Khloé Kardashian: reality-ster en brein achter Good American

Khloé Kardashian: reality-ster en brein achter Good American Khloé Kardashian wordt in 1984 geboren als derde kindje uit het huwelijk van Robert en Kris Kardashian. In 2007 breekt zij door bij het grote publiek als 'Keeping Up With The Kardashians' van start gaat. De serie is een groot succes en zorgt ervoor dat de familie Kardashian wereldberoemd wordt. Naast een carrière als reality-ster ontwikkelt Khloé zich ook als presentatrice. Zo presenteerde zij 'X-Factor', 'Kocktails With Khloé' en 'Revenge Body'. Daarnaast is Kardashian ook ondernemer, in 2016 richt zij het kledingmerk 'Good American' op. In 2018 wordt haar leven verrijkt met de geboorte van dochter True.

Inhoud


De jeugd van Khloé

Khloé Alexandra Kardashian komt op 27 juni 1984 ter wereld in Los Angeles te Californië. Ze is het derde kind dat voortkomt uit het huwelijke tussen Kris en Robert Kardashian. Vader Robert Kardashian vergaart in 1994 nationale bekendheid als hij O.J. Simpson bijstaat als advocaat in de moordzaak die tegen de voormalig American football-speler is aangespannen. Khloé is het jongere zusje van Kourtney en Kim. Na Khloé wordt in 1987 broertje Robert (jr.) geboren. In 1991 komt er een einde aan het huwelijk van Robert en Kris Kardashian. In datzelfde jaar hertrouwd Kris met voormalig olympisch kampioen Bruce Jenner, die anno 2020 door het leven gaat als Caitlyn. Met Bruce krijgt Kris nog twee dochters, Kendall en Kylie, wat ervoor zorgt dat Khloé er nog twee jongere zusjes bij krijgt. In september 2003 worden Kourtney, Kim, Khloé en Robert (jr.) getroffen door de dood van hun vader. Robert Kardashian overlijdt na een kort ziekbed op 59-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.

Khloé gaat een korte tijd naar de middelbare school op de ‘Marymount High School’, maar nadat haar zussen Kourtney en Kim daar hun diploma hebben gehaald maakt Khloé de overstap naar thuisonderwijs. Hier behaalt zij, een jaar eerder dan in het regulier onderwijs het geval zou zijn geweest, haar middelbareschooldiploma.

‘KUWTK’: het begin van een carrière als reality-ster en presentatrice

In 2007 begint de televisiecarrière van Khloé Kardashian als de reality-serie ‘Keeping Up With The Kardashians’, ook wel afgekort als ‘KUWTK’, op de Amerikaanse beeldbuis verschijnt. De serie volgt het wel en wee van de familie Kardashian, waarbij Kim Kardashian een prominente rol op zich neemt. Ook Kourtney en Khloé worden op de voet gevolgd en tevens zijn moeder Kris, stiefvader Bruce en de jongere zusjes Kendall en Kylie in de serie te zien. ‘KUWTK’ trekt veel kijkers en de Kardashians groeien uit tot beroemdheden. In de serie is dan ook te zien hoe Khloé Kardashian door haar zusjes en moeder naar de gevangenis wordt gebracht. In 2007 is zij namelijk gearresteerd voor rijden onder invloed. Een jaar later werd zij veroordeeld tot een gevangenisstraf van dertig dagen. Na een paar uur achter de tralies te hebben doorgebracht werd zij echter weer vrijgelaten, wegens een overvolle gevangenis.

In 2009 krijgt ‘KUWTK’ zijn eerste spin-off genaamd ‘Kourtney and Khloé Take Miami’. In 2011 is Khloé een paar afleveringen te zien in ‘Kim and Kourtney Take New York’. In 2011 krijgt Khloé ook haar tweede spin-off serie, samen met haar toenmalige echtgenoot Lamar Odom, genaamd ‘Khloé & Lamar’. De volgende spin-off dateert uit 2014 en betreft de serie ‘Kourtney and Khloé Take The Hamptons’. Ondertussen is ‘Keeping Up With The Kardashians’ nog steeds een kijkcijferhit en gaat in maart 2020 het achttiende seizoen van start. In september 2020 wordt bekend dat 'KUWTK' in 2021 ten einde zal komen.

Naast reality start Khloé Kardashian ook een carrière als presentatrice. In 2012 presenteert zij samen met Mario Lopez het tweede seizoen van de Amerikaanse talentenshow ‘X-Factor’. Kardashian keert echter niet terug als presentatrice in het derde seizoen. In 2016 krijgt Khloé haar eigen talkshow genaamd ‘Kocktails With Khloé’, maar dit programma verdwijnt na één seizoen van de buis. Vanaf begin 2017 presenteert zij voor de televisiezender ‘E!’, waar ook ‘KUWTK’ wordt uitgezonden, ‘Revenge Body with Khloé Kardashian’. In dit programma ondergaan mensen zowel van binnen als van buiten een volledige transformatie onder begeleiding van personal trainers en stylisten. Ieder seizoen bestaat uit acht afleveringen en in de zomer van 2019 werd het derde seizoen uitgezonden.

Ondernemerschap en oprichting ‘Good American’

Khloé Kardashian is niet alleen reality-ster en presentatrice, maar daarnaast ook nog ondernemer. In 2009 richt ze met haar zusjes Kim en Kourtney het kledingmerk ‘DASH’ op. De opening van de winkels is te volgen in de hier boven eerdergenoemde spin-offs. In 2011 en 2012 brengt ze samen met Lamar Odom een parfum uit dat zowel door mannen als door vrouwen te gebruiken is. Tevens verdient Khloé Kardashian geld met het maken van reclame voor producten op social media. Op Instagram heeft zij anno februari 2020 maar liefst 104 miljoen volgers. Anno 2020 wordt het vermogen van Kardashian geschat op circa 50 miljoen dollar.

In 2016 richt Khloé Kardashian samen met Emma Grede het kledingmerk ‘Good American’ op. De eerste verkoopdag zorgde voor een omzet van ruim één miljoen dollar. Grede noemt het samenwerken met Kardashian ‘geweldig’. Volgens Grede werkt zij erg hard en heeft Khloé de kwaliteit om goed te kunnen inschatten wat de behoefte van de klant is en wat zij zullen kopen. ‘Good American’ richt zich op jeans, maar heeft ook andere soorten kleding in het assortiment. Wat het merk uniek maakt is het feit dat het zich letterlijk richt op alle soorten en maten vrouwen. Daarnaast verkopen zij grotere maten kleding niet in een aparte ‘plus-size’ afdeling, maar zijn alle producten in alle verschillende maten verkrijgbaar. ‘Good American’ is inmiddels niet alleen meer een kledingmerk, maar ook uitgegroeid tot een platform om de zelfverzekerdheid van vrouwen te stimuleren.

Persoonlijk leven

In september 2009 trouwt Khloé Kardashian met de Amerikaanse basketbalspeler Lamar Odom. De twee hebben elkaar slechts een maand daarvoor ontmoet. Na dit huwelijk neemt zij ook zijn naam aan en gaat vervolgens door het leven als Khloé Kardashian Odom. Eind 2013 dient Khloé een verzoek tot scheiding in. In de reality-series is te zien dat dit te maken heeft met de verslavingsproblematiek van Odom. In juli 2015 ondertekenen beide partijen de scheidingspapieren. Een paar maanden later wordt Lamar Odom bewusteloos gevonden in een kamer in een bordeel in Nevada. Er wordt een grote hoeveelheid drugs aangetroffen in zijn lichaam. Odom ligt vier dagen in een coma en Khloé besluit de scheiding in te trekken om medische beslissingen over het welzijn van Odom te kunnen maken. Lamar Odom herstelt volledig en in december 2016 wordt de scheiding afgerond.

Ten tijde van de scheiding van Lamar Odom had Khloé Kardashian korte relaties met rapper French Montana en basketbalspeler James Harden. In de zomer van 2016 begint Khloé een relatie met wederom een basketbalspeler genaamd Tristan Thompson. In december 2017 kondigt zij aan dat een grote wens in vervulling gaat, Khloé is namelijk zwanger van haar eerste kindje. Op 12 april 2018 bevalt zij van een dochtertje genaamd True Thompson. Of Khloé daadwerkelijk van haar roze wolk heeft genoten is maar de vraag. Daags voor haar bevalling verschenen er foto’s in de roddelpers van Tristan Thompson die haar bedriegt met andere vrouwen. Toch is Thompson bij de bevalling aanwezig en Khloé vergeeft Tristan voor zijn misstappen. In februari 2019 komt de relatie dan toch echt tot een einde als Tristan Khloé opnieuw bedriegt. Ditmaal doet hij dit met een goede bekende van de familie Kardashian. Thompson zoent met Jordyn Woods, de beste vriendin van zusje Kylie Jenner. Khloé focust zich hierna vooral op het moederschap voor dochter True. Al gaan eind 2019 de geruchten dat Tristan en Khloé toch weer samen zijn.
© 2020 - 2024 Juul92, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De Kardashians, we kennen ze allemaal! Maar wie is wie?De Kardashians, we kennen ze allemaal! Maar wie is wie?De Kardashians, we kennen ze allemaal. Een grote (gemengde) familie, die vooral bekend is van de reality show 'Keeping u…
Kourtney Kardashian: meer dan de reality-ster in 'KUWTK'Kourtney Kardashian: meer dan de reality-ster in 'KUWTK'Kourtney Kardashian wordt in 1979 geboren en is het eerste kind van Robert en Kris Kardashian. Kourtney kent haar doorbr…
De Kylie Jenner Challenge: de volle lippen van KylieDe 17-jarige Kylie Jenner is het halfzusje van Kim Kardashian en bekend uit de reality serie The Kardashians. Sinds ze m…
Kylie Jenner: reality-ster en invloedrijk op social mediaKylie Jenner: reality-ster en invloedrijk op social mediaKylie Jenner werd in 1997 geboren uit het huwelijk van Kris en Bruce Jenner. Vanaf 2007 is zij samen met haar familie te…

Recensie: The Last Kingdom (Netflix tv-serie)recensieRecensie: The Last Kingdom (Netflix tv-serie)The Last Kingdom is een Netflix Original serie die gaat over het laatste koninkrijk van het vroegere Engeland dat nog ni…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Eric Longden, Wikimedia Commons (CC BY-3.0)
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Khlo%C3%A9_Kardashian, bezocht op 13-02-2020
  • https://www.biography.com/personality/khloe-kardashian, bezocht op 13-02-2020
  • https://wealthygorilla.com/khloe-kardashian-net-worth/, bezocht op 13-02-2020
  • https://www.forbes.com/sites/elanagross/2019/05/28/good-american/#1f467d4a63a6, bezocht op 13-02-2020
Juul92 (63 artikelen)
Laatste update: 09-09-2020
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.