recensie

The Best of Najib Amhali

Najib Amhali is in december 2009 begonnen met zijn nieuwe show: The Best of Najib Amhali. De show heeft alle goede stukken van de vorige 5 series bij elkaar en zo maakt Najib er een geweldige cabaretshow van.

Over Najib Amhali

Najib Amhali is geboren op 4 april 1971, hij groeide op in Krommenie. Zijn echte loopbaan begon in 1993 toen hij met de Comedytrain de Pall Mall Export Prijs won. In 1997 heeft hij ook nog in een musical gespeeld, dit was de musical Eindeloos waar ook Liesbeth List en Coen van Vrijberghe de Coningh in speelde. In 1998 sleep hij zijn volgende prijs in de wacht, hij won de publieksprijs en de juryprijs van het Leids cabaretfestival. Najib Amhali had toen de bijnaam 'De Marokkaan uit de Jordaan'. In 1999 speelde hij mee in de film 'Jezus is een Palestijn', waar hij in speelde met Hans Teeuwen en Kim van Kooten. In 2002 heeft hij vervolgens nog meegespeeld in de televisieserie 'Najib en Julie' van Theo van Gogh. Ook speelde hij mee in de komedie Shouf Shouf Habibi!, dit was in 2004.

Najib had in 2006 een eigen televisieserie over het WK voetbal 2006. 'Najib loopt warm' was de naam van de serie en hij behandelde er voetbalzaken met zijn sidekick Mimoun. Deze voetbalzaken hadden uiteraard te maken met het Nederlands Elftal. Hij heeft daar tevens geld mee ingezameld voor het goede doel. In 2009 kwam er een nieuwe film in de bioscoop met Najib, dit was 'Spion van Oranje'.

Verder heeft Najib nog wat bijrolletjes gehad in televisieseries en hij heeft nog in enkele onbekendere films gespeeld.

In 1998 begon Najib met zijn cabaretprogramma's, hij begon met Vol=Vol. Na dit succes kwam er een opvolger in 2000: Veni Vidi Vici(Ik kwam, ik zag, ik overwon; uit het latijn). In 2002 vervolgde hij de reeks met Freefight. Najib Amhali begon steeds populairder te worden en daarom kwam in 2005 Most Wanted uit, gevolgd door Zorg dat je erbij komt uit 2008.

Hij zou eigenlijk een jaar rust nemen, maar hij is toch weer gekomen met een 'nieuwe' show: The Best of Najib Amhali. Zoals de naam al doet vermoeden zijn hier de beste stukjes van Najib aan elkaar geplakt.

Recensie The Best of Najib Amhali

We waren natuurlijk al veel te vroeg in de zaal aanwezig en op het scherm was een soort tennis te zien met 2 pistolen, heel verslavend om naar te kijken! De show startte iets later dan geplanned en we konden er dan ook echt voor gaan zitten. De DVD's lagen expres lang in de kast, omdat je natuurlijk niet alle grappen duizend keer gezien moet hebben. Je herkent vele stukjes als je een echte Najib-fan bent, maar het blijft uiteraard heel leuk, vooral omdat je het allemaal live meemaakt.

De show begon met een filmpje over de aankomst van Najib, die overigens ook in Spion van Oranje te zien is.
Wij hadden het geluk dat een aantal mensen van de 1e rij nog niet aanwezig waren, waar natuurlijk grappen over werden gemaakt toen zij dan wel binnenkwamen. Je hebt niet alleen de grappen van Najib in dit stuk, maar er worden ook filmpjes getoond van de Chinees waar al het eten wordt gekocht en van zijn vrienden etc. Het eerste gedeelte eindigt met de mobielgrap, oftewel er klinkt een geluidje alsof de apparatuur een soort van crasht en al stotterend gaat Najib van het podium af. Na een kwartiertje pauze ging de show weer verder. We begonnen met wat liedjes over Den Haag, Rotterdam en nog wat verzoeknummertjes en de sfeer zat er weer goed in. Ook de tweede helft was erg leuk, alleen was het jammer dat het einde nogal onverwachts was en het niet echt een supereind was.

Ik neem aan dat het een fout was die Najib maakte nadat hij had gevraagd hoe oud de jongste was in de zaal. Dit bleek 7 te zijn en hij wilde dan ook een Sinterklaasliedje gaan zingen, maar hij vroeg eerst: 'Geloven jullie nog in Sinterklaas?'. Ik hoop dat dit niet zo was, want anders was het best lullig voor het 7-jarige jongetje.

Al met al was het een erg leuke show en ik had het dan ook voor geen goud willen missen. Er zijn nog een aantal shows bijgekomen in januari en februari in het FORTIS Circustheater in Scheveningen. De parkeergelegenheid is best goed, alleen als iedereen aan het eind naar buiten gaat is het vrij moeilijk en het duurt vrij lang voordat je buiten bent met de auto. Daar moet je wel rekening mee houden, maar dat mag de pret natuurlijk niet drukken. Ik heb een topavond gehad!
© 2009 - 2024 Mellie, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Het leven van Ali BHet leven van Ali BAli B begon als rapper, maar is sindsdien ook presentator, jurylid, programmamaker en zelfs cabaretier geworden. Daarnaa…
'Koningin van alle mensen'  bedanklied voor Beatrix'Koningin van alle mensen' bedanklied voor BeatrixIn aanloop naar de abdicatie en troonswisselingdatum van 30 april 2013, gaf de ene na de andere artiest een Koningslied…
Haevn, electrodance-popduo, reclamecomponisten en poptalentHaevn, electrodance-popduo, reclamecomponisten en poptalentHaevn is een Nederlands electrodance-popduo, door popkenners eind 2015 bestempeld als één van de poptalenten voor 2016.…
Kenmerken van een RecensieHet schrijven van een recensie is vereist op bijna alle middelbare scholen. Bij het vak Nederlands wordt hier vaak veel…
West Side Story de musicalWest Side Story de musicalWest Side Story is een populaire Amerikaanse musical. Het verhaal is ontleend aan het welbekende verhaal van Shakespeare…
Mellie (68 artikelen)
Gepubliceerd: 03-12-2009
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Theater
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Artikelen met het label 'Recensies' bevatten naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in de vorm van een beoordeling.