Cake boss (programma op TLC)

Cake boss (programma op TLC) Cake boss is een programma op TLC over de bakkerij van Buddy Valastro. Buddy heeft een Italiaanse achtergrond en heeft zijn bakkerij (Carlo's bakery) overgenomen van zijn vader. Met zijn hele team maakt Buddy gigantische taarten voor allerlei evenementen (verjaardagen, feestjes, openingen enzovoort).

TLC

TLC is een kanaal van Discovery Channel en wordt uitgezonden op de Nederlandse televisie. De doelgroep van TLC zijn vooral vrouwen. In 2009 begon TLC met het uitzenden van het reality programma Cake Boss, waarna het geliefd werd bij het publiek. TLC besloot gelijk twaalf seizoenen van Cake Boss te gaan maken.

Carlo's Bakery / Bron: Nightscream, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)Carlo's Bakery / Bron: Nightscream, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)

Cake Boss: het programma

Cake boss is een reality soap die over de bakkerij van Buddy Valastro gaat: Carlo’s Bakery, gevestigd in Hoboken, New Jersey (VS). In het programma wordt laten zien hoe de bakkers bij Carlo’s Bakery hun taarten maken. Hierbij worden ook de relaties tussen de familieleden en de werknemers besproken.

Cake Boss: Buddy Valastro

Bartolo “Buddy” Valastro Jr. is geboren in 1977 en is een Amerikaan van Italiaanse komaf. Hij is geboren in New Jersey. Zijn vader was Bartolo “Buddy” Valastro Sr., die een bakkerij had. Buddy ging vanaf zijn elfde in de bakkerij van zijn vader (‘Carlo’s Bakery’) werken, die hij op latere leeftijd overnam toen zijn vader overleed. Buddy Jr. is getrouwd met Elisabetta "Lisa" Valastro en heeft met haar vier kinderen.

Familie van Buddy

In de serie Cake Boss komen veel familieleden voor, omdat Carlo’s Bakery een familiebedrijf is. De belangrijkste mensen zijn Mauro Castano (banketbakker, een zwager van Buddy Jr.), Maddalena Castano (werkt achter de toonbank, zus van Buddy Jr.), Frank "Frankie" Amato Jr. (versiert de cakes, een neef van Buddy), Lisa Gonzalez (werkt in de winkel, jongste zus van Buddy Jr.) en Maurizio Belgiovine (bezorgt de taarten, schoonbroer van Buddy Jr.). Maar er werken nog veel meer familieleden van Buddy in de bakkerij.

Spin-offs van Cake Boss

Boeken

Door het succes van Cake Boss zijn er veel bijproducten ontstaan. Buddy heeft in 2010 een boek geschreven, genaamd: Cake Boss: Stories and Recipes from Mia Famiglia. Het boek beschrijft recepten en de historie van de familie en de bakkerij. Buddy maakte een tweede boek in 2011: Baking with the Cake Boss: 100 of Buddy's Best Recipes and Decorating Secrets, wat een kookboek is.

Televisieshows

Er kan natuurlijk geen wedstrijd ontbreken. Buddy presenteerde ‘Next Great Baker’, te zien op TLC. Het programma was te zien in 2010-2012. Hier strijden deelnemers voor een geldprijs en een mogelijkheid om ervaring op te doen in Carlo’s Bakery, door middel van het maken van taarten in teams en later ook individueel.

Een andere spin-off serie is Kitchen Boss, gelanceerd in 2011. Hier bespreekt en maakt Buddy elke werkdag een familierecept. Soms doet hij dit alleen, maar meestal komt iemand uit zijn familie hem helpen.

In 2013 kwam er een korte show: Bakery Boss. Buddy Valastro ging hiervoor langs een andere bakkerij om hen te helpen met hun problemen in de keuken / bakkerij om niet failliet te gaan.

Goede doelen

Buddy Sr, de vader van Buddy Jr., doneerde elk jaar aan de Saint Joseph’s Kerk in Jersey City. Ook bakte hij cakes voor de St. Francis kerk in Hoboken. Buddy Jr. houdt deze tradities nog steeds in ere. Buddy Jr. is ook een ere-bestuurslid van de ‘Make-a-Wish’ stichting en was de ‘Celebrity van het jaar’ van de stichting in 2011. In 2012 is de moeder van Buddy Jr., Mary, gediagnosticeerd met de ziekte ALS. Buddy Jr. heeft voor haar een organisatie opgericht, de ‘Momma Mary’ stichting. Deze stichting zamelt geld in om aandacht te krijgen voor de ziekte ALS en om te helpen een oplossing te vinden voor de ziekte.

Lees verder

© 2014 - 2024 Tmaar, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hugo Boss merkanalyseHugo Boss merkanalyseHugo Boss, een chic merk voor de middenklasse dat al sinds 1923 bestaat. Hugo Boss verkoopt vooral kleren voor de zakeli…
Metzingen, de grootste outlet city van EuropaHet principe van een outlet city is niet onbekend, in Lelystad is er Bataviastad en in Roosendaal de Rosada. Maar deze w…
The Dukes Of HazzardThe Dukes Of HazzardDe serie ''The Dukes Of Hazzard'' had veel fans. Van jong tot oud. De serie, die tussen 1979 en 1985 uitgezonden werd en…

Tv-serie 24: seizoen 9Tv-serie 24: seizoen 924 is nog steeds één van de meest innoverende en verslavende Amerikaanse series sinds de eerste uitzending in 2001. In z…
De kracht van een voice-overDe kracht van een voice-overEen goede voice-over is goud waard voor een televisieprogramma. Er zijn nogal wat programma’s die erg saai of onduidelij…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: West Point, Flickr (CC BY-2.0)
  • Engelse Wikipedia Cake Boss: http://en.wikipedia.org/wiki/Cake_Boss
  • Website Cake Boss: www.cakebossbaking.com
  • Afbeelding bron 1: Nightscream, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)
Reactie

Diana, 02-05-2016
Hallo,
Ik ben op zoek naar het nr. dat gespeeld wordt onder de nieuwe Cake Boss reclame. Wie kan mij helpen?
Mvg. Diana. Reactie infoteur, 07-08-2016
Hoi Diana, geen idee welke dat is! Maar je zou de reclame kunnen opzoeken op Youtube (of toevallig zien op de TV) en dan een liedjes herkenning app zoals Shazam kunnen gebruiken! Succes :)

Tmaar (47 artikelen)
Laatste update: 31-01-2017
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.