Wie is Gustav Schäfer van band Tokio Hotel?

Wie is Gustav Schäfer van band Tokio Hotel? Gustav Schäfer is de drummer van de Duitse rockband Tokio Hotel. Met een blik in zijn ogen die soms aan de wereldberoemde acteur Mickey Rooney doet denken, kijkt hij op vrijwel elke foto, enigszins guitig de camera in. Het lijkt een rustige jongen, maar hij staat binnen de band bekend als de clown van Tokio Hotel. De band is in 2017 de jeugdjaren duidelijk ontgroeit maar de vier jongens zijn nog steeds bij elkaar en gaan zelfs opnieuw op toer.

Wie is Gustav Schäfer?

Zijn volledige naam is Gustav Klaus Wolfgang Schäfer en hij werd geboren in Maagdenburg, op 8 september 1988. Zijn sterrenbeeld is toevallig ook maagd. Als kleuter begon hij al te drummen. Op muziekles raakte hij bevriend met Georg Listing. Samen met George ontmoette hij later Tom Kaulitz en Bill Kaulitz. De jongens besloten met zijn vieren de band Devillish op te richten. De band zou later worden omgedoopt tot Tokio Hotel.

Gustav heeft een zuster (Franziska), die 8 jaar ouder is. Metallica is zijn favoriete band. De drummer Lars Ulrich is zijn grote voorbeeld. Ook zou hij graag eens met Phill Collins willen optreden.

Allergieën

Gustav is allergisch voor verschillende zaken, zoals aardbeien, varkensvlees, vis, graspollen, huisstofmijt…

Drummen

Trommelen doet hij al sinds hij dat kan, en op alles wat hij tegenkomt. Tafels, stoelen, op zijn benen, zijn buik, op potten en pannen. Het is dus een geboren drummer. Vroeger moest hij thuis wel rekening houden met de buren, want ze woonden boven een begrafenisonderneming.

Overige wetenswaardigheden over Gustav Schäfer

 • Zijn bijnaam is Juschtel.
 • Soms zit zijn lichaamslengte hem dwars. Met 1.68 is hij niet groot voor een man, en hij is de kleinste van de band. Hij probeerde voorheen zijn lengte te compenseren met een grote mond. Zelf legde hij uit dat hij op school de kleinste jongen van zijn klas was, maar dat hij de grootste mond had. Op die manier probeerde hij te voorkomen dat kinderen hem zouden pesten met zijn lengte.
 • Zijn favoriete acteurs zijn: Bruce Willis, Brad Pitt, Angelina Jolie.
 • Zijn favoriete televisieprogramma is Desperate Housewives.
 • Muziek is heel belangrijk in zijn leven. Zijn ouders hebben hem daarin altijd gesteund, ook toen de band Tokio Hotel steeds beroemder werd.
 • Gustav woonde ook toen de band beroemd werd nog steeds in Maagdenburg.
 • Hij heeft dan een hond die Bruno heet
 • Ook heeft de familie dan een kat die Richard heet.
 • Zijn beste vriend heet dan Alex en woont vlakbij hem in de buurt.
 • Hij heeft als tiener de gewoonte om vaak een pet of ander hoofddeksel te dragen.
 • Gustav rookt niet.
 • Hij beweert als tiener dat hij altijd een condoom op zak heeft
 • Hij leest bij voorkeur 4 of 5 kranten per dag.
 • Hij draagt contactlenzen maar ook vaak een bril.
 • Hij houdt van hard rock en heavy metal.
 • Hij houdt van lekker en veel eten waardoor hij snel een beetje mollig is

Meisjes

Sinds Gustav Schäfer een bekendheid is door de populariteit van Tokio Hotel is zijn onzekerheid tegenover meisjes helemaal verdwenen. Hij heeft gemerkt dat hij goed in de markt ligt en hij ontvangt veel fanmail. Als hij aan het eind van een optreden zijn bezwete shirt uittrekt en zijn gespierde lichaam laat zien, gaan veel meisjes uit hun dak.

Huwelijk

Eind 2014 trouwde Gustav Schäfer met zijn vriendin Linda. Ze kregen ongeveer een half jaar later hun eerste kind. Een dochtertje.

Kleding

Qua kleding houdt hij echter van eenvoudige, onopvallende kleren. Hij hoeft verder niet zo nodig op de voorgrond te treden. Hij kleed zich meestal in neutrale kleuren zoals beige, wit, bruin, zwart of olijfgroen.

Romantisch

Hoewel hij graag grappen maakt, kan hij ook heel serieus zijn. Toch is Gustav geen romanticus, want hij heeft een hekel aan romantische, suikerzoete films. Als hij later zijn vrouw Linda ontmoet en ze hun eerste kind krijgen, zet hij op Instagram dat het om ware liefde gaat.

Leeftijd

De leeftijd van Gustav Schäfer is april 2017 reeds 28 jaar maar hij is nog steeds een tevreden bandlid van Tokio Hotel. In september 2017 wordt hij 29 jaar.

Bezoek aan Nederland

In o.a. 2015 kwam de band naar Nederland, maar ook in 2017 maken ze opnieuw een wereldtour, genaamd 'The Dream Machine' waarbij er in de maand maart ook twee dagen werd opgetreden in Nederland.

Lees verder

© 2008 - 2024 Kisses, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
recensieBoekrecensie: 'Gustav en Anton' van Rose TremainTwee jongens, Gustav en Anton, leren elkaar kort na het einde van de Tweede Wereldoorlog op de kleuterschool in een klei…
John wordt au sérieux genomen: ‘Not A Second Time’John wordt au sérieux genomen: ‘Not A Second Time’Voor velen stond de muziek die de Beatles maakten aan het begin van hun carrière gelijk met ‘ketelmuziek’ of ‘barbaarse…
Cinema Bizarre, echte namenCinema Bizarre, echte namenDe band 'Cinema Bizarre', die in 2005 tot stand kwam, wordt vaak vergeleken met de Duitse band Tokio Hotel. De bandleden…
Pianorockband Only Seven LeftPianorockband Only Seven LeftOnly Seven Left was een pianorockband uit Hilversum. De band werd in 2005 opgericht door de broers Jochem en Hinne Winte…

Willeke van Ammelrooy en Marco BakkerWilleke van Ammelrooy en Marco BakkerWilleke van Ammelrooy is een bekende Nederlandse actrice. Haar echte naam is Willy Geertje van Ammelrooy. Op 5 april 194…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Meileew, Flickr (CC BY-2.0)
 • https://www.artiestennieuws.nl/59352/tokio-hotel-wereld-tour
 • http://www.tokiohotel.com/
Kisses (665 artikelen)
Laatste update: 08-04-2017
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Artiesten
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.