Wie is Meghan Markle?

Wie is Meghan Markle? Meghan Markle is een actrice die vooral bekend is van de tv-serie Suits. Desondanks is ze voornamelijk door iets anders in het nieuws geweest: haar relatie met prins Harry van Engeland. Maar Meghan is meer dan alleen de vrouw aan zijn arm, ze heeft zelf al heel wat gedaan in haar leven. Ze heeft meerdere talenten naast acteren, zet zich in voor goede doelen en is erg maatschappelijk bewust.

Jeugd

Meghan is geboren op 4 augustus 1981 in Los Angeles, Amerika. Haar moeder is een therapeut en yogalerares en haar vader was verantwoordelijk voor het licht op de set van series als Married … With Children. Tevens heeft Meghan meerdere halfbroers en halfzussen uit een eerder huwelijk van haar vader. Door haar vaders beroep was Meghan al van kleins af aan te vinden op sets in Hollywood. Doordat haar moeder Afro-Amerikaans is en haar vader blank, kreeg het gezin regelmatig te maken met racisme, iets waar Meghan zich later over uitsprak in interviews en artikelen. Op haar zesde gingen haar ouders uit elkaar.

Meghan is altijd naar privéscholen gegaan en haar middelbare school was het katholieke Immaculate Heart High School waar alleen meisjes toegelaten werden. Ze was zich al jong bewust van de wereld om haar heen: op haar elfde schreef ze brieven naar hooggeplaatste personen als Hillary Clinton om te klagen over een reclame die impliceerde dat vrouwen in de keuken horen te staan. De reclame werd daardoor aangepast. Meghan ging studeren in Chicago, waar ze uiteindelijk afstudeerde in Theater en International Studies. Haar stage had ze gelopen op de Amerikaanse ambassade in Buenos Aires.

Bron: GabboT, Wikimedia Commons (CC BY-SA-2.0)Bron: GabboT, Wikimedia Commons (CC BY-SA-2.0)

Acteren

Eén van Meghan’s eerste klusjes toen ze weer in Los Angeles woonde was als koffermeisje in Deal or No Deal. Ze ging naar veel audities, maar kreeg weinig rollen. Om geld te verdienen deed ze aan kalligraferen. Zo maakte ze bijvoorbeeld de huwelijksuitnodigingen van Robin Thicke en Paula Patton. Haar eigen liefdesleven was in die tijd erg stabiel: vanaf 2004 had ze een relatie met acteur Trevor Engelson. Na kleine rolletjes in series als General Hospital, CSI:NY en 90210 kreeg ze in 2011 eindelijk de rol die haar grote doorbraak betekende: die van Rachel Zane in de serie Suits. In datzelfde jaar trouwde ze met Trevor. Maar voor haar rol in Suits moest Meghan naar Toronto verhuizen, terwijl Trevor voor zijn werk in Los Angeles bleef. Naar verluidt was dit één van de redenen dat het stel in 2013 uit elkaar ging.

Meghan startte ook haar eigen lifestyle website genaamd The Tig, waar ze zelf de hoofdredactrice van bleef. Ook bleef ze zich maatschappelijk inzetten: in 2015 werd ze een officiële vertegenwoordiger voor de Women’s Political Participation & Leadership Programme van de VN. Hiervoor gaf ze een speech voor de VN voor Internationale Vrouwendag en ging ze naar Rwanda om vrouwelijke leiders te ontmoeten. In 2016 werd ze ambassadeur voor World Vision Canada en hielp bij hun promotie van de Clean Water campagne.

Prins Harry

Bron: Mark Jones, Wikimedia Commons (CC BY-2.0)Bron: Mark Jones, Wikimedia Commons (CC BY-2.0)
Meghan heeft prins Harry voor het eerst ontmoet in juli 2016, nadat ze waren gekoppeld door een wederzijdse vriendin. In oktober kwam de media achter hun relatie en werd Meghan overspoeld met aandacht. Harry deed daarom iets wat nog nooit eerder was voorgekomen: hij bracht een statement uit waarin hij de media vroeg zijn vriendin met rust te laten. Een jaar lang lieten Meghan en Harry zich niet uit over hun relatie. Hoewel de roddels over een aankomende verloving steeds luider werden. Tevens viel het op dat ze stopte met haar site The Tig, waar ze eerder regelmatig persoonlijke artikelen op plaatste. In september 2017 zei Meghan in een interview met het tijdschrift Vanity Fair voor het eerst dat ze inderdaad een stel waren en dat ze erg verliefd zijn. Een paar weken later nam Harry Meghan voor het eerst mee bij een officiële functie: naar de Invictus Games, een sportevenement voor veteranen dat is opgezet door prins Harry. Hierdoor was ze officieel aangemerkt als zijn vriendin. In november 2017 werd aangekondigd dat Meghan en Harry verloofd waren en op 19 mei 2018 trouwden zij in St. George's Chapel in Windsor. Hierna hebben Harry en Meghan de titel 'The Duke and Duchess of Sussex' gekregen. Bijna een jaar later, op 6 mei 2019, werd hun zoon Archie Harrison Mountbatten-Windsor geboren.

Meghan en Harry begonnen 2019 hun eigen liefdadigheidsorganisatie en stapten uit de organisatie die zij deelden met William en Kate. Tevens deden zij een tour van Zuid-Afrika en namen ze deel aan een bijbehorende documentaire. Na deze tour werd aangekondigd dat het stel The Mail On Sunday ging aanklagen voor het publiceren van een privébrief van Meghan aan haar vader.
In januari 2020 kondigden Meghan en Harry aan dat ze zich terugtrokken als leden van het Britse koningshuis. Ze behoren nog wel tot de koninklijke familie, maar hebben hierdoor geen officiële rol meer. Ze deden hiermee afstand van hun titels en koninklijke inkomen. Deze unieke stap in de geschiedenis van het Britse koningshuis zal na een proefjaar nogmaals bekeken worden. In september 2020 werd bekend gemaakt dat Meghan en Harry een productiemaatschappij hadden opgericht en daarmee een contract getekend hadden met streaming gigant Netflix. Ze zullen onder andere documentaires en films voor het hele gezin maken, maar het is uitgesloten dat Meghan weer gaat acteren.
© 2017 - 2024 Arancha, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Recensie: Suits (TV Serie)recensieRecensie: Suits (TV Serie)Suits is een zeer populaire serie in zowel Amerika als in Nederland. In 2011 begon USA Network met het uitzenden van dez…
Prins William en Kate Middleton zijn getrouwdPrins William en Kate Middleton zijn getrouwdHeel Groot Brittanië was maanden lang in de ban van het sprookjes huwelijk tussen Prins William en Kate Middleton. Op vr…
Het geheim van Montague van Santa MontefiorerecensieHet geheim van Montague van Santa MontefioreSanta Montefiore schrijft met de regelmaat van de klok schitterende romans. Ze hanteert een herkenbare stijl en zet lief…
Hermione Granger / Hermelien GriffelHermione Granger / Hermelien GriffelHermione Jean Granger is een van de drie hoofdrolspelers in de zeer bekende Harry Potter serie die geschreven werd door…

Mindhunter: het boek en de serieMindhunter: het boek en de serieAls je van true crime-verhalen houdt, dan heb je vast weleens gehoord van Mindhunter. In 1995 kwam het boek Mindhunter v…
Will & Grace: positieve invloed op beeld homoseksualiteitWill & Grace: positieve invloed op beeld homoseksualiteitWill & Grace is een Amerikaanse komedieserie. De serie gaat over beste vrienden Will en Grace en hun vrienden Jack en Ka…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Genevieve, Wikimedia Commons (CC BY-2.0)
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Meghan_Markle
  • http://www.telegraph.co.uk/news/0/who-is-meghan-markle-everything-we-know-about-the-suits-actress/
  • http://www.telegraph.co.uk/women/life/36-things-learnt-meghan-markle-past-year/
  • Afbeelding bron 1: GabboT, Wikimedia Commons (CC BY-SA-2.0)
  • Afbeelding bron 2: Mark Jones, Wikimedia Commons (CC BY-2.0)
Arancha (25 artikelen)
Laatste update: 05-09-2020
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 6
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.