Emeli Sandé, (geen sunday!) Hitsingles: Heaven en Next To Me

Emeli Sandé, (geen sunday!) Hitsingles: Heaven en Next To Me Emeli Sandé brak met haar debuutsingle Heaven in 2011 al door. In augustus 2011 bombardeerden dj's van 3FM het nummer unaniem tot Megahit. De single is afkomstig van het debuutalbum van Emeli, "Our Version Of Events" . De Schotse zangeres uit Glasgow schreef al nummers voor diverse X-factor kandidaten uit Groot-Brittannië zoals Susan Boyle, Leona Lewis en Cher Lloyd, ze is de favoriete songschrijver van Simon Cowell. In februari 2012 verscheen haar tweede single in Nederland: Next To Me.

Debuutsingle Emeli Sandé: Heaven

Het magistrale Heaven, de debuutsingle van Emeli Sandé met de kenmerkende beat kwam uit op 14 augustus 2011. DJ's van 3FM omarmden het nummer en waren diep onder de indruk wat resulteerde in de unanieme keuze voor dit liedje als Megahit voor week 34. In februari 2012 werd haar tweede single in Nederland uitgebracht: Next To Me.
De zangeres stond tijdens de wereldwijde tour van Coldplay al in hun voorprogramma.

In Groot-Brittannie, thuisland van Emeli, kwam het nummer die week al op twee binnen in de popcharts en stond het al op één in de dancecharts. Heaven heeft een beat die het midden houdt tussen trip hop en drum 'n' bass, wordt omlijst door hemelse strijkers en klinkt euforisch, waarbij de stem van de Glasgowse zangeres de luisteraar meevoert naar grote soulvolle hoogten. Bij vlagen lijken er samples van Massive Attack door het nummer heen te zijn gevlochten. De hype rond de Schotse zangeres duurt in Engeland al even en er werd al druk gespeculeerd welke single ze als eerste zou uitbrengen van haar debuutalbum, veel kranten hielden het op het nummer Daddy, het werd dus Heaven.

Our Version Of The Events, debuutalbum Emeli Sandé

Op 13 februari 2012 vond de release plaats van de eerste cd van Emeli.

Tracklist

 • 1. Heaven
 • 2. My Kind of Love
 • 3. Where I Sleep
 • 4. Mountains
 • 5. Clown
 • 6. Daddy
 • 7. Maybe
 • 8. Suitcase
 • 9. Breaking the Law
 • 10. Next To Me
 • 11. River
 • 12. Lifetime
 • 13. Hope
 • 14. Read All About It

Emeli Sandé in Paradiso, Amsterdam, 31 maart 2012

Op zaterdag 31 maart 2012 geeft Emili een concert in Paradiso, in Amsterdam. Aanvang 20.30 uur, zaal open 19.00 uur.
Voorverkoop is al gestart, op 9 december 2011.

Biografie Emeli Sandé

Emeli Sandé heet voor de burgerlijke stand Adele Sandé, om verwarring te voorkomen met de gelijknamige Engelse popdiva, die al genoeg heeft aan haar voornaam heeft ze deze artiestennaam aangenomen.

Emeli werd zo'n 25 jaar geleden geboren in in Alford, in Schotland, waar ze ook opgroeide. De multi-instrumentaliste maakt al muziek sinds haar elfde, toe ze begon met pianospelen. Ze putte inspiratie uit als artiesten als Nina Simone, Roberta Flack en Joni Mitchell. Over die laatste zei ze dat ze zich nog steeds verbonden voelde met een "Joni-song", al is die 25 jaar oud. Ze is niet bezig om haar muziek in een bepaald hokje te stoppen. "There’s no point in limiting who you can reach. But I want to be respected", zo verklaarde ze in een interview met Gary Parker, van de Engelse zender Wave105.2 FM.

Ze studeerde medicijnen aan de universiteit van Glasgow. Sinds 2009 is ze actief als songschrijver, ze is de favoriete songwriter van Simon Cowell, het roemruchte jurylid van de Engelse X-Factor. Zo schreef ze nummers voor Leona Lewis, Susan Boyle and Cher Lloyd, allen kandidaten uit de succesvolle talentenjacht. Daarnaast leverde ze ook songs voor Alesha Dixon, Professor Green, Devlin, Preeya Kalidas, Cheryl Cole en Chipmunk. Voor rapper Chipmunk componeerde ze de debuutsingle Diamond Rings, waarop haar vocalen ook te horen waren. Het bereikte de zesde plek bereikte in de Engelse hitlijsten, voor Emeli de eerste top-10 notering.

Manager Adrian Sykes

De manager van Emeli, Adrian Sykes, wachtte geduldig op haar, al sinds haar 16e. Ze zei daarover: "Hij respecteert mij en wilde dat in een opleiding zou afronden, hij kent mijn ouders en weet dat ze er op gebrand zijn dat in mijn studie succesvol afrond".
© 2011 - 2022 Kroezenier, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Drum and Bass, keiharde bassen met een vibeDrum and Bass is een opkomende grootmacht in de muziekindustrie. Steeds meer jongeren smaken de ruige bassen en ritmisch…
De verschillende genres binnen Drum and BassDe hoeveelheid van Drum and Bass subgenres en afsplitsingen zijn niet meer op één hand te tellen. Een handige tabel zorg…
recensieBlack Sabbath - Heaven and HellHeaven and Hell is het negende studio album van Black Sabbath. Het album verscheen op 25 april 1980 in de winkels. Het a…
Drumstel, de basicsEen drum kit is een veelzijdig instrument en is inzetbaar in bijna elke muziekstijl. Opvallend is dat een drumstel uit e…

Céline Dion: wereldberoemde zangeresCéline Dion is een wereldberoemde zangeres, die talloze hits, zowel Engels- als Franstalig, op haar naam heeft staan. Ze…
Paul DelVecchio aka Pauly DPaul DelVecchio, ook bekend als Pauly D of DJ Pauly D, is een televisiepersoonlijkheid en diskjockey. Hij was één van de…
Bronnen en referenties
 • www.aeglive.co.uk
 • www.emelisande.com
 • En.wikipedia.org/wiki/Emeli_Sand
 • http://paradiso.nl
Kroezenier (91 artikelen)
Laatste update: 11-02-2012
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Artiesten
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.