Tv-serie 24: seizoen 9

Tv-serie 24: seizoen 9 24 is nog steeds één van de meest innoverende en verslavende Amerikaanse series sinds de eerste uitzending in 2001. In zijn eerste 7 seizoenen werd de actievolle serie genomineerd voor maar liefst 58 Emmy prijzen en won in 2006 voor uitzonderlijke drama serie in zijn geheel en voor acteur Kiefer Sutherland, de prijs voor uitzonderlijk hoofdacteur. Elk seizoen beslaat 24 uur uit het leven van Jack Bauer, een anti-terreur agent met een mentaliteit van "het doel heiligt de middelen", en elke aflevering wordt door middel van een soms opduikende klok, in werkelijk tijdframe uitgezonden. 4 jaar na het einde van seizoen 8 in 2010 werd er een nieuw seizoen gelanceerd met als titel "Live another day". Waarschuwing: de volgende tekst bevat spoilers

Seizoen 1 tot en met 8

Seizoen 1

De eerste aflevering begint om 12:00 uur op de dag van de presidentiële voorverkiezingen.Jack Bauer moet senator David Palmer
beschermen tegen een moordcomplot en tevens ook zijn eigen familie tegen de verantwoordelijken voor deze aanslag die vergelding zoeken voor hun betrokkenheid bij een geheime Amerikaanse missie in de Balkan.

Seizoen 2

Achttien maanden na de gebeurtenissen in seizoen 1, start er een nieuw avontuur om 08:00 uur. Jack moet slagen in het stoppen van een nucleaire bom die dreigt te ontploffen in Los Angeles. Daarna dient hij president David Palmer om te bewijzen wie er verantwoordelijk is voor de dreiging. Dit is nodig om een oorlog tussen de Verenigde Staten en drie landen uit het Midden-Oosten te vermijden.

Seizoen 3

We zijn alweer drie jaar later en een nieuwe uitdaging voor Jack Bauer start deze keer om 13:00 uur. Jack moet opnieuw infiltreren binnen een Mexicaans drugskartel om een dodelijk virus te lokaliseren. Ondertussen onderneemt Palmer pogingen om enkele politieke schandalen tegen te houden die hem zijn presidentschap kunnen kosten. Later, moeten Jack en Palmer samenwerken met terrorist Stephen Saunders, die erin slaagt in het bezit te komen van het virus. Het is alle hens aan dek om hem tegen te houden het virus te lossen in enkele Amerikaanse steden.

Seizoen 4

We nemen een sprong van 18 maanden en starten 's morgens om 07:00 uur. Jack moet het leven van zijn nieuwe baas, minister van defensie, James Heller en zijn dochter Audrey Raines (waarmee hij een romantische relatie heeft) redden wanneer ze worden ontvoerd door terroristen. Habib Marwan gebruikt deze afleiding om verdere aanvallen tegen Amerika te lanceren, en Jack wordt gedwongen om onorthodoxe methoden te gebruiken om hem te stoppen. Alle acties resulteren in gevolgen voor de lange termijn zowel voor Jack persoonlijk, als voor de Verenigde Staten.

Seizoen 5

Dit seizoen begint net als het vorige met een tussentijd van 18 maanden en start ook om 07:00 uur. Jack wordt verondersteld dood te zijn, behalve voor een paar van zijn beste vrienden. Hij wordt gedwongen om weer boven water te komen wanneer een aantal van die vrienden worden vermoord en valselijk in beschuldiging wordt geplaatst door terroristen met connecties binnen de Amerikaanse regering. Een plan om Amerikaanse olie in Azië te beschermen, mislukt en Jack ontdekt een verraderlijke samenzwering.

Seizoen 6

Twintig maanden na het open einde van seizoen 5, zien we vanaf 06:00 uur hoe Jack wordt vrijgelaten als gedetineerde uit een Chinese gevangenis. Terroristen met een persoonlijke vendetta tegen Jack voeren een complot uit met koffers vol nucleaire bommen en hij moet ze opzoeken. Jack wordt gedwongen te kiezen tussen diegene die hij lief heeft en de nationale veiligheid wanneer de Chinezen hun pijlen richten op de gevoelige circuits die kunnen leiden tot een oorlog tussen de VS en Rusland.

Redemption.
Een film die drie-en-een-half jaar na de gebeurtenissen in seizoen 6 plaatsvindt. Jack vindt zichzelf te midden van een militaire coup in het fictieve Afrikaanse land Sangala. Rebellen krijgen steun van bepaalde ambtenaren uit de Verenigde Staten, waar Allison Taylor wordt beëdigd als president.

Seizoen 7

Vijfenzestig dagen na het einde van Redemption begint er een nieuwe race tegen de klok die start om 08:00 uur. Jack wordt bijgestaan ​​door de FBI en andere geheime agenten wanneer de federale computerinfrastructuur van Amerika wordt geschonden door dezelfde mensen die verantwoordelijk zijn voor het conflict in Sangala. Jack moet uitzoeken wie verantwoordelijk is binnen de entourage van Taylor voor de aanval binnen het Witte Huis en de ontvoering van de president. Ze wordt later gechanteerd door een fictief militair bedrijf dat dreigt om biologische wapens los te laten op Amerikaans grondgebied. Jack moet er voor zorgen dat de samenzweerders falen om hun macht te verstevigen op overheidsniveau.

Seizoen 8

Het voorlopig laatste seizoen begint 18 maanden later, maar deze keer om 16:00 uur. Jack wordt naar het nieuwe CTU gebracht om een Russisch complot te ontrafelen. islamitisch leider Omar Hassan wordt bedreigt tijdens vredesonderhandelingen met de Amerikaanse president Taylor. Rusland creëert een vuile bom die islamitische extremisten dreigen te doen ontploffen,tenzij Hassan wordt overhandigd. Jack zoekt vergelding voor persoonlijk verlies wanneer Charles Logan president Taylor overtuigt om misdaden te verdoezelen en zo het vredesakkoord te beschermen. Jack wordt een vluchteling en op de hielen gezeten door Russische en Amerikaanse regeringen verdwijnt hij van de radar.

Seizoen 9: Live another day

Live Another Day start vier jaar later en begint om 11:00. De nog steeds voortvluchtige Jack is in Londen en probeert een moordaanslag op president James Heller te stoppen.

Episode 1 & 2: 11:00 tot 12:00 - 12:00 tot 13:00

Vier jaar geleden vluchtte Jack Bauer voor de autoriteiten. Nog steeds in ballingschap, is hij echter bereid om zijn persoonlijke vrijheid en leven te wagen voor het vrijwaren van een nieuwe wereldwijde ramp. De CIA onder leiding van Steve Navarro en speciaal agent Kate Morgan jagen op Jack. Zij worden bijgestaan door Jordan Reed, een slimme en verfijnde computer expert en Erik Ritter, een scherpe, sterke en arrogante agent. James Heller is nu president van de Verenigde Staten en wordt bijgestaan door zijn stafchef Mark Boudreau die getrouwd is met de ex van Bauer, Audrey. Ondertussen is een geharde Chloe O' Brian ondergronds beginnen samenwerken met een professioneel hacker genaamd Adrian Kruis.

Episode 3: 13:00 tot 14:00

Wanneer de jacht op Jack wordt verdergezet, vergroot ook de terreurdreiging in de hoofdstad Londen wat tot grote ergernis leidt bij agente Kate Morgan en de CIA. President Heller probeert in het Britse parlement het vertrouwen te herstellen tussen beide regeringen. Ondertussen bewijst Margot, een Britse terroriste die de dood van haar man wilt wreken, dat ze bereidt is tot elke opoffering om haar missie te volbrengen.

Episode 4: 14:00 tot 15:00

Terwijl de dreiging groter wordt, trachten Jack en Chloe meer informatie te krijgen vanuit de communicatie-ruimte binnen de Amerikaanse ambassade. Margot stopt op brutale wijze de plannen van Naveed om met Simone te vertrekken. Kate Morgan neemt het heft in eigen handen terwijl de CIA onder gezag van Heller nog steeds proberen Jack uit te wissen.

Episode 5: 15:00 tot 16:00

Terwijl Jack zich bezighoudt met onvoorziene omstandigheden vormen Kate en Chloe een onwaarschijnlijk duo om Margot Al-Hazari te lokaliseren en haar aanval te stoppen.

Episode 6: 16:00 tot 17:00

Na de vernietigende gebeurtenissen van de eerste vijf uur, laaien de gemoederen hoog op tussen president Heller en eerste minister Davies en één van hen beslist om het heft in eigen handen te nemen. Ondertussen probeert Jack met een onverwacht lokaas, Margot te vinden. Wanneer Jordan Reed terugkeert naar Londen, begint hij de man van Kate verdacht te vinden.

Episode 7: 17:00 tot 18:00

Jack en Kate zijn verwikkeld in een race tegen de tijd om een belangrijk persoon, nodig voor het stoppen van de terreuraanval, in leven te houden. Agent Reed wordt op een gevaarlijk missie geplaatst en president Heller wordt voor een uiterst belangrijke ultimatum geplaatst.

Episode 8: 18:00 tot 19:00

Jack Bauer en James Heller doorstaan het onmogelijke om de terreurdreiging van Margot te dwarsbomen. Jordan Reed moet een beslissing op leven en dood nemen, terwijl Kate drastische maatregelen neemt om Margot op te sporen.

Episode 9: 19:00 tot 20:00

Jack en Chloe werken verder aan hun plan om Londen te redden van meer terroristische aanslagen. De tijd dringt echter en enkele belangrijke spelers tonen hun ware gelaat.

Episode 10: 20:00 tot 21:00

De emotionele tol van deze dag bereikt één van zijn hoogtepunten wanneer Kate de waarheid ontdekt over haar man en ook Audrey confronteert Boudreau met zijn dubbelzinnigheid. Om de dingen nog erger te maken, wordt duidelijk hoe groot de dreiging wel echt is en de schade zou nog veel groter kunnen zijn dan aanvankelijk gedacht.

Episode 11: 21:00 tot 22:00

Audrey probeert via diplomatieke kanalen een oorlog te voorkomen. Ondertussen leidt Jack, Kate en Boudreau op een missie om hun doel te vinden voordat het te laat is en de wereld voor altijd zal veranderd zijn.

Episode 12: 22:00 tot 11:00

Tijdens de laatste episode van deze dag tikken de seconden verder wanneer Jack en het team al hun krachten bundelen om de verdere bedreiging tegen te gaan. Met weinig tijd aan zijn kant en het lot van de vrije wereld in zijn handen, dient Jack Bauer een ondenkbare en misschien wel zijn belangrijkste beslissing tot nu te nemen. Mensenlevens staan op het spel en de Amerikaanse regering zal worstelen met het verwoestende nieuws van deze dag wanneer de klok stopt.

Cast

Acteur / Actrice Personage
Benjamin BrattSteve Navarro
Colin SalmonGeneral Coburn
Duncan PowCaptain Greg Denovo
Gbenga AkinnagbeErik Ritter
Giles MattheyJordan Reed
John BoyegaChris Tanner
Joseph MillsonDavid Yates
Judy DavisMargot
Kiefer SutherlandJack Bauer
Kim RaverAudrey Raines
Mary Lynn RajskubChloe O'Brian
Michael WincottAdrian Cross
Michelle FairleyMargot Al-Harazi
Stephen FryTrevor Davies
Tate DonovanMark Boudreau
William DevaneJames Heller
Yvonne StrahovskiKate Morgan
© 2014 - 2024 Libra, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Recensie: Designated Survivor (Netflix tv-serie)recensieRecensie: Designated Survivor (Netflix tv-serie)Designated Survivor is een Netflix tv-serie die gaat over een Amerikaans kabinetslid, Tom Kirkman, die na een aanslag op…
Astronomische en meteorologische seizoenen/jaargetijdenAstronomische en meteorologische seizoenen/jaargetijdenDe lente, zomer, herfst en winter. Dit zijn de seizoenen, ook wel jaargetijden die wij over het algemeen hanteren. Het b…
Overspel: seizoen 3Seizoen 3 van de VARA-serie Overspel zal pas in het najaar op de Nederlandse televisie te zien zijn, maar nu al kun je o…
Netflix-serie Master of NoneNetflix-serie Master of NoneMaster of None is een Amerikaanse serie van Netflix. De serie is gemaakt door komiek Aziz Ansari, bekend van de serie Pa…

Chasing Life - DramareeksChasing Life is een nieuwe Amerikaanse dramareeks van ABC-Family die in The States begon op 10 juni 2014. De reeks is ge…
Say Yes To The Dress (programma op TLC)Say Yes To The Dress (programma op TLC)TLC, een televisiezender gericht op (jonge) vrouwen, heeft veel reality programma’s over trouwen. Eén daarvan is Say Yes…
Bronnen en referenties
  • http://en.wikipedia.org/wiki/24_(TV_series)#Synopsis
  • http://24.wikia.com/wiki/24:_Live_Another_Day
  • http://www.24spoilers.com/cast/season/9/
Libra (29 artikelen)
Laatste update: 09-08-2015
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.