InfoNu.nl > Muziek en Film > Televisie > Wie is Meghan Markle?

Wie is Meghan Markle?

Wie is Meghan Markle? Meghan Markle is een actrice die vooral bekend is van de tv-serie Suits. Desondanks is ze voornamelijk door iets anders in het nieuws geweest: haar relatie met prins Harry van Engeland. Maar Meghan is meer dan alleen de vrouw aan zijn arm, ze heeft zelf al heel wat gedaan in haar leven. Ze heeft meerdere talenten naast acteren, zet zich in voor goede doelen en is erg maatschappelijk bewust.

Jeugd

Meghan is geboren op 4 augustus 1981 in Los Angeles, Amerika. Haar moeder is een therapeut en yogalerares en haar vader was verantwoordelijk voor het licht op de set van series als Married … With Children. Tevens heeft Meghan meerdere halfbroers en halfzussen uit een eerder huwelijk van haar vader. Door haar vaders beroep was Meghan al van kleins af aan te vinden op sets in Hollywood. Doordat haar moeder Afro-Amerikaans is en haar vader blank, kreeg het gezin regelmatig te maken met racisme, iets waar Meghan zich later over uitsprak in interviews en artikelen. Op haar zesde gingen haar ouders uit elkaar.

Meghan is altijd naar privéscholen gegaan en haar middelbare school was het katholieke Immaculate Heart High School waar alleen meisjes toegelaten werden. Ze was zich al jong bewust van de wereld om haar heen: op haar elfde schreef ze brieven naar hooggeplaatste personen als Hillary Clinton om te klagen over een reclame die impliceerde dat vrouwen in de keuken horen te staan. De reclame werd daardoor aangepast. Meghan ging studeren in Chicago, waar ze uiteindelijk afstudeerde in Theater en International Studies. Haar stage had ze gelopen op de Amerikaanse ambassade in Buenos Aires.

Bron: GabboT, Wikimedia Commons (CC BY-SA-2.0)Bron: GabboT, Wikimedia Commons (CC BY-SA-2.0)

Acteren

Eén van Meghan’s eerste klusjes toen ze weer in Los Angeles woonde was als koffermeisje in Deal or No Deal. Ze ging naar veel audities, maar kreeg weinig rollen. Om geld te verdienen deed ze aan kalligraferen. Zo maakte ze bijvoorbeeld de huwelijksuitnodigingen van Robin Thicke en Paula Patton. Haar eigen liefdesleven was in die tijd erg stabiel: vanaf 2004 had ze een relatie met acteur Trevor Engelson. Na kleine rolletjes in series als General Hospital, CSI:NY en 90210 kreeg ze in 2011 eindelijk de rol die haar grote doorbraak betekende: die van Rachel Zane in de serie Suits. In datzelfde jaar trouwde ze met Trevor. Maar voor haar rol in Suits moest Meghan naar Toronto verhuizen, terwijl Trevor voor zijn werk in Los Angeles bleef. Naar verluidt was dit één van de redenen dat het stel in 2013 uit elkaar ging.

Meghan startte ook haar eigen lifestyle website genaamd The Tig, waar ze zelf de hoofdredactrice van bleef. Ook bleef ze zich maatschappelijk inzetten: in 2015 werd ze een officiële vertegenwoordiger voor de Women’s Political Participation & Leadership Programme van de VN. Hiervoor gaf ze een speech voor de VN voor Internationale Vrouwendag en ging ze naar Rwanda om vrouwelijke leiders te ontmoeten. In 2016 werd ze ambassadeur voor World Vision Canada en hielp bij hun promotie van de Clean Water campagne.

Prins Harry

Bron: Mark Jones, Wikimedia Commons (CC BY-2.0)Bron: Mark Jones, Wikimedia Commons (CC BY-2.0)
Meghan heeft prins Harry voor het eerst ontmoet in juli 2016, nadat ze waren gekoppeld door een wederzijdse vriendin. In oktober kwam de media achter hun relatie en werd Meghan overspoeld met aandacht. Harry deed daarom iets wat nog nooit eerder was voorgekomen: hij bracht een statement uit waarin hij de media vroeg zijn vriendin met rust te laten. Een jaar lang lieten Meghan en Harry zich niet uit over hun relatie. Hoewel de roddels over een aankomende verloving steeds luider werden. Tevens viel het op dat ze stopte met haar site The Tig, waar ze eerder regelmatig persoonlijke artikelen op plaatste. In september 2017 zei Meghan in een interview met het tijdschrift Vanity Fair voor het eerst dat ze inderdaad een stel waren en dat ze erg verliefd zijn. Een paar weken later nam Harry Meghan voor het eerst mee bij een officiële functie: naar de Invictus Games, een sportevenement voor veteranen dat is opgezet door prins Harry. Hierdoor was ze officieel aangemerkt als zijn vriendin. In november 2017 werd aangekondigd dat Meghan en Harry verloofd waren en op 19 mei 2018 trouwden zij in St. George's Chapel in Windsor. Hierna hebben Harry en Meghan de titel 'The Duke and Duchess of Sussex' gekregen. Bijna een jaar later, op 6 mei 2019, werd hun zoon Archie Harrison Mountbatten-Windsor geboren.
© 2017 - 2019 Arancha, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Prins William en Kate Middleton zijn getrouwdPrins William en Kate Middleton zijn getrouwdHeel Groot Brittanië was maanden lang in de ban van het sprookjes huwelijk tussen Prins William en Kate Middleton. Op vr…
Het geheim van Montague van Santa MontefiorerecensieHet geheim van Montague van Santa MontefioreSanta Montefiore schrijft met de regelmaat van de klok schitterende romans. Ze hanteert een herkenbare stijl en zet lief…
Hermione Granger / Hermelien GriffelHermione Granger / Hermelien GriffelHermione Jean Granger is een van de drie hoofdrolspelers in de zeer bekende Harry Potter serie die geschreven werd door…
Jennifer Lawrence: jonge veelbelovende charmante actriceJennifer Lawrence: jonge veelbelovende charmante actriceJennifer Lawrence: ineens is ze er. Bekend door haar rol in Silver Linings Playbook. Een goedlachse en charmante begin-t…
Het sprookjeshuwelijk van William en Katenieuws uitgelichtHet sprookjeshuwelijk van William en KateHeel Verenigd Koninkrijk is de ban van het roality huwelijk van het jaar. Prins William en Kate Middleton zullen op 29 a…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Genevieve, Wikimedia Commons (CC BY-2.0)
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Meghan_Markle
  • http://www.telegraph.co.uk/news/0/who-is-meghan-markle-everything-we-know-about-the-suits-actress/
  • http://www.telegraph.co.uk/women/life/36-things-learnt-meghan-markle-past-year/
  • Afbeelding bron 1: GabboT, Wikimedia Commons (CC BY-SA-2.0)
  • Afbeelding bron 2: Mark Jones, Wikimedia Commons (CC BY-2.0)

Reageer op het artikel "Wie is Meghan Markle?"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Arancha
Laatste update: 20-05-2019
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 6
Schrijf mee!