recensie

Sabrina Starke, Sunny Days, Bags & Suitcases

Sabrina Starke, Sunny Days, Bags & Suitcases Sunny Days is de eerste single die Sabrina Starke uitbracht van haar nieuwe cd Bags and Suitcases. Sinds Sabrina Starke in het najaar van 2008 haar debuut-cd uitbracht is de van oorsprong Surinaamse zangeres met haar soulvolle, R & B, jazzy getinte sound, een graag geziene artieste, zowel in de populaire media, als op de poppodiums. Het Amerikaanse jazz label Blue Note bood Sabrina Starke al snel na het verschijnen van haar debuutsingle een contract aan.

Sabrina Starke

Sabrina Starke werd geboren op 9 augustus 1979 in Paramaribo, Suriname maar kwam, toen ze zes maanden oud was, al naar Nederland, waar Rotterdam haar nieuwe thuisbasis werd. Ze startte haar loopbaan in een reggaeband, maar sinds 2005 zingt ze solo. In 2006 trad ze op in het Apollo Theater in New York, na haar winst in de Talent Night. Het Nationaal Popinstituut (tegenwoordig Muziek Centrum Nederland) ontdekte haar ook en vroeg haar om twee liedjes aan te leveren voor het '"Unsigned" project. (artiesten - nog - zonder contract met een platenmaatschappij) Op deze cd presenteerden zich acht, tot dan toe onbekende, maar wel veelbelovende nieuwe artiesten. Deze cd, genaamd "The Mighty 8" kwam uit in de tweede maand van 2007 en werd geproduceerd door Equipe de Clochard.

Ze bereikte in datzelfde jaar de tweede plaats bij de Grote Prijs van Nederland. In oktober 2008 bracht ze haar debuutalbum uit: Yellow Brick Road. De opname van dit album was financieel mogelijk gemaakt door de winst van de VSBfonds Music Matters Award. De inspiratie voor de liedjes op haar eerste album haalde Sabrina uit de mensen die ze "on the road" had ontmoet, maar ook de wereld om haar heen. De titelsong Yellow Brick Road verhaalt in grote lijnen over de plaatsen waar Sabrina de afgelopen jaren was geweest en waar ze zichzelf bevond op het moment van de opname van het liedje.

Blue Note

Haar debuutsingle Do for Love kreeg volop media-aandacht. Ze kwam in de belangstelling te staan van het fameuze Amerikaanse jazz label Blue Note. Daar was men zo onder de indruk van haar dat ze Sabrina Starke een meerjarig contract aanboden. Behalve Do for Love kwamen er nog twee singles van het album Yellow Brick Road: Foolish en A Woman's Gonna Try. De nummers van haar eerste cd werden grotendeels door haarzelf geschreven. Het nummer A Woman's Gonna Try verscheen overigens pas op de heruitgave van Yellow Brick Road in 2009.

Nieuwe versie van Yellow Brick Road

In juni 2009 verscheen de uitgebreide versie van Sabrina's debuut-cd. Een cd aangevuld met twee nieuwe nummers: Home is You en A Woman's Gonna Try. Het artwork was wat aanpast en tevens had de heruitgave van Yellow Brick Road een OpenDisc gedeelte. De cd was bedoeld als een internationale uitgave. Beide nieuwe, extra toegevoegde liedjes waren het resultaat van een aantal songwriter sessies die Sabrina in New York had met Billy Mann en zijn team, die al eerder werkten voor o.a. Pink, Sting, Mary J. Blige en Joss Stone. In zes sessies zijn in de Amerikaanse stad een aantal nieuwe nummers geschreven, waarvan er dus op deze cd twee zijn gebruikt. Overige nummers zouden nog bewaard worden voor een volledig nieuwe cd van Sabrina.

Sunny Days

Op 20 augustus 2010 verscheen van Sabrina een nieuwe single, getiteld Sunny Days, de voorloper van haar nieuwe album Bags and Suitcases. In de clip van Sunny Days is Sabrina nog hoogzwanger te zien. Begin september 2010 beviel ze van haar tweede kindje. Vanaf oktober 2010 start ze een theatertournee, waarbij ze 45 verschillende podia aandoet. Vanaf oktober gaat Sabrina's theatertour van start, waarbij ze 45 theaters zal aandoen, tussen 14 oktober 2010 en 5 februari 2011.

Bags and Suitcases

De release van Sabrina's tweede officiële album Bags and Suitcases is op 15 oktober 2010. De cd bevat 12 nieuwe liedjes. Een aantal nummers werd geschreven in New York tijdens de eerder genoemde sessies met Billy Mann. Sabrina zei in een interview over Bags and Suitcases: “Het album is een stap in een andere richting. De gitaar neemt een belangrijke plaats in op het album, waarbij folk, soul en pop de rode draad zijn geworden.”

Tracklist Bags and Suitcases

 • Brand New
 • Different People
 • Another Shade
 • Sunny Days
 • Can't Keep Running Away
 • Jasmine
 • If Morning Comes
 • Bags & Suitcases
 • Happy
 • Down The Road
 • For Love/In The Moment
 • So Magical

Twitter, Hyves en MySpace

Sabrina is zeer actief middels de multimediale media. Ze is maatschappelijk zeer betrokken en dat is regelmatig te lezen op haar Twitter. Ze heeft verder profielen op Hyves en MySpace.
© 2010 - 2024 Kroezenier, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De oorsprong van JazzDe oorsprong van JazzDe meeste mensen weten zo globaal wel te vertellen waar jazz vandaan komt. Het is een muziekstijl die is meegenomen uit…
Veel volgers krijgen op TwitterVeel volgers krijgen op TwitterTwitter is tegenwoordig één van de populairste sites ter wereld en ook in Nederland is het helemaal aangeslagen. Beroemd…
Bio-30 Days, afvallen in 30 dagenBio-30 Days, dieetpillen van het Deense bedrijf Pharma Noord, is een van de meest verkochte producten die je kunnen help…
Automatisch tweets plaatsen op TwitterAutomatisch tweets plaatsen op TwitterIn sommige gevallen kan het handig zijn om berichten automatisch op Twitter te plaatsen. Zeker bij zakelijk twitteren zo…

Sufjan Stevens,The Age of Adz, nieuwe cdrecensieSufjan Stevens,The Age of Adz, nieuwe cdSufjan Stevens, brengt in oktober 2010 zijn nieuwe cd The Age of Adz uit, zijn eerste volwaardige nieuwe studioalbum sin…
Kinderen Tegen Kinderen, NeverkindrecensieKinderen Tegen Kinderen, NeverkindKinderen Tegen Kinderen bracht op 24 maart 2010 de cd Neverkind uit. De uit louter volwassenen bestaande band kreeg volo…
Bronnen en referenties
 • www.sabrinastarkemusic.com www.sabrinastarke.net nl.wikipedia.org twitter.com/sabrinastarke MySpace Hyves bol.com
Kroezenier (91 artikelen)
Laatste update: 06-10-2010
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Muziek
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Artikelen met het label 'Recensies' bevatten naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in de vorm van een beoordeling.