Zangeres: Amy Winehouse

De afgelopen jaren is Amy Winehouse veel in het nieuws geweest vanwege haar drugs- en alcoholverslaving. Ook op 23 juli 2011 stond Amy Winehouse in de belangstelling, deze keer omdat zij dood aangetroffen was in haar flat. In dit artikel wil ik meer vertellen over Amy Winehouse, over wie zij was, hoe zij opgroeide en uiteraard over haar muziek.

De jeugd van Amy Winehouse

Amy Winehouse werd geboren op 14 september 1983 in Enfield, een stad in de buurt van London. De ouders van Amy waren Joods en hadden naast Amy ook een zoon, Alex. Vlak na de geboorte van Amy kreeg Amy's vader een affaire met een collega van hem. Pas in 1993 scheidde hij van zijn vrouw en hertrouwdde hij. Volgens het internet had Amy het zingen niet van een vreemde, haar vader hielp haar hier namelijk bij. Op 8 jarige leeftijd ging Amy naar een theater school in Noord- London. Twee jaar later vormde zij met haar vriendin Juliette het rapduo Sweet 'n Sour. Na vier jaar volgde Amy Winehouse nog een opleiding in London. Dit deed ze aan de Sylvia Young Theater School. Nadat Amy een televisiedebuut maakte werd ze geschorst vanwege lage prestaties en haar piercings. Ze zette haar opleiding voort op de BRIT School in Selhurst.

De muziek van Amy Winehouse

Amy Winehouse schreef haar nummers zelf en dit viel goed onder het publiek. In 2003 bracht Amy Winehouse haar eerste album uit; Frank. Amy is 20 jaar oud als ze dit nummer uit brengt. Ze won hiervoor een Ivor Novello Award. In 2006 kwam het tweede album; Back to Black. Het eerste nummer van dit album Rehab, werd een groot succes en bereikte de top 40. In dit nummer zingt Amy Winehouse dat men zegt dat ze af moet kicken, maar ze het hiermee niet eens is. Toch word haar optreden op Pinkpop in 2007 afgelast omdat ze dronken is. Naast het nummer Rehab is ook het nummer Valerie een groot succes. Dit nummer stond zelfs op nummer één in de hitlijsten. Amy Winehouse verdiende met goede nummers als Back to Black, You Know I'm No Good en Valerie 5 Grammy's.

De relatie van Amy Winehouse

In het jaar dat Amy Winehouse het album Frank uitbrengt, krijgt zij een relatie met Blake Fielder-Civil. Hij laat haar kennis maken met hard drugs als heroïne. In 2006, wanneer Blake en Amy 3 jaar samen zijn, beginnen de fans zich steeds meer zorgen te maken. Ze word regelmatig onverzorgd gezien op straat. Ook zijn word ze gezien met blauwe plekken. Toch trouwen Amy en Blake in 2007 met elkaar. Wanneer Blake in de gevangenis terecht komt vanwege het slaan van iemand in de kroeg, verhuist Amy Winehouse dichter naar de gevangenis toe. Wanneer Blake vrijkomt gaat het met Amy alleen maar slechter. Verschillende optredens worden afgezegd en ze komt meerdere malen in het ziekenhuis terecht vanwege een overdosis.

De verslaving van Amy Winehouse

In 2006 krijgt Amy serieuze alcohol en drugs problemen. Niet alleen verzogt ze zichzelf minder goed, ook haar optredens lijden onder haar gedrag. in 2008 slaat Amy Winehouse zelfs een fan. Ze geeft zelf ook toe dat ze last heeft van een eetstoornis en ze zegt manisch depressief te zijn. Tijdens haar Europese tour is Amy te dronken om op haar benen te staan en haar concerten worden afgelast.

Het overlijden van Amy Winehouse

Op 23 juli 2011 werd Amy Winehouse dood aangetroffen in haar flat. Aan " The Sun" heeft een bron laten weten dat Amy overleed doordat ze cold turkey stopte met alcohol en haar lichaam hierdoor in shock geraakt zou zijn. De resultaten van de autopsie worden waarschijnlijk in oktober 2011 bekend gemaakt. Wat de reden van haar overlijden ook geweest is, het is ontzettend zonde dat zo'n goede zangeres op deze manier overleed.

© 2011 - 2022 Geanne1992, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Amy Winehouse: zangeres ten onder aan succes en verslavingAmy Winehouse: zangeres ten onder aan succes en verslavingAmy Winehouse haalde regelmatig de media met haar alcohol- en drugsgebruik, maar ze zou vooral bekend moeten staan om ha…
Amy Winehouse soul- en jazz-rasartiestAmy Winehouse was een jonge soul- en jazz-zangeres die de ene prijs na de andere binnenhaalde. De meeste van haar songs…
recensieAC/DC - Back in BlackHet zevende studio album van AC/DC verscheen op 26 juni 1980. Het album is door Robert John Lange geproduceerd onder het…
De dood van de Amerikaanse zangeres Whitney HoustonDe dood van de Amerikaanse zangeres Whitney HoustonDe oorzaak van de dood van poplegende Whitney Houston is een overdosis van medicijnen, drugs en alcohol. De zangeres kam…

Hoe is het met: Mannenkoor Karrespoor (Mooi Man)Je hebt van die momenten dat je jezelf afvraagt: hoe zou het zijn met die artiesten van weleer? Artiesten die een korte…
Bronnen en referenties
  • http://starnews.cinenews.be/nl/sterren/Amy-Winehouse/biografie/
  • http://www.ze.nl/p/54361/het_leven_van_amy_winehouse
  • http://nos.nl/artikel/258609-amy-winehouse-dood-gevonden-in-appartement.html
Geanne1992 (14 artikelen)
Gepubliceerd: 31-07-2011
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Artiesten
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.