White Album - Is Paul McCartney dood?

White Album - Is Paul McCartney dood? In 1968 komt het album The Beatles van The Beatles uit. Het album kreeg de naam “White Album”, vanwege de witte hoes. De geruchten over het overlijden van McCartney waren nog steeds niet afgenomen. McCartney zou in 1966 zijn overleden en zou zijn vervangen door William Campbell. De fans waren nog steeds op zoek naar aanwijzingen. Op elk voorgaand album meenden zij aanwijzingen te hebben gevonden, maar wat hebben ze op het White Album kunnen vinden? Waar de fans bij het albums Sgt. Peppers Lonely Heart Club Band en Magical Mystery Tour werden getrakteerd op een kleurrijke en veelzeggende albumhoes, moesten ze het nu doen met een volledig witte hoes. Hierdoor was er aan de buitenkant van het album vrij weinig te ontdekken. De fans wisten toch een reeks aanwijzingen te vinden, waardoor zij het overlijden van McCartney meenden te kunnen bewijzen.

Het albumboekje / de poster

Nadat het besluit was genomen om geen artwork in de albumhoes te verwerken, vonden The Beatles het jammer dat de fans dit moesten onthouden. Ze besluiten een uitklapbaar albumboekje te maken. Wanneer het albumboekje werd uitgeklapt, kregen de fans een poster te zien. De poster liet een fotocollage zien, waarin ook afzonderlijke kleurfoto’s waren opgenomen van de bandleden. Aan de andere kant van de poster stonden de songteksten geschreven. De foto’s zouden bij elkaar zijn gezocht door McCartney zelf. Dit gegeven maakte het voor de fans interessanter, want dan zouden er wel aanwijzingen in moeten zitten. De fans wisten uiteindelijk drie bijzonderheden in de poster te ontdekken.

McCartney’s hoofdwond

McCartney zou volgens de geruchten zijn onthoofd tijdens een auto-ongeluk. Op de poster is een foto te vinden van een badende McCartney.Hij houdt zijn hoofd half onder water, waarbij schuim rondom zijn hoofd drijft. Fans denken dat het schuim moet worden gezien als bloed. Bloed dat hij heeft verloren tijdens het vermeende auto-ongeluk. Ook merken de fans op dat McCartney zijn handen in zijn nek heeft. Dit duidt volgens hen op onthoofding. Daarnaast zien de fans ook dat McCartney zijn ogen dicht heeft, waardoor het lijkt alsof hij dood is.

William “Bill” Campbell
De fans vonden een foto van een man met een snor. Men zegt dat het McCartney is en dat hij in deze foto een neppe snor draagt. Dit deed hij wanneer hij niet opgemerkt wilde worden door de fans. Maar de fans beweren dat deze foto van William “Bill” Campbell zou zijn. De man die mee had gedaan aan een look-a-like wedstrijd in Schotland en uiteindelijk McCartney zou hebben vervangen. Ook zeggen de fans dat de foto is genomen voordat Campbell zijn veranderingen zou hebben ondergaan. Veranderingen (middels plastisch chirurgie), zodat Campbell meer op McCartney zou lijken.

Handen van een skelet

Verder vonden de fans een foto van een dansende en klappende McCartney. Het lijkt er op dat achter McCartney twee handen zichtbaar zijn. De handen lijken afkomstig van een skelet. Fans denken dat dit symbool moet zou moeten staan voor magere Hein. Zij vermoeden dat de overgebleven Beatles deze foto hebben toegevoegd aan de poster, zodat de echte fans konden zien dat McCartney zou zijn overleden.

Aanwijzingen in de muziek op het "White Album"

“Don’t Pass Me By”

Men vermoedt dat dit nummer een eerbetoon is van Ringo aan McCartney. Hij zingt: ”I listened for your footsteps coming up the drive, but they don’t arrive. I wonder where you are tonight, don’t pass me by”. De teksten lijken te verwijzen naar de bandruzie op de avond van het fatale auto-ongeluk. Vooral wanneer men kijkt naar de tekst: “I'm sorry that I doubted you, I was so unfair. You were in a car crash and you lost your hair” Hierin wordt verwezen naar het ongeluk. En het verliezen van zijn haar zou kunnen duiden op het opgelopen hoofdletsel.

“Im So Tired”

Dit nummer wordt gezongen door John Lennon en lijkt hiermee het gemis van McCartney te willen aangeven. De tekst “I haven't slept a wink, my mind is on the blink, I'd give you everything I've got for a little peace of mind” doet dit vermoeden. Maar de grootste hint zit in het slot van dit nummer. Aan het einde kan men een stem horen mompelen. Het is niet duidelijk wat er wordt gezegd, totdat dit gedeelte achteruit wordt afgespeeld. Men hoort dan duidelijk de tekst: ”Paul is dead man, miss him, miss him, miss him”.

“Revolution Number 9”

Dit nummer zou volgens de fans de grootste aanwijzingen van het album bevatten. In het begin van dit nummer wordt de tekst “number nine” maar liefst dertien keer achterelkaar gezegd. Het was de fans onduidelijk waarom deze tekst herhaaldelijk werd genoemd in het nummer. Maar nadat ze het nummer achteruit afspeelden, werd er een hoop duidelijk. De fans hoorde de tekst: ”Turn me on demand, turning on dead man, turn me on dead man, turn me on dead man, turn me on demand”. Jaren terug werd het nummer “A Day In the Life” opgenomen voor het album Sgt. Pepper. Hierin zong McCartney de tekst: “I love to turn you on”. Fans menen dat de tekst van “Revolution Number 9” een reactie zou zijn geweest op het nummer “A Day In The Life.

Wanneer de fans verder luisteren naar het nummer, horen zij vele verschillende geluiden. Zij horen auto’s claxoneren, een auto-ongeluk en vuur branden. Dit zou kunnen verwijzen naar het fatale auto-ongeluk van McCartney. In het midden van het lied horen de fans iemand praten. De stem zegt: “He had a pole, we better get in to see a surgeon. So anyhow he went to the dentist instead. They give him a pair of teeth that weren't any good at all. So my wings are broken and so is my hair. I'm not in the mood for words. Find the night watchman, a fine natural and balance, must've got it in the shoulder blades”. In de genoemde context zou dit kunnen ook kunnen verwijzen naar het ongeluk. Ook zou het een verwijzing kunnen zijn naar het vervangen van McCartney door Campbell. Campbell zou namelijk plastisch chirurgie zijn ondergaan om nog meer op McCartney te lijken.

Een andere zin opmerkelijke zin in het nummer is: “take this brother, may serve you well”. Fans vermoeden dat symbool zou staan voor het overdragen van McCartney’s talent en beroemdheid aan Campbell.

Wanneer dit nummer volledig achteruit wordt afgespeeld, worden er nog meer dingen door de fans opgemerkt. Ze horen geschreeuw, ongelukken en vuur. Na ongeveer een minuut hoort men heel lichtelijk “let me out!” vanuit een brandende auto. Dit alles zou een zeer duidelijke aanwijzing zijn over het vermeende en fatale auto-ongeluk van McCartney.

Na tweeënhalve minuut wordt het geluid van het vuur steeds duidelijker en wordt de tekst “there were two here, are none now” gesproken. Wanneer McCartney (na onenigheid met de band) boos in zijn auto stapt, zou hij een dame zijn tegen gekomen. Dat de dame in kwestie (Rita) is opgepikt door McCartney behoort tot de mogelijkheden. De tekst zou dan kunnen verwijzen naar het tweetal. Na ruim vijf minuten hoort men de tekst “Let me out! Let me out!”, hetgeen kan verwijzen naar opgesloten McCartney.
© 2015 - 2024 Lo-writer, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
recensieThe Beatles - Let it beHet allerlaatste studio album van de Beatles verscheen op 8 mei 1970. Het album werd uitgebracht toen de band al uit elk…
recensieThe Beatles - Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club BandSgt. Pepper’s Lonely hearts Club Band is het achtste album dat de band heeft uitgebracht. Het is door George Martin gepr…
Beatles-nummers waarop slechts één Beatle is te horenBeatles-nummers waarop slechts één Beatle is te horenVan The Beatles verschijnen tussen 1962 en 1970 dertien studioalbums en enige tientallen singles. Als Paul McCartney op…
Is Paul McCartney dood?Is Paul McCartney dood?In de herfst van 1969 ging het gerucht dat Paul McCartney was overleden. De zanger en bassist van The Beatles zou zelfs…

Suze Rotolo, het meisje naast Bob DylanSuze Rotolo, het meisje naast Bob DylanHet album The Freewheelin’ betekende de grote doorbraak voor Bob Dylan. Voor diegenen die hierbij aanwezig waren, was he…
Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club – Is Paul McCartney dood?Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club – Is Paul McCartney dood?In de herfst van 1969 ging het gerucht dat Paul McCartney was overleden. Het verhaal gaat dat McCartney op 9 november 19…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Darkmoon1968, Pixabay
  • Website The Beatles Bible : http://www.beatlesbible.com - 11-06-2015
  • Paul is Dead Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Paul_is_dead - 11-06-2015
Lo-writer (49 artikelen)
Laatste update: 10-05-2017
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Artiesten
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.