The Script - Albums en tracklists

The Script - Albums en tracklists The Script is een Ierse band, bestaande uit drie mannen: Danny O’Donoghue, Mark Sheehan en Glen Power. In eerste instantie maakten O’Donoghue en Sheehan muziek voor andere artiesten, maar toen ze drummer Power leerden kennen, startten ze hun eigen band. Over deze combinatie zei zanger Danny destijds: “Individueel hadden we allen ons eigen talent, maar wij alle drie samen bracht dit naar een heel ander niveau.” Inmiddels verzorgt Danny O’Donoghue zang, keyboard, gitaar en piano. Mark Sheehan neemt de leadgitaar, gitaar en achtergrondzang op zich. Drum, percussie, gitaar en achtergrondzang wordt gedaan door Glen Power.

Debuutalbum: The Script – The Script

Het eerste album van The Script - dat ook de naam The Script kreeg – verscheen in 2008. De debuutsingle We Cry kende zijn release op 14 april 2008. Vijf maanden later werd het nummer The Man Who Can’t Be Moved uitgebracht. Een maand eerder hadden de heren het debuutalbum uitgebracht, wat de UK Albums Chart binnenkwam op de eerste positie. Eind november van 2008 bracht The Script het derde nummer uit van hun debuutalbum, namelijk Breakeven. In maart 2009 werd de vierde single uitgebracht: Talk You Down.

Tracklist van The Script – The Script

 1. We Cry
 2. Before The Worst
 3. Talk You Down
 4. The Man Who Can’t Be Moved
 5. Breakeven
 6. Rusty Halo
 7. The End Where I Begin
 8. Fall For Anything
 9. If You See Kay
 10. I’m Yours

The Script – Science & Faith

Op 19 juli 2010 kondigde de band aan dat er een nieuw album aan zat te komen. Een maand later werd de eerste single – For The First Time – van het nieuwe album Science & Faith – uitgebracht. Het album zelf werd op 10 september 2010 uitgebracht in Ierland, en drie dagen later in Amerika. Het thema van het album Science & Faith baseerde de band op het destijds huidige sociale en economische klimaat in Ierland.

Tracklist van The Script – Science & Faith

 1. You Won’t Feel A Thing
 2. For The First Time
 3. Nothing
 4. Science & Faith
 5. If You Ever Come Back
 6. Long Gone And Moved On
 7. Dead Man Walking
 8. This Is Love
 9. Walk Away
 10. Exit Wounds

The Script – #3

Op 2 juni 2012 kondigde The Script via Twitter aan dat er een derde album aan zat te komen, getiteld #3. Van dit album was Hall Of Fame de eerste single, ene nummer waarop Will.I.Am van The Black Eyed Peas ook te horen is. Hall Of Fame was de single waarmee The Script hun eerste nummer één notering in het Verenigd Koninkrijk wist te behalen. Op het album #3 staat ook het nummer Six Degrees Of Separation – tevens de tweede single – die geïnspireerd is op de breuk tussen Danny en zijn ex-vriendin Irma Mali.

Tracklist van The Script – #3

 1. Good Ol’ Days
 2. Six Degrees Of Separation
 3. Hall Of Fame (ft. Will.I.Am)
 4. If You Could See Me Now
 5. Glowing
 6. Give The Love Around
 7. Broken Arrow
 8. Kaleidoscope
 9. No Words
 10. Millionaires

The Script – No Sound Without Silence

The Script maakte in juli 2014 bekend dat er een nieuw album in de maak was. Dit deden ze middels een live filmpje op YouTube. Het album - genaamd No Sound Without Silence - kwam enkele maanden later uit, namelijk in september. Het eerste nummer van het album dat bekend werd gemaakt, was Superheroes. Dit deed de band drie dagen na de aankondiging van het album.

Tracklist van The Script – No Sound Without Silence

 1. No Good in Goodbye
 2. Superheroes
 3. Man on a Wire
 4. It's Not Right For You
 5. The Energy Never Dies
 6. Flares
 7. Army of Angels
 8. Never Seen Anything (Quite Like You)
 9. Paint the Town Green
 10. Without Those Songs
 11. Hail Rain or Sunshine

The Script – Freedom Child

Na drie jaar stilte rondom The Script werd bekend gemaakt dat de band een nieuw album uit zou brengen, genaamd Freedom Child. Waar de band op de afgelopen vier albums een duidelijk herkenbaar geluid heeft, hebben ze dat op dit album aangepast. De band slaat een nieuwe weg in en dat viel ook de fans op. Desalniettemin is het wederom een goed album van de Ierse band.

Tracklist van The Script – Freedom Child

 1. No Man is an Island
 2. Rain
 3. Arms Open
 4. Rock the World
 5. Mad Love
 6. Deliverance
 7. Divided States of America
 8. Wonders
 9. Love Not Lovers
 10. Eden
 11. Make Up
 12. Written in the Scars
 13. Awakening
 14. Freedom Child

The Script in Nederland

Op 12 november 2010 was de eerste liveshow van The Voice Of Holland, waar The Script hun nummer For The First Time ten gehore brachten. Op 1 februari 2011 stond de band met hun concert in Paradiso, Amsterdam. Een paar maanden later - op 13 juni - stond The Script op Pinkpop. The Script kwam echter nogmaals naar Nederland, wederom voor een optreden in The Voice Of Holland. De band verzorgde de opening van de halve finale met het nummer Hall Of Fame. The Voice Of Holland kandidaten Ivar Oosterloo en Floortje Smit zongen hierbij mee. Halverwege de show deed The Script het nummer Six Degrees Of Separation.

Op 25 januari 2013 stond The Script in de Heineken Music Hall, Amsterdam. In 2015 deed de band Nederland weer aan voor een concert. Op 20 maart en 21 maart stond de band in de Ziggo Dome. Bijna drie jaar later kwamen Danny, Mark en Glen wederom naar Nederland: ze gaven op 15 en 16 maart 2018 namelijk weer twee shows in de Ziggo Dome in Amsterdam.
© 2012 - 2024 Loraine91, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Filmrecensie: JunorecensieFilmrecensie: JunoDeze film werd geregisseerd door Jason Reitman in 2007. Ellen Page en Michael Cera nemen hier de hoofdrollen voor zich.…
Hoe zit het met muziekrechten?Hoe zit het met muziekrechten?Een cd is een productie van een artiest of band waarop hij, zij of hun, hun gemaakte nummers aan het grote publiek laten…
KISS; Mark St. John, voormalig solo gitaristMark is het kortst spelende bandlid bij de legendarische rockband KISS geweest, net een jaar. Nadat bij Mark St. John he…
Gratis HTML script of toch betalenGratis HTML script of toch betalenAls je een website wil maken kun je HTML script kopen, zelf maken of gratis downloaden. Lees hier alles over de voor en…

Leona Philippo, singer-songwriter uit The Voice of HollandLeona Philippo is een zangeres, songwriter en actrice van Jamaicaanse afkomst, die in korte tijd grote furore heeft gema…
Johnny en Jones, Nederlands eerste tieneridolenJohnny en Jones, Nederlands eerste tieneridolenJohnny en Jones, twee jonge jongens die met een semi-Amerikaans accent, een gitaar en vrolijke liedjes uitgroeiden Neder…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Eva Rinaldi, Wikimedia Commons (CC BY-SA-2.0/bewerkt)
 • http://www.bol.com/nl/p/the-script/1000004006235420/
 • http://www.bol.com/nl/p/science-faith/1000004010496240/
 • http://www.bol.com/nl/p/3/1000004012431805/
 • http://en.wikipedia.org/wiki/The_Script
Loraine91 (20 artikelen)
Laatste update: 13-05-2018
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Artiesten
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.