NCIS: Aflevering beschrijvingen van seizoen 3

NCIS (Naval Criminal Investigative Service) is de één van de meest populaire series op de Amerikaanse en Nederlandse tv. Het gaat over een team van speciaal agenten die allerlei misdaden (die verbonden zijn met de Marine) oplost. Inmiddels zijn er al 7 seizoenen, waarvan er 5 op DVD in Nederland zijn uitgebracht. In dit artikel zijn de beschrijvingen van alle afleveringen van seizoen 3 te vinden.

Seizoen 3

NCIS: Season 3 biedt het vervolg van de alom enthousiast ontvangen avonturen van een elite team van speciale agenten dat buien de commandostructuur van de overheid opereert. Aan actie geen gebrek. Het NCIS-team staat onder leiding van speciaal agent Leroy Jethro Gibbs (Mark Harmon), een taaie, uiterst deskundige onderzoeksleider die er geen moeite mee heeft de regels naar zijn hand te zetten. Nadat één van hun eigen agenten door een terrorist is gedood moet het team het verpletterende verlies verwerken en de draad weer op zien te pakken. Jennifer Shepard (Lauren Holly), Gibbs' ex en tevens de nieuwe bazin van NCIS, maakt het er voor Gibbs niet gemakkelijker op. De set van 7 discs bevat alle 24 geroemde afleveringen van deze razendpopulaire serie.

Disc 1

Kill Ari: Part 1

Gibbs (Mark Harmon) en het NCIS team krijgen het emotioneel zwaar te verduren. Niet alleen door de dood van Kate, maar ook door de komst van een nieuwe NCIS agente, Ziva David (Cote de Pablo), die mogelijk banden heeft met Kate's moordenaar, Ari, de terrorist. Intussen wordt Jenny Shepard (Lauren Holly), een vrouw uit Gibbs' verleden, voorgesteld als de nieuwe directeur van NCIS.

Kill Ari: Part 2

De terrorist Ari neemt wederom Ducky gegijzeld en Gibbs probeert Kate's dood te wreken in een confrontatie met Ari.

Mind Games

Drie dagen voordat een seriemoordenaar wordt geëxecuteerd, eist hij Gibbs, die hem destijds gevangen had genomen, te spreken. Gibbs weigert, maar zijn meerderen eisen dat Gibbs de moordenaar laat onthullen waar de lichamen van de slachtoffers zijn begraven.

Silver War

Het NCIS team ontdekt het lijk van een man die ingemetseld is in een graftombe uit de tijd van de Amerikaanse Burgeroorlog. Hij blijkt levend te zijn begraven...maar recenter dan verwacht!

Disc 2

Switch

Het NCIS team komt erachter dat een vermoorde onderofficier een dubbelleven leidde. Door de laatste woorden van de stervende man zoeken Gibbs en zijn ploeg het echter in een heel andere richting.

The Voyeur's Web

Een vrouw wordt live vermoord op een sekssite op het internet. Gibbs en zijn team gaan op zoek naar de webmaster en het geldspoor, dat hen naar de moordenaar moet leiden. Inmiddels sterven er meer slachtoffers die in verband met de website staan.

Honor Code

Het kan een valse melding zijn, maar een zesjarig jongetje vertelt aan NCIS dat zijn vader, een luitenant-ter-zee 1e klasse die de enige code voor een zeer geheim programma heeft, is ontvoerd. Ondertussen moet het team een oplossing bedenken om het jongetje te herbergen.

Under Covers

Tony (Michael Weatherly) en Ziva nemen de identiteit van twee omgebrachte moordenaars aan en gaan op een sexy undercovermissie in een riante hotelsuite om erachter te komen wie de opdracht tot de moorden heeft gegeven. Er blijkt echter heel iets anders aan de hand te zijn...

Disc 3

Frame-Up

Tont wordt van moord beschuldigd en het NCIS team moet zijn naam zuiveren. Dit gaat echter lastig door het vele onomstootbare bewijs dat Tony tegen zich heeft.

Probie

Tijdens de uitvoering van een opdracht doodt McGee (Sean Murray) een undercover politieofficier. Shepard staat toe dat de politie een eigen onderzoek uitvoert, maar daardoor komt de relatie tussen Gibbs en zijn voormalige vriendin onder grote druk te staan. Ondertussen heeft McGee het moeilijk met zijn eerste dode.

Model Behaviour

Tijdens opnamen voor een reality TV-show wordt een supermodel vermoord. Het is aan Gibbs en zijn team om schijn en werkelijkheid uit elkaar te halen.

Boxed In

Tony en Ziva verdwijnen tijdens een onderzoek naar gesmokkelde wapens op een scheepswerf. Ze komen echter in aanraking met terroristen. Het is aan het NCIS team om hen te vinden, voor het te laat is.

Disc 4

Deception

Een luitenant-ter-zee 1e klasse belast met een partij nucleaire wapens is spoorloos verdwenen. Het NCIS team moet de zaak oplossen voordat de geheime locatie van de wapens wordt achterhaald.

Light Sleeper

De echtgenotes van twee mariniers worden gedood. Het NCIS team vreest dat een vrouw en haar pasgeboren kindje de volgende slachtoffers zullen zijn en komt in actie.

Head Case

Het NCIS team doet een afgrijselijke ontdekking in een illegale auto-werkplaats die door mariniers wordt gerund: een hoofd. Een sluitende bewijsvoering blijkt echter nog niet zo gemakkelijk te vinden en ook de desbetreffende mariniers ontkennen de moord.

Family Secret

Een ambulance met het stoffelijke overschot van een marinier explodeert onder mysterieuze omstandigheden. Het NCIS team ontdekt dat met de ambulance was geknoeid maar dat het DNA van het slachtoffer niet overeenkomt met dat van de overleden marinier.

Disc 5

Ravenous

Een seriemoordenaar wordt verdacht van moord als in een bos het identiteitsplaatje van een vermiste marinier wordt gevonden. Er wordt echter een derde set voetafdrukken gevonden, waarvan de maker spoorloos is.

Bait

Een middelbare scholier bindt explosieven om zijn lichaam en gijzelt zijn medescholieren. Gibbs en zijn NCIS team vermoeden dat de jongen van iemand van buiten het schoolgebouw zijn instructies krijgt. Gibbs besluit naar binnen te gaan en laat hiermee Tony als vervangende leider aan zijn lot over.

Iced

In een dichtgevroren meer wordt het lichaam van een marinier gevonden. Het NCIS team gaat op onderzoek uit en vindt nog drie met kogels doorzeefde lijken. Het reconstrueren van deze massamoord blijkt moeilijker dan gedacht.

Untouchable

Een codeur van het Pentagon die van spionage wordt verdacht, lijkt zelfmoord te hebben gepleegd. Gibbs en zijn team ontdekken dat de codeur niet alleen was toen zij stierf.

Disc 6

Bloodbath

Na het vinden van een bloedbad in een hotelkamer, wordt Abby (Pauley Perrette) bijna gedood door het doorslaggevende bewijs in haar laboratorium. Gibbs en het NCIS team komen er al snel achter dat iemand uit haar verleden haar dood wenst.

Jeopardy

Een verdachte sterft terwijl hij door Ziva wordt vastgehouden. De broer van de verdachte ontvoert Jenny en eist de vrijlating van zijn broer. Hij weet nog niet dat deze dood is en zet het NCIS team voor het blok als hij zegt dat zijn broer de weg weet. Kan het NCIS team tijdig alle raadselen oplossen?

Hiatus: Part 1

Gibbs raakt bij een explosie ernstig gewond. In het ziekenhuis komt zijn pijnlijke verleden naar boven. Tony krijgt tijdelijk de leiding en dat past in het NCIS team niet goed uit.

Hiatus: Part 2

Gibbs probeert na de bomexplosie moeizaam de stukjes van de afgelopen 15 jaar van zijn verleden in elkaar te passen, nadat blijkt dat hij zelfs zijn vriend Ducky niet kent. Intussen probeert het NCIS team te voorkomen dat een terroristische organisatie een aanslag van het kaliber 11 september pleegt.

Disc 7

Special Features

  • Achter de schermen bij de Echte NCIS
  • 'Hit The Head' montage
  • De Ronde Tafel
  • De Vrouwen van NCIS
  • NCIS: Het Seizoen van de Verandering
© 2009 - 2024 Link, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
NCIS: Aflevering beschrijvingen van seizoen 1NCIS (Naval Criminal Investigative Service) is de één van de meest populaire series op de Amerikaanse en Nederlandse tv.…
NCIS: Aflevering beschrijvingen van seizoen 4NCIS: Aflevering beschrijvingen van seizoen 4NCIS is de één van de meest populaire series op de Amerikaanse en Nederlandse tv. Het gaat over een team van speciaal ag…
NCIS: Aflevering beschrijvingen van seizoen 2NCIS is de één van de meest populaire series op de Amerikaanse en Nederlandse tv. Het gaat over een team van speciaal ag…

Zingen: hoe werk je aan je zang. Tips!Naast technische tips over zang, zijn er nog een paar ander tips en trucs die je kunnen helpen bij het verbeteren van je…
Meest populaire kerstliedjesBinnenkort staat kerst weer voor de deur. En waar je ook bent, overal hoor je kerstmuziek. Van het ene kerstliedje kan j…
Bronnen en referenties
  • NCIS: Season 3 (DVD-box)
Link (11 artikelen)
Laatste update: 23-10-2009
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.