InfoNu.nl > Muziek en Film > Televisie > TLC (televisiezender)

TLC (televisiezender)

TLC (televisiezender) TLC is een themakanaal van Discovery Channel en heette eerst 'The Learning Channel'. Oorspronkelijk komt TLC uit Amerika maar het is tegenwoordig ook te vinden op de Nederlandse televisie. De voornaamste doelgroep van TLC zijn (jonge) vrouwen. TLC heeft programma’s over lifestyle, make-up, bruiloften, eten, mode, lifestyle en nog veel meer.

Geschiedenis van TLC

Het Amerikaanse kanaal TLC is opgericht in 1972 onder de naam ‘The Learning Channel’. Men wilde een zender oprichten waar documentaires en informatieve programma's werden uitgezonden. In 1990 werd The Learning Channel, na faillissement van het netwerk Financial News Network, overgenomen door Discovery Channel. Vanaf dat moment werden de uitgezonden programma’s op The Learning Channel minder educatief en meer gericht op de grote massa. In 1998 werd de naam van The Learning Channel veranderd naar ‘TLC’. In de jaren 1999-2001 veranderde het aanbod van TLC vooral naar reality/drama series. In 2008 kreeg TLC een nieuwe slogan: ‘Life surprises’ (‘het leven verrast’), waarna in de series nog meer persoonlijke verhalen werden vertoond.

TLC Nederland

TLC werd voor het eerst uitgezonden op de Nederlandse televisie in 2011. Eerst deelde TLC een kanaalslot met Animal Planet. Overdag werd Animal Planet gedraaid, ’s avonds en ’s nachts mocht TLC programma’s uitzenden. Sinds 2012 heeft TLC het kanaal 24 uur per dag. Animal Planet is nog steeds beschikbaar, maar heeft nu een eigen 24-uurs zender.

Doelgroep van TLC

The Learning Channel was oorspronkelijk een educatieve zender voor alle leeftijden. Met de verandering naar TLC is de doelgroep vooral opgeschoven naar (jonge) vrouwen. De programma’s zijn minder educatief zijn geworden en meer gericht op het vermaak van de kijker.

Een fragment uit 'Cake Boss' / Bron: West Point Public Affairs, Wikimedia Commons (CC BY-2.0)Een fragment uit 'Cake Boss' / Bron: West Point Public Affairs, Wikimedia Commons (CC BY-2.0)

Programma’s op TLC Nederland

De programma’s op TLC Nederland zijn onder andere gericht op eten (zoals Bakery Boss, Best of Buddy’s en Cake Boss), trouwerijen (bijvoorbeeld 90 Days to wed, Battle of the brides, Four weddings en I found the gown) en reality (24 hours in A&E, Body bizarre, Breaking amish en het bekende Here comes Honey Boo Boo). Verder zijn er programma’s over tatoeages(shops), geloof en lifestyle. Je kunt alle programma’s vinden op de TCL Nederland website.

Social media

Natuurlijk is TLC Nederland te bereiken via social media. Er bestaat een TLC Nederland Facebook, TLC Nederland Twitter (@TLCnl) en een TLC Nederland YouTube kanaal. Op de website van TCL Nederland komen regelmatig win-acties te staan. Hier kan je online aan mee doen. TLC Nederland heeft ook een nieuwsbrief, TLC talk, waarvoor je je kunt inschrijven via de website van TLC Nederland.

Programma gemist?

Het is nog niet mogelijk om programma’s via TLC.nl terug te kijken. Wel kan je clips bekijken via www.tlc.nl en op de YouTube pagina van TLC / op YouTube zelf.

Het logo van TLC.Het logo van TLC.

TLC en jouw provider

TLC is digitaal en analoog beschikbaar. Verder is TLC bij sommige providers ook in HD versie te krijgen. De kanaalnummers van TLC van grote providers zijn:
  • UPC: Kanaal 21
  • Ziggo: Kanaal 19
  • KPN: Kanaal 17
  • CanalDigitaal: Kanaal 45
  • Zeelandnet: 354

Voor meer informatie over TLC Nederland, kan je contact opnemen met jouw provider.

Lees verder

© 2014 - 2019 Tmaar, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Uitzendrechten en Olympische Spelen 2016 live op tvUitzendrechten en Olympische Spelen 2016 live op tvDe Olympische Spelen 2016 in Rio de Janeiro vinden plaats van 5 augustus 2016 tot en met 21 augustus 2016. Over de hele…
Amerikaanse TV zenders, Amerikaanse televisienetwerkenAmerikaanse TV zenders, Amerikaanse televisienetwerkenDit artikel behandelt de meest bekende Amerikaanse televisiezenders. Amerikaanse televisienetwerken, zoals CNN, NBC, Fox…
Augmented reality toepassingenAugmented reality is een technologie welke extra toevoegingen aan de realiteit weergeeft. Er ontstaat een extra laag van…
De Olympische Winterspelen 2018 live op tv en livestreamsDe Olympische Winterspelen 2018 live op tv en livestreamsVanaf de Openingsceremonie, op 9 februari 2018 tot en met de sluitingsceremonie op 25 februari 2018, zijn alle Olympisch…
Bronnen en referenties
  • Engelse wikipedia over TLC: http://en.wikipedia.org/wiki/TLC_(TV_network)
  • De Nederlandse TLC website: http://www.tlc.nl
  • Afbeelding bron 1: West Point Public Affairs, Wikimedia Commons (CC BY-2.0)

Reageer op het artikel "TLC (televisiezender)"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Tmaar
Gepubliceerd: 22-06-2014
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Special: TLC programma's
Bronnen en referenties: 3
Schrijf mee!