Say Yes To The Dress (programma op TLC)

Say Yes To The Dress (programma op TLC) TLC, een televisiezender gericht op (jonge) vrouwen, heeft veel reality programma’s over trouwen. Eén daarvan is Say Yes To The Dress, waarin aanstaande bruiden hun trouwjurk komen uitzoeken bij de bruidsboetiek Kleinfeld Bridal in Manhattan (VS). De bruiden worden geholpen bij hun zoektocht waarna ze uiteindelijk 'Ja!' antwoorden op de vraag: 'is dit dé jurk?'!?

Say Yes To The Dress

De realityserie Say Yes To The Dress startte in 2007 op TLC. Aanstaande bruiden komen de perfecte bruidsjurk zoeken en krijgen daarbij hulp van de consultants van Kleinfeld. In elke aflevering komen steeds een aantal thema’s terug: hoe de bruid haar geliefde heeft ontmoet, advies van familie en vrienden aan de bruid en de uitdaging om een perfecte trouwjurk te vinden binnen het budget van de bruid. Wanneer de bruid haar jurk gevonden heeft, wordt dat deel van de aflevering afgesloten met de vraag “Is this thé dress?” (“Is dit dé jurk?”), waarop de bruid “Yes!” (“Ja!”) zal antwoorden.

Kleinfeld Bridal

Voor de serie Say Yes To The Dress kunnen aanstaande bruiden zichzelf opgeven via de website van Kleinfeld. Kleinfeld startte in 1941 in Brooklyn (VS), maar is later naar Manhattan verhuisd. In 1999 is de bruidsshop opgekocht door Mara Urshel, Ronald Rothstein en Wayne Rogers.

Stafleden

Naast Urshel, Rothstein en Rogers is er een heel team wat werkt bij Kleinfeld. Ze hebben een inkoopmanager, twee verkoopleiders, twee managers die over de aanpassingen van de bruidsjurken zijn en verschillende consultants.

Randy Fenoli
Het bekendste teamlid van Kleinfeld is Randy Fenoli. Randy is de fashion director van Kleinfeld. Randy werd geboren in Illinois (VS) en was de jongste van zeven kinderen. Randy was altijd al gefascineerd door mode en leerde zichzelf naaien toen hij 9 jaar oud was. Randy ging naar de Fashion Insititute of Technology, een universiteit met connecties in de mode wereld. Op die universiteit behaalde hij een aantal prijzen voor zijn ontwerpen van bruidsjurken. Na de universiteit heeft Randy twee bruidscollecties opgezet. Uiteindelijk is Randy bij Kleinfeld gaan werken. Randy komt vaak voor in Say Yes To The Dress, bijvoorbeeld wanneer een bruid niet weet wat voor soort bruidsjurk ze wilt. Randy zal haar advies en tips geven en helpen om de perfecte jurk te vinden.

Afleveringen van Say Yes To The Dress

Say Yes To The Dress startte in 2007 met 6 afleveringen in het eerste seizoen. Het werd een groot succes, waarna het tweede seizoen 24 afleveringen bevatte. De acht seizoenen erna (2009-2013) hebben minstens 18 afleveringen per seizoen. Een lijst met alle afleveringen van Say Yes To The Dress kan worden gevonden op Wikipedia.

Spin-offs van Say Yes To The Dress

Het grote succes van Say Yes To The Dress leverde een heleboel spin-offs van het programma op:
  • Say Yes To The Dress: Atlanta - hetzelfde concept, maar nu gebaseerd op een bruidswinkel in Atlanta (VS).
  • Say Yes To The Dress: Bridesmaids - hetzelfde concept, maar nu worden de jurken voor de bruidsmeisjes gezocht.
  • Say Yes To The Dress: Monte’s Take - audioprogramma wat luisteraars tips gaf voor de bruiloft.
  • Say Yes To The Dress: Big Bliss - hetzelfde concept, maar alle bruiden hebben een maatje meer.
  • Say Yes To The Dress: Randy Knows Best: - Randy presenteert dit programma waar hij videoclips gebruikt uit vorige afleveringen van Say Yes To The Dress, waarmee hij tips geeft aan de kijkers die gaan trouwen.
  • Randy To The Rescue - Randy trekt door de VS om aanstaande bruiden een consult (en tips) te geven om de perfecte bruidsjurk te vinden.

Lees verder

© 2014 - 2020 Tmaar, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Onbekenden trouwen in tv-programma Married At First SightOnbekenden trouwen in tv-programma Married At First SightIn het RTL-programma Married At First Sight worden deelnemers aan elkaar gekoppeld op basis van wetenschap. Ze ontmoeten…
recensieFilmrecensie: Runaway BrideIke Turner is een cynische columnist voor een New Yorkse krant waarvan zijn ex-vrouw de eigenaresse is. Op een dag heeft…
Kijkcijfers metenKijkcijfers metenKijkcijfers zeggen veel over hoe populair een programma op televisie is. Hoe worden die kijkcijfers gemeten en geven ze…
Linda de Mol en de liefdeLinda de Mol en de liefdeLinda de Mol wordt niet zonder reden de koningin van de Nederlandse televisie genoemd. Linda heeft zich anno 2018 ontwik…

Tv-serie 24: seizoen 9Tv-serie 24: seizoen 924 is nog steeds één van de meest innoverende en verslavende Amerikaanse series sinds de eerste uitzending in 2001. In z…
TLC (televisiezender)TLC (televisiezender)TLC is een themakanaal van Discovery Channel en heette eerst 'The Learning Channel'. Oorspronkelijk komt TLC uit Amerika…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: WDnetStudio, Pixabay
  • Kleinfeld Bridal: http://www.kleinfeldbridal.com/
  • Blog Randy Fenoli: http://www.randyfenoliblog.com/about-randy/
  • TLC Say Yes To The Dress: http://www.tlc.com/tv-shows/say-yes-to-the-dress

Reageer op het artikel "Say Yes To The Dress (programma op TLC)"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Tmaar
Gepubliceerd: Juni 2014
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Special: TLC programma's
Bronnen en referenties: 4
Schrijf mee!