm dam staat op instorten, en ze doen er alles aan om dit te voorkomen. Het is een erg grappig film met veel humor.

Madagascar

De zebra uit de dierentuin in New York heeft het niet naar haar zin in de dierentuin. Hij heeft over het wilde leven gehoord en wil vrij zijn. Hij ontsnapt uit de dierentuin, maar wordt gevolgd door zijn vrienden: de leeuw, giraffe en het nijlpaard. Samen komen ze op een boot terecht, die hen naar Madagascar brengt. Maar hoe overleef je in het wild?

Romantische komedies

Just go with it

De plastisch chirurg Patrick heeft bindingsangst. Hij verteld daarom erg veel leugens wanneer het te serieus dreigt te worden tussen hem en zijn vriendin. Zijn vriendin komt hierachter en gelooft hem niet meer. De chirurg vraagt daarom aan zijn kantoormanager om zijn ex-vrouw te spelen.

Bridesmaids

Annie haar leven is een grote puinhoop, ze heeft geen vriend, geloof niet in de liefde en ze heeft ook geen geld. Haar beste vriendin Lilian heeft het wél goed voor elkaar en gaat binnenkort trouwen. Annie wordt haar getuige, waar ze erg veel zin in heeft. Ze probeert ook de bruiloft zo goed mogelijk te regelen. Ze wordt in de weg gezeten door de andere beste vriendin Lilian, maar Lilian heeft dit niet in de gaten. Dan komt de bruiloft, Annie pikt het niet meer wanneer ze ziet dat Lilian alles geregeld heeft en dan barst de bom.

The change-up

Twee beste vrienden hebben een totaal ander leven. De ene is getrouwd, heeft kinderen, terwijl de andere nog als een student leeft. Hij is smerig, heeft een slecht betaald baantje en geen vriendin. Wanneer ze een avond hebben gestapt moeten ze plassen, ze plassen in de fontein en wensen dan dat ze het leven van de ander hebben. De volgende ochtend worden ze wakker en ze hebben van lichaam gewisseld. De fontein is verdwenen..

Rampenfilms

The day after tomorrow

Door een weerdeskundige wordt er gewaarschuwd dat er veel zal veranderen voor het klimaat door de opwarming van de aarde. Niemand luistert naar hem, maar dan komen er tornado's, overstromingen en zakt de temperatuur extreem. Het evacueren van het zuiden van Amerika is begonnen, in het noorden moet iedereen binnen blijven. De weerdeskundige gaat opzoek naar zijn zoon, naar het noorden, waar zijn zoon in een bibliotheek zit.

The day the earth stood still

Er komt een buitenaards ras naar de aarde, een ras dat een evolutie meegemaakt heeft om klimaatveranderingen te overleven op hun thuisplaneet. Ze komen om de mensen te helpen en mensen in te lichten, want met de aarde gaat het niet goed. Het buitenaards wezen wordt gevangen genomen voor de Verenigde naties, daarom besluiten de buitenaardse wezens dat de aarde vernietigd moet worden, de mens zou niet mogen bestaan..

2012

Volgens de Maya's zal op 21 december 2012 het einde van de wereld zijn. Jackson Curtis is gescheiden en probeert zijn familie te redden van de ramp. Er wordt door de Verenigde Staten een noodplan bedacht, er komen gigantische arken en één ticket kost een miljard dollar. Jackson doet er alles aan om zijn familie in veiligheid te brengen, ze komen in een ark terecht. Wanneer de ark dreigt ze zinken redden ze de ark, nog vlak voordat hij bijna tegen een ijsrots vaart.

Lees verder

© 2012 - 2023 Dazzeltje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De fascinatie voor science fiction (-films)Wat maakt science fiction voor velen zo aantrekkelijk? De films ET, Frankenstein, Star Wars, The Matrix of Star Trek s…
De gebroeders CoenJoel en Ethan Coen, beter bekend als de gebroeders Coen, zijn bij filmliefhebbers al decennia bekend van independent mov…
Moviemeter: beoordelingsplatform voor filmliefhebbersMoviemeter: beoordelingsplatform voor filmliefhebbersMoviemeter is de ideale site om bij te houden welke films jij allemaal al hebt gezien. Je kunt je stem geven, je mening…

Een romantische filmavondKoppeltjes kiezen vaak voor een avondje film om een drukke dag of een belastende week af te sluiten. Het blijkt een van…
Le fabuleux Destin dAmélie Poulain: Franse filmLe fabuleux Destin dAmélie Poulain: Franse filmOm bij weg te dromen. Dat is de film van Jean-Pierre Jeunet. Het bleek een ware een kaskraker. De franse film getiteld '…
Bronnen en referenties
 • http://www.moviemeter.nl/
Dazzeltje (96 artikelen)
Laatste update: 08-04-2015
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.