Georgina Verbaan

Ze is actrice, zangeres en columniste. Georgina Verbaan is een veelzijdig persoon met vele talenten. In haar werk laat ze veel verschillende kanten van zichzelf zien en verbaast daarmee de toeschouwer. Ook haar privéleven heeft al meerdere keren voor ophef gezorgd. Maar wie is nu eigenlijk Georgina Verbaan?

Hedwig Harmsen

Georgina Carolina Verbaan werd geboren op 9 oktober 1979 in Den Haag. Al snel werd duidelijk dat Georgina op de planken wilde staan. Op elfjarige leeftijd werd ze al lid van de musicalgroep Harlekijn in Zoetermeer. In 1991 besloot ze naar Jeugdtheaterschool Rabarber te gaan in Den Haag. Georgina rondde de mavo af en ging audities doen. In 1997 kreeg ze haar eerste grote rol te pakken als Hedwig Harmsen in Goede Tijden Slechte Tijden. Ze speelde de rol tot 5 mei 2000. Hedwig Harmsen was het nichtje van Govert Harmsen. Samen met haar zus Jessica komt ze bij haar oom wonen. Ze heeft een extravagante uitstraling en gaat niet graag naar school. Dat zorgt bij haar oom voor flink wat kopzorgen. Uiteindelijk raakt ze bevriend met Kim Verduyn en vindt haar plekje in Meerdijk. Haar grote liefde in de serie is Rik. Als deze relatie na allerlei toestanden wordt beëindigd besluit Hedwig te vertrekken uit Meerdijk.

Het leven na GTST

In 2000 besluit Georgina zich te gaan richten op een zangcarrière. Ze brengt het nummer “If you want me” uit maar dit is geen groot succes. Georgina zet zichzelf als actrice terug op de kaart door haar rol in de film Costa! Ze speelt daarin de rol van Janet. Samen met haar zus mag ze mee op vakantie naar Spanje. Haar zus en haar vriendinnen zitten daar niet op te wachten en zijn haar liever kwijt dan rijk. Uiteindelijk verandert Janet van een lelijk eendje in een mooie zwaan en krijgt ze een relatie met de knappe Rens. Ze speelde de rol van Janet ook nog in het eerste seizoen van de tv-serie Costa! Daarna speelde ze nog in de film Pista! In 2004 was ze gastjurylid bij het Nationaal Songfestival. Vanaf toen werd ze vaak gevraagd voor presentatieklussen. Ze presenteerde o.a. Gotcha (2005), De Milieuridders (2005) en De Tafel van 5 (2009). Ook was ze vaste tafeldame bij De Wereld Draait Door. In 2008 maakt Georgina een comeback als actrice met haar rol in ’T Schaep met de vijf poten’. Ze gooit hoge ogen met deze rol en wint verschillende prijzen. Sinds 2013 heeft ze een column in de zaterdageditie van NRC Next.

In 2016 is Georgina weer terug op het witte doek met haar rol in de film Brasserie Valentijn. De film speelt zich af op Valentijnsdag. Het belooft de drukste dag van het jaar te worden in de brasserie. Georgina speelt de rol van Valentijn die alles onder controle heeft in de brasserie. Iedereen komt binnen in de hoop de liefde te vinden. Maar dan staat ineens een oude vlam van Valentijn op de stoep.

Playboy

In december 2004 stond Georgina in de Nederlandse Playboy. De foto’s zorgden voor veel ophef omdat haar borsten een stuk groter waren dan voorheen. Georgina liet röntgenfoto’s van haar borsten publiceren om aan te tonen dat haar borsten echt waren. Georgina komt hierna nog een aantal keren in het nieuws. Zo is ze een uitgesproken vegetariër en laat door middel van verschillende acties zien waarom we beter geen vlees kunnen eten. In 2006 stond ze zelfs op de kandidatenlijst van de Partij voor de Dieren voor de Tweede Kamerverkiezingen.

Het privéleven van Georgina is vaak voer voor de pers. Zo had ze relaties met Tim Immers, Daniel Rivas en Jort Kelder. De beëindiging van de relatie met Jort Kelder werd breed uitgemeten in de pers. Georgina werd namelijk gefilmd terwijl ze stond te zoenen met haar collega-presentator Pieter van der Wielen. De pers bracht deze beelden uit waardoor Jort er achter kwam dat Georgina hem bedroog.
Van 2009 tot 2013 heeft ze een relatie met trompettist Rob van de Wouw. Samen krijgen ze in 2010 een dochter genaamd Odilia. Eind 2015 krijgt ze een relatie met Ralf Nauta, een ontwerper uit Amsterdam.
© 2016 - 2024 Sschoneveld, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Interessante weetjes over Goede tijden, slechte tijdenInteressante weetjes over Goede tijden, slechte tijdenGoede tijden, slechte tijden is een soapserie die vanaf oktober 1990 op de Nederlandse televisie te zien is. De soap is…
Valentijn smoothiesValentijn smoothiesMaak Valentijn bijzonder met één van de volgende Valentijn smoothies. Sommige van deze smoothies zijn ideaal voor een on…
Valentijnsdag verklaardValentijnsdag verklaardValentijnsdag wordt gevierd op 14 februari. Het is de dag waarop geliefden extra aandacht aan elkaar besteden. In het ja…
Leuke weetjes - Valentijn en ValentijnsdagLeuke weetjes - Valentijn en ValentijnsdagBen je op zoek naar leuke weetjes over Valentijn en Valentijnsdag? Wedden dat je met onze leuke wetenswaardigheden vast…

Grootste stijlicoon van Hollywood: Marilyn MonroeZe viel vooral op door haar knalrode lippen, korte blonde lokken en polka-dotjurken. Actrice en zangeres Marilyn Monroe…
Alan Rickman: zijn bekendste rollen als acteurAlan Rickman: zijn bekendste rollen als acteurOp 14 januari 2016 kwam het trieste nieuws naar buiten dat de Britse acteur Alan Rickman op 69-jarige leeftijd is overle…
Bronnen en referenties
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Georgina_Verbaan
Sschoneveld (7 artikelen)
Gepubliceerd: 03-02-2016
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Filmsterren
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.