recensie

Recensie: Suits (TV Serie)

Recensie: Suits (TV Serie) Suits is een zeer populaire serie in zowel Amerika als in Nederland. In 2011 begon USA Network met het uitzenden van deze hitserie en is al drie seizoenen verder. Het vierde seizoen is ook in aantocht en dus kunnen de fans nog blijven genieten.

Gegevens

 • Naam: Suits
 • Producent: Gene Klein
 • Begonnen op: 23 juni 2011
 • Hoofdpersonen: Gabriel Macht als Harvey Specter en Patrick J. Adams als Mike Ross

Het verhaal

Met toeval wandelt Mike Ross binnen tijdens een sollicitatieprocedure van een van de grootste advocatenkantoren van Amerika. Harvey Specter is daar bezig een nieuwe medewerker te vinden en heeft hier hoge verwachtingen bij. Mike is echter geen advocaat en heeft dus ook geen rechtendiploma, maar door zijn gevatheid en slimmigheid is Harvey eigenlijk vanaf minuut één gecharmeerd van hem. Mike heeft een fotografisch geheugen en leert daarom gemakkelijk. Harvey gaat het avontuur met Mike aan waarnaar het duo aan hun eerste zaken beginnen.

Mike en Harvey zijn een goed duo samen. Laatstgenoemde is senior-partner bij Pearson Hardman en vervult daarom een belangrijke rol bij de grote advocatenkantoor. Omdat Mike geen advocatendiploma heeft, zou hij eigenlijk nooit bij deze firma mogen werken. Zijn vaardigheden om snel te leren, maken hem in de loop van het seizoen een zeer goede jurist. De spanning die deze serie bij elke aflevering weer met zich meebrengt, is door de makers goed neergezet. In Suits draait het om de rechtszaken, het geheim van Mike, vriendschap, humor en ook liefde speelt op den duur een rol.

Aantal seizoenen en afleveringen

Suits kent op het moment van schrijven (maart 2014) drie seizoenen. De eerste aflevering werd uitgezonden op 23 juni 2011 en het eerste seizoen telt in totaal twaalf afleveringen. Het tweede seizoen bestaat uit zestien afleveringen en ook het derde seizoen zal uit dit aantal bestaan. Een vierde seizoen is door USA Network ook al aangekondigd. Wanneer deze begint en uit hoeveel afleveringen deze zal bestaan, is nog niet bekend. Zodra dat bekend, kun je dat in dit artikel terugvinden.

Belangrijke personages

 • Mike Ross door Patrick J. Adams
 • Harvey Specter door Gabriel Macht
 • Rachel Zane door Meghan Markle
 • Donna Poulsen door Sara Rafferty
 • Louis Litt door Rick Hoffman
 • Jessica Pearson door Gina Torres

Dit zijn de belangrijkste personen uit de serie. In seizoen 1 zal ook Trevor, een vriend van Mike, gespeeld door Tom Lipinski, veel te zien zijn. In seizoen 2 speelt David Costabile een belangrijke rol als Daniel Hardman en in seizoen 3 zal Michelle Fairley, bekend van de serie Game of Thrones, veel te zien zijn als Ava Hessington.

Eigen mening

Met een gemiddelde 9 als waardering om IMDB uit meer dan 120.000 stemmen, kan mijn mening haast negatief zijn. Ik kan Suits aan iedereen aanraden. Mocht je nou van actie, comedy, romantiek of Science-fiction houden, deze serie moet je gezien hebben. Na de eerste aflevering is mijn verwachting dat je al verkocht bent.

Suits kijkt gemakkelijk weg en bij elke aflevering zit je op het puntje van je stoel. Dat is wat deze serie zo sterk maakt. Een advocatenserie met een sterk verhaal eromheen is een gat in de markt gebleken. Gabriel Macht en Patrick J. Adams zetten een sterk duo neer en zijn een van de redenen waarom menig kijker verslaafd is aan Suits. Ook de vertolking van Rachel Zane door de knappe Meghan Markle zorgt ervoor dat mening mannenhart aan de buis gekluisterd zit.

In eerste instantie waren de verwachtingen in Amerika niet hooggespannen doordat de serie in de zomer werd uitgezonden. Normaal gesproken dient deze periode als een soort van overbruggingsperiode, maar het verhaal sloeg aan en al snel bestelden de makers een nieuw seizoen. Ook bij mij sloeg het verhaal dus aan en ik zal het blijven kijken.

In Nederland wordt deze serie uitgezonden op RTL 4. Daarnaast is Suits ook terug te zien bij het steeds populairder wordende Netflix en is de serie op DVD verkrijgbaar.
© 2014 - 2024 Arjenk, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Diana Ross de zangeresDe carriere van Diana Ross als soulzangeres is een Amerikaanse droom. Ze is een wereldster, een diva en een van de succe…
Friends, algemene informatieHet is een van de bekendste televisieseries aller tijden. Het werd gekeken door miljoenen mensen over de hele wereld, ‘F…
Diana Ross solocarriere als soulzangeresDiana Ross, beroemd geworden bij de legendarische amerikaanse meidengroep The Supremes en vervolgde haar indrukwekkende…
Tomas Ross: thriller schrijver over politiek en samenzweringTomas Ross staat grotendeels bekend als de schrijver van de boeken Omwille van de Troon, De Zesde Mei en Koerier voor Sa…

Populariteit van ‘late night’-programma’sPopulariteit van ‘late night’-programma’sNiet ieder ‘late night’-programma doet het goed en toch kunnen meerdere programma’s het prima samen overleven. Zijn het…
Bassie en Adriaan: de tv-showsBassie en Adriaan: de tv-showsWie kent ze niet? De clown met de rode neus en de acrobaat met de blauwe blouse. Menig kind is opgegroeid met de avontur…
Bronnen en referenties
 • http://www.imdb.com/title/tt1632701/?ref_=nv_sr_1
 • http://nl.wikipedia.org/wiki/Suits
 • https://www.mijnserie.nl/suits/
Arjenk (8 artikelen)
Laatste update: 09-03-2014
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Artikelen met het label 'Recensies' bevatten naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in de vorm van een beoordeling.