NCIS: Aflevering beschrijvingen van seizoen 1

NCIS (Naval Criminal Investigative Service) is de één van de meest populaire series op de Amerikaanse en Nederlandse tv. Het gaat over een team van speciaal agenten die allerlei misdaden (die verbonden zijn met de Marine) oplost. Inmiddels zijn er al 7 seizoenen, waarvan er 5 op DVD in Nederland zijn uitgebracht. In dit artikel zijn de beschrijvingen van alle afleveringen van seizoen 1 te vinden.

Seizoen 1

NCIS: Het complete eerste seizoen volgt een elite-team van speciale agenten dat buiten het militaire bevel opereert. De eenheid staat onder leiding van speciaal agent Leroy Jethro Gibbs (Mark Harmon), een taaie, uiterst deskundige rechercheur die soepel met de richtlijnen omspringt als het de zaak dient. Het team reist de hele wereld over en onderzoekt alles; van moord- en spionagezaken tot terrorisme en ontvoering. De 6-disc set bevat alle 23 spannende afleveringen van deze unieke en dynamische serie die ‘vakkundig, intelligent en heerlijk onvoorspelbaar is’.

Disc 1

Yankee White

Een marinecommandant die nucleaire lanceercodes bij zich draagt, bezwijkt tijdens een vlucht met Air Force One en overlijdt. Dit leidt tot een strijd tussen de bureaus (FBI, Special Service, NCIS) om de jurisdictie.

Hung Out To Dry

Een marinier overlijdt tijdens een nachtelijke trainingssprong en Gibbs (Mark Harmon) denkt dat het gaat om moord.

Seadog

Een matroos wordt gedood en lijkt het slachtoffer te zijn van een drugsoorlog. Gibbs en zijn team geloven echter niet dat de matroos verwikkeld was in criminele zaken. Gibbs probeert niet alleen de moord op te lossen, maar ook de matroos' naam te zuiveren.

The Immortals

De verdrinking van een jonge soldaat lijkt op een uit de hand gelopen videospel.

Disc 2

The Curse

Het gemummificeerde stoffelijke overschot van een marineluitenant wordt bijna tien jaar na diens verdwijning gevonden samen met een miljoen dollar uit de kluis van zijn schip. Gibbs en zijn team gaan zowel de dood van de luitenant als de diefstal onderzoeken.

High Seas

Twee matrozen van hetzelfde schip blijken een overdosis speed te hebben gebruikt, terwijl zij zelf beweren deze drug nooit genomen te hebben.

Sub Rosa

Gibbs en Todd (Sasha Alexander) onderzoeken of er mogelijk een oplichter aan boord van een nucleaire onderzeeër is. Dit tot ongenoegen van de kapitein, die zijn trainingsmissie wil voortzetten.

Minimum Security

Een mysterieuze dood leidt Gibbs en zijn team naar het hart van de terroristengevangenis Guantanamo Bay, Cuba, waar ze een aanslag op een andere gevangene moeten verijdelen.

Disc 3

Marine Down

Een marinier, van wie wordt aangenomen dat hij in de strijd is gesneuveld, neemt vanuit zijn ‘graf’ contact op met zijn zogenaamde weduwe. Kan Gibbs deze zaak oplossen voordat de marinier alsnog sterft?

Left For Dead

Een vrouw die levend is begraven, weet zichzelf uit haar graf te bevrijden. Gibbs en zijn team raken in haar geïnteresseerd als zij zich ondanks haar geheugenverlies iets van een bom lijkt te herinneren die op een schip verborgen wordt gehouden. Terwijl Kate (Sasha Alexander) probeert het geheugen van de vrouw terug te krijgen, puzzelt de rest van het team met hetgeen dat de vrouw zich al herinnert.

Eye Spy

Een satelliettechnicus wordt per ongeluk getuige van een moord, terwijl hij een naakte zonnebader begluurt.

My Other Left Foot

NCIS wordt erbij gehaald als het been van een vermiste marinier in een afvalcontainer in West Virginia wordt gevonden.

Disc 4

One Shot, One Kill

Rekruteerders van de marine worden door een sluipschutter vermoord. Het team probeert de moordenaar te vinden voordat hij opnieuw toeslaat. Dit leidt tot een geheime undercover missie voor zowel Gibbs als Kate.

The Good Samaritan

Naakte, vastgebonden lichamen van jonge marineofficieren worden gevonden langs de wegen richting Norfolk.

Enigma

Gibbs’ voormalige bevelvoerende officier, AWOL uit Irak, roept Gibbs’ hulp in voor een onderzoek naar een gevaarlijke samenzwering.

Bête Noire

Een onbekende terrorist dringt binnen in het NCIS-hoofdkwartier en gijzelt en verwondt enkele teamleden. Ondertussen worstelt Abby (Pauley Perrette) met haar angsten.

Disc 5

The Truth is Out There

Op de plaats van een undergroundfeest wordt het lichaam van een jonge officier gevonden.

UnSEALed

Een ex-marinier, veroordeeld voor de moord op zijn vrouw, ontsnapt uit de gevangenis Leavenworth om de echte moordenaar te vinden. Kan hij Gibbs overtuigen dat hij onterecht gevangen zit?

Dead Man Talking

Een lid van het NCIS-team wordt vermoord tijdens een onderzoek naar een onopgelost misdrijf.

Missing

Een marinier wordt ontvoerd en systematisch gefolterd. Het team probeert hem te vinden voor het te laat is. Hierbij wordt ook één van de NCIS-teamleden ontvoerd.

Disc 6

Split Decision

Een marinier wordt vermoord met een antitankwapen. Het onderzoek leidt het NCIS-team naar een plaatselijk militieleger.

A Weak Link

Een marinier komt onder verdachte omstandigheden om het leven op de vooravond van een geheime missie. Het team moet nu onder zware tijdsdruk presteren.

Reveille

Gibbs’ vastberadenheid om de terrorist van ‘Bête Noire’ te vinden wordt een obsessie die het hele team verontrust. De terrorist, die op zijn beurt een obsessie met Kate heeft, staat weer op het punt toe te slaan...
© 2009 - 2024 Link, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
NCIS: Aflevering beschrijvingen van seizoen 3NCIS (Naval Criminal Investigative Service) is de één van de meest populaire series op de Amerikaanse en Nederlandse tv.…
NCIS: Aflevering beschrijvingen van seizoen 2NCIS is de één van de meest populaire series op de Amerikaanse en Nederlandse tv. Het gaat over een team van speciaal ag…
NCIS: Aflevering beschrijvingen van seizoen 4NCIS: Aflevering beschrijvingen van seizoen 4NCIS is de één van de meest populaire series op de Amerikaanse en Nederlandse tv. Het gaat over een team van speciaal ag…

Zingen: hoe werk je aan je zang. Tips!Naast technische tips over zang, zijn er nog een paar ander tips en trucs die je kunnen helpen bij het verbeteren van je…
Meest populaire kerstliedjesBinnenkort staat kerst weer voor de deur. En waar je ook bent, overal hoor je kerstmuziek. Van het ene kerstliedje kan j…
Bronnen en referenties
  • NCIS: Het eerste seizoen (DVD-box)
Link (11 artikelen)
Gepubliceerd: 20-10-2009
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.