Biografie: Ayşe Özdemir

De Turks-Belgische Ayşe Özdemir werd in 2011 verkozen tot Miss Brussel. Ze is getrouwd geweest met voetballer Önder Turacı.

Jeugd

Ayşe Özdemir werd op 24 januari 1992 geboren in de Brusselse gemeente Schaarbeek. Hoewel ze geboren en getogen is in België, heeft ze een Turkse achtergrond.

Carrière

Al van kleins af aan wilde Ayşe Özdemir meedoen aan schoonheidswedstrijden. Op haar 19e was het eindelijk zo ver: ze deed mee aan de Miss Brussel verkiezingen van 2011. Tot haar grote geluk werd ze uitgeroepen tot Miss Brussel. Özdemir zat destijds nog op de middelbare school. Ze zat in haar 6e jaar ASO waar ze wetenschappen-wiskunde volgde. De miss liet weten dat ze in de toekomst dolgraag geneeskunde zou willen studeren.

Aangezien ze Miss Brussel 2011 was, mocht Özdemir deelnemen aan de Miss België verkiezingen. Ze zat in de top 10, maar Justine De Jonckheere was degene die er met de titel vandoor ging.

Hoewel Ayşe Özdemir de schoonheidswedstrijd niet won, heeft ze nog steeds de ambitie om aan de top te geraken in haar modellencarrière. Ze staat ingeschreven bij het Turkse modellenbureau Erberk Agency.

Privéleven

Ayşe Özdemir staat vooral bekend om haar turbulente privéleven. Ten tijde van de Miss België verkiezingen werden er regelmatig tv-reclames uitgezonden waarin de kandidaten zich voorstelden. De Turks-Belgische profvoetballer Önder Turacı zag de reclame van Ayşe toevallig op tv. De voetballer was meteen onder de indruk van haar schoonheid en zocht via Facebook contact met haar op. Al snel kregen ze een relatie, verloofden ze zich en trouwden ze. Hoewel dit verhaal erg romantisch klinkt, heeft het een nare wending.

Al snel na hun huwelijk stapte Ayşe Özdemir naar de Turkse media om haar verhaal te doen. De mooie brunette vertelde in details alles over haar man Önder Turacı. Zo zou Turacı pas met haar zijn getrouwd toen er door een dokter bewezen was dat ze maagd was. Daarnaast was Özdemir meerdere malen mishandeld door haar man. Ook haar schoonfamilie zou haar hebben mishandeld.

De beschuldigingen van Özdemir gingen echter niet alleen over huiselijk geweld. Volgens haar zou haar echtgenoot zich hebben laten omkopen. Destijds was er namelijk sprake van een groot omkoopschandaal in de Turkse voetbalwereld. Önder Turacı ontkende alle geruchten. Inmiddels is het echtpaar gescheiden.

In 2013 had Ayşe Özdemir een kortstondige relatie met de 35 jaar oudere presentator Mehmet Ali Erbil.

Trivia

  • Ayşe Özdemir is 1.70 meter lang.
  • Ze spreekt Nederlands, Turks, Frans en Engels.
  • Ze heeft een fobie voor insecten.
© 2012 - 2024 Dezy, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Biografie: Zeynep SeverZeynep Sever, de Turks-Belgische schoonheid, werd Miss België in 2009. Daarnaast is zij een bekende voetbalvrouw in Turk…
Turks: tellen, data en tijdHoe legt u op vakantie uit hoeveel u van iets wilt? Of hoe lang u ergens blijft? Cijfers kunnen erg handig zijn om te we…
Biografie: Deniz AkkoyunBiografie: Deniz AkkoyunDeniz Akkoyun werd in 2008 verkozen tot Miss Nederland. Hiermee is ze de eerste Miss Nederland van Turkse afkomst. Akkoy…
Turks: autopech en ziekHet kan altijd gebeuren dat je pech krijgt tijdens je vakantie in het buitenland. Wat moet je beginnen als je naar de do…

Spirituals: symboliek en geheime boodschappenSpirituals: symboliek en geheime boodschappenDe eerste spirituals ontstonden bijna twee eeuwen geleden onder de zwarte slaven van Noord-Amerika. Deze bijzondere gosp…
Zelf een lipdub maken, echt niet zo lastig!Zelf een lipdub maken, echt niet zo lastig!Of je nu een afscheidsfeest, bruiloft, vriendenweekend of introductieweek hebt, een lipdub brengt sfeer en saamhorigheid…
Bronnen en referenties
  • Wikipedia
  • www.missbelgie.be
  • www.hln.be
Dezy (106 artikelen)
Laatste update: 17-09-2014
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.