Prijzen winnen via de radio

Met regelmaat komen er prijsvragen voorbij via de radio ene vele doen er aan mee. Bij de ene zender betaald u om deel te nemen en bij een ander kan het gratis zijn. Er zijn toch een aantal punten waardoor u de winkans ietwat kan vergroten. In dit artikel leest u er alles over.

Commerciële zenders

Bij grote commerciële radiozenders worden dankzij de vele luisteraars ook vaak grote prijzen weggegeven. Bij deze zenders betaald u vaak voor de smsjes die u terug ontvangt of voor het aantal minuten dat u belt. Het is hierbij ook zo dat er vaak automatisch geloot word via een computer systeem waardoor de kans bij somige spelen verkleint word maar het kan ook in uw voordeel zijn.

Regio zenders

Bij regio zenders en kleinere omroepen worden ook met regelmaat kaartjes voor evenementen of soms zelfs vakantie's weggegeven. Bij deze zender doen er over het algemeen toch wat minder mee waardoor de kans op winnen groter is. U betaald bij deze zenders soms ook alleen uw eigen sms of beltarief en niks extra. Bij beide mogelijkheden kan het zijn dat u in een hoge hoed terecht komt en na een week kan het zijn dat er of een winnaar word getrokken of dat u in een finalespel terecht komt.

Prijzen

De prijzen kunnen wisselen van een t-shirt van de radiozender tot een vakantie naar een warm land. Bij een vakantie zit u vaak wel aan een vertrek datum vast en zult u goed op moeten letten wat er allemaal inclusief is. Als u kaartjes wint voor een concert of musical dan kan het zijn dat u onder uw achternaam de kaartjes af kan halen bij het gebouw vlak voor het optreden begint.
Het is mogelijk dat als u een grote prijs wint u een bepaalde tijd niet meer mee mag doen aan spelletjes op de desbetreffende zender.

Op de radio

Als u op de radio mag komen hoort u dat meestal van te voren, het kan zijn dat er gemeld word dat u op een bepaalde tijd terug gebeld word. U moet dan rekening houden dat u:
  • binnen bent ivm met lawaai
  • niet bij electrische aparatuur bent ivm storing
  • u de telefoon dan aan kan nemen
Het kan ook zijn dat u direct in de uitzending komt, het word u niet altijd verteld maar blijf op het moment dat de dj's gedag zeggen wel aan de lijn hangen. U word dan doorverbonden naar mensen die uw gegevens noteren en u eventueel informeren over de gewonnen prijs.

Overige tips

  • Als u weet dat u de eerste beller moet zijn zorg dan dat u het nummer al ingetoetst heeft zodat u alleen nog op het groene knopje van de telefoon hoeft te drukken, het zelfde geldt voor een sms zorg dat u deze alleen nog hoeft te verzenden.
  • Als u bijvoorbeeld de 100e beller moet zijn bedenk dan dat niet iedereen gelijk gaat bellen, heb even geduld en wacht rustig een nummer af.
  • Als u in de uitzending komt kan het handig zijn als u familie en/of vrienden in de buurt heeft die meeluisteren wellicht kunnen zij u helpen bij een antwoord.
© 2010 - 2024 Bembi, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Regionale en lokale omroepenNaast de commerciële en de publieke omroepen, zijn er in Nederland ook nog regionale en lokale omroepen. Zo volg je zelf…
Top 40 geschiedenisDe Top 40 is ontstaan bij het vroegere Radio Veronica. Vanaf 2 januari 1965 verscheen de eerste editie onder de naam ‘Ne…
50 jaar NPO 3FM in 2015 (voorheen Radio 3FM en Hilversum 3)50 jaar NPO 3FM in 2015 (voorheen Radio 3FM en Hilversum 3)De publieke zender NPO 3FM staat de hele maand oktober 2015 in het teken van de 50ste verjaardag. De zender begint in 19…

The A-team; serie uit de jaren tachtig'The A-team' is een serie uit de jaren tachtig, bedacht door Stephen Cannell die draait om het leven van vier huurlingen…
Vinyl LP's: kwaliteit, charme & waarde van oude platenVinyl LP's: kwaliteit, charme & waarde van oude platenVinylplaten lijken voor de jonge generatie die vertrouwd is met iPod, wel een relikwie uit een ver muzikaal verleden. To…
Bembi (500 artikelen)
Laatste update: 13-12-2010
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.