Biografie: Nicole Scherzinger

Biografie: Nicole Scherzinger Nicole Scherzinger is een zangeres uit Amerika. Daarnaast doet ze aan dansen, acteren en schrijven en is een bekende tv-persoonlijkheid. Als zangeres maakte ze ooit onderdeel uit van de bekende en extravagante meidengroep Pussycat Dolls waarmee ze vele hits scoorde. Deze power vrouw is geboren op 29 juni 1978 in Honolulu (Hawaï). Nicole Scherzinger was van jongs af gefascineerd door muziek, dit blijkt ook wel uit haar muzikale loopbaan. Daarnaast is ze ook een gerespecteerd bekend persoon. Wat is er allemaal bekend over deze sexy power vrouw?

Familie

Nicole Prescovia Elikolani Valiente Scherzinger, beter bekend als Nicole Scherzinger, is dochter van een Argentijnse vader en een moeder van Hawaii. Niet lang na de geboorte van Nicole zijn haar ouders van elkaar gescheiden en kreeg haar moeder een relatie met de Duits-Amerikaanse Gary Scherzinger. Toen stiefvader Gary Nicole officieel erkende en adopteerde kreeg zij de achternaam Scherzinger. Nicole heeft een jongere zus genaamd Ke'ala.

Schoolperiode

Toen Nicole Scherzinger zes jaar oud was, verhuisde zij met haar stiefvader, moeder en zus naar Louisville in de staat Kentucky. Hier bracht Nicole haar jeugd door en bezocht zij verschillende scholen zoals Bowen Elementary en de Meyzeek Middle School. De familie had weinig financiële middelen. Ondanks dat steunden de ouders Nicole bij haar droom om zangeres/actrice/danseres te worden. Al tijdens haar schoolperiode trad Nicole Scherzinger diverse malen en met succes op. Zo is ze tweede geworden in de Kentucky State Fair's Coca-Cola Talent Classic. Na het middelbaar onderwijs studeerde Nicole Scherzinger aan de Wright State University. Hier had ze als hoofdvak muzikaal theater en als bijvak dansen. Haar studie heeft ze tenslotte niet afgemaakt omdat ze in een bandje ging zingen.

Muzikale loopbaan

De band "Days of the New" was de reden voor Nicole om met haar studie te stoppen en te kiezen voor een muzikale loopbaan. In 2000 verliet Nicole deze band echter weer om het te gaan maken als soloartiest. Om door te breken deed ze auditie bij het bekende muziekprogramma "Popstars". Dit programma draaide om het formeren van een popgroep. De beste popgroep mocht uiteindelijk een album gaan maken. Nicole Scherzinger maakte deel uit van de voor het programma gevormde meidengroep "Eden's Crush", die uiteindelijk eerste werd. Voor Nicole betekende dit haar grote doorbraak bij het Amerikaanse publiek. Het eerste nummer van de popgroep "Get Over Yourself" was meteen een gigantische hit in Amerika en Canada. In 2002 ging het bedrijf achter de meidengroep helaas failliet en viel de groep uiteen. Nicole Scherzinger gaf hierna nog een aantal succesvolle solo-optredens en was bijna lid geworden van de populaire hiphop/house-band Black-Eyed Peas. Uiteindelijk is ze geen onderdeel geworden van de succesformatie omdat ze naar eigen zeggen reeds contractuele verplichtingen had.

Leadzangeres Nicole Scherzinger en de Pussycat Dolls

In 2003 werd Nicole Scherzinger lid van de extravagante meidengroep de Pussycat Dolls. Ze wist door een open auditie te komen en zo de leadzangeres te worden. De groep bestond uit Nicole Scherzinger, Melody Thornton, Carmit Bachar, Ashley Roberts, Jessica Sutta en Kimberly Wyatt en stond bekend om weinig verhullende outfits en sexy dansmoves. Nicole, die aan boulimia leed, voelde zich niet echt op haar gemak in de weinig verhullende kleren. Na acht jaar wist zij de boulimia te overwinnen. De grote internationale doorbraak van de Pussycat Dolls kwam in 2005 met het nummer "Don’t Cha". Het overweldigende succes van de groep leidde tot de opname van een album met de titel PCD, een afkorting van de bandnaam Pussycat Dolls. Nicole Scherzinger heeft als enige groepslid meegewerkt aan de totstandkoming van de liedjes op het album. Het tweede en laatste album "Doll Domination" kwam uit in september 2008 en bevatte de hits "When I Grow Up" en "I Hate This Part". Het album was succesvol genoeg voor de wereldtournee Doll Domination. Na de wereldtournee stopte de meidengroep in augustus 2009.

Succesvolle hits van het debuutalbum PCD

 • Don't Cha
 • Wait a Minute
 • Buttons
 • Stickwitu
 • Beep
 • Don’t Need a Man

Solocarrière

In 2006 besloot Nicole Scherzinger naast haar werk voor de Pussycat Dolls te gaan werken aan haar solocarrière. Haar populariteit als leadzangeres van de Pussycat Dolls kwam haar daarbij goed van pas. Zij ging samenwerken met bekende artiesten als Sean Combs (beter bekend als Puff Daddy, P.Diddy of Diddy), Clifford Joseph Harris, Jr. (bekend als T.I.) en William James Adams Jr. (bekend als will.i.am) en bracht samen met hen nummers uit. De samenwerking had wisselend succes, maar zorgde er in ieder geval voor dat Nicole Scherzinger roem vergaarde onder haar eigen naam. Haar bedoeling was om op den duur met een soloalbum te komen met de naam “Her Name Is Nicole”. Dit album stond ook gepland voor oktober 2007 maar werd na een aantal tegenvallende singles op verzoek van Nicole Scherzinger tenslotte niet uitgebracht. In maart 2011 kwam uiteindelijk haar eerste studioalbum Killer Love uit, waarna ze in februari 2012 op solo tournee ging met de "Killer Love Tour".

Hits onder eigen naam:

 • Nicole Scherzinger ft T.I. - Whatever U Like
 • Nicole Scherzinger ft Diddy - Come to Me
 • Nicole Scherzinger ft will.i.am. - Baby Love
 • Nicole Scherzinger - Don't Hold Your Breath

Talenten

Multitalent Nicole Scherzinger heeft echter nog meer in haar mars dan alleen zingen. Zo heeft zij bijvoorbeeld bij de verkiezingen geholpen bij het promotieteam van president Barack Obama. Zoals bekend zijn die verkiezingen een succes geworden voor Obama. Nicole Scherzinger is veelzijdig. Zij acteert, danst, treedt op in het theater en is jurylid. Nicole is een publiek persoon. Een powervrouw, die haar rol als leadzangeres van de Pussycat Dolls, meer dan ontstegen is. Ze heeft zelfs een award gekregen van de Harvard stichting voor artiest van het jaar 2013. Deze award kreeg Nicole Scherzinger voor haar rol in het promoten van onderzoek naar borstkanker, haar inzet voor hulpbehoevende jongeren en ouderen en haar bijdrage als artiest.

Een kleine opsomming van de prestaties van Nicole Scherzinger:

 • Ze deed mee aan "Dancing With The Stars" op kanaal ABC in 2010.
 • Ze heeft in het Hollywoord Bowl amfitheater gestaan met de rock musical "Rent" in 2010.
 • Ze was gastjurylid in de zevende serie van de Britse X Factor.
 • Ze was verantwoordelijk voor het vormen van de formatie "One Direction" tijdens de bootcamp van het programma X Factor.
 • Ze was mede-presentatrice en later jurylid van de eerst Amerikaanse X Factor in 2011.
 • Ze speelde in de film "Men In Black 3".

Relaties

In 2007 kreeg Nicole Scherzinger een relatie met Formule 1 coureur en kampioen Lewis Hamilton. Deze relatie is meerdere keren aan- en uitgegaan. Echt serieus leek het te worden toen ze samen op bedevaart naar het Vaticaan waren gegaan. Hier hebben de twee hun verloving zelfs laten zegenen door de paus. In februari 2015 ging het stel echter weer uit elkaar. Na de relatie met Lewis Hamilton is Nicole Scherzinger een paar keer gaan daten met de 13 jaar jongere muzikant Ed Sheeran.
© 2015 - 2023 Infoplus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De mooiste vrouwen van 2014Het magazine FHM brengt elk jaar een lijst uit met de mooiste vrouwen van de wereld. Iedereen heeft natuurlijk zijn of h…
Hits jaren 00: 2006In 2006 kwam er muziek in allerlei soorten genres. In de hitlijsten vonden we artiesten zoals Coldplay, Marco Borsato, A…
Diana Ross de zangeresDe carriere van Diana Ross als soulzangeres is een Amerikaanse droom. Ze is een wereldster, een diva en een van de succe…
Cubaanse Cha cha chaDe schepper is Enrique Jorrin, en de dans werd ontwikkeld vanuit de mambo. De dans werd voor het eerst gezien in 1950 in…

Urbanus: 10 leuke liedjes van Gigippeke tot HittentitUrbanus: 10 leuke liedjes van Gigippeke tot HittentitUrbanus alias Urbain Servranckx is zonder twijfel één van de populairste Belgische komieken. Ook in Nederland is hij nog…
Top 10 muziekgroepen met de meeste hits in AmerikaTop 10 muziekgroepen met de meeste hits in AmerikaVan de Amerikaanse Billboard Hot 100 verschijnt elke week een nieuwe editie met de honderd meest populaire liedjes. In d…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Leo Lavish, Flickr (CC BY-2.0)
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Nicole_Scherzinger
 • http://www.leerwiki.nl/Wie_is_Nicole_Scherzinger
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Nicole_Scherzinger
Infoplus (26 artikelen)
Laatste update: 12-08-2016
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Artiesten
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.