InfoNu.nl > Muziek en Film > Diversen > Prijzen winnen via de radio

Prijzen winnen via de radio

Met regelmaat komen er prijsvragen voorbij via de radio ene vele doen er aan mee. Bij de ene zender betaald u om deel te nemen en bij een ander kan het gratis zijn. Er zijn toch een aantal punten waardoor u de winkans ietwat kan vergroten. In dit artikel leest u er alles over.

Commerciële zenders

Bij grote commerciële radiozenders worden dankzij de vele luisteraars ook vaak grote prijzen weggegeven. Bij deze zenders betaald u vaak voor de smsjes die u terug ontvangt of voor het aantal minuten dat u belt. Het is hierbij ook zo dat er vaak automatisch geloot word via een computer systeem waardoor de kans bij somige spelen verkleint word maar het kan ook in uw voordeel zijn.

Regio zenders

Bij regio zenders en kleinere omroepen worden ook met regelmaat kaartjes voor evenementen of soms zelfs vakantie's weggegeven. Bij deze zender doen er over het algemeen toch wat minder mee waardoor de kans op winnen groter is. U betaald bij deze zenders soms ook alleen uw eigen sms of beltarief en niks extra. Bij beide mogelijkheden kan het zijn dat u in een hoge hoed terecht komt en na een week kan het zijn dat er of een winnaar word getrokken of dat u in een finalespel terecht komt.

Prijzen

De prijzen kunnen wisselen van een t-shirt van de radiozender tot een vakantie naar een warm land. Bij een vakantie zit u vaak wel aan een vertrek datum vast en zult u goed op moeten letten wat er allemaal inclusief is. Als u kaartjes wint voor een concert of musical dan kan het zijn dat u onder uw achternaam de kaartjes af kan halen bij het gebouw vlak voor het optreden begint.
Het is mogelijk dat als u een grote prijs wint u een bepaalde tijd niet meer mee mag doen aan spelletjes op de desbetreffende zender.

Op de radio

Als u op de radio mag komen hoort u dat meestal van te voren, het kan zijn dat er gemeld word dat u op een bepaalde tijd terug gebeld word. U moet dan rekening houden dat u:
  • binnen bent ivm met lawaai
  • niet bij electrische aparatuur bent ivm storing
  • u de telefoon dan aan kan nemen
Het kan ook zijn dat u direct in de uitzending komt, het word u niet altijd verteld maar blijf op het moment dat de dj's gedag zeggen wel aan de lijn hangen. U word dan doorverbonden naar mensen die uw gegevens noteren en u eventueel informeren over de gewonnen prijs.

Overige tips

  • Als u weet dat u de eerste beller moet zijn zorg dan dat u het nummer al ingetoetst heeft zodat u alleen nog op het groene knopje van de telefoon hoeft te drukken, het zelfde geldt voor een sms zorg dat u deze alleen nog hoeft te verzenden.
  • Als u bijvoorbeeld de 100e beller moet zijn bedenk dan dat niet iedereen gelijk gaat bellen, heb even geduld en wacht rustig een nummer af.
  • Als u in de uitzending komt kan het handig zijn als u familie en/of vrienden in de buurt heeft die meeluisteren wellicht kunnen zij u helpen bij een antwoord.
© 2010 - 2019 Bembi, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Regionale en lokale omroepenNaast de commerciële en de publieke omroepen, zijn er in Nederland ook nog regionale en lokale omroepen. Zo volg je zelf…
Reclame op radio en televisieReclame op radio en televisieRadio en televisie zijn in de voorbije decennia uitgegroeid tot de belangrijkste media voor het maken van reclame. Van a…
Top 40 geschiedenisDe Top 40 is ontstaan bij het vroegere Radio Veronica. Vanaf 2 januari 1965 verscheen de eerste editie onder de naam ‘Ne…
Michiel Veenstra, radio djMichiel Veenstra is een radio dj die vooral bekend is van de radioprogramma's die hij presenteert op radio 3fm. Hij werk…
Lokale Omroep Awards en Week van de Lokale OmroepLokale Omroep Awards en Week van de Lokale OmroepLokale omroepen hebben zich verenigd in de Organisatie van Lokale Omroepen Nederland (OLON). Elk jaar wordt een Week van…

Reageer op het artikel "Prijzen winnen via de radio"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Bembi
Laatste update: 13-12-2010
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Diversen
Schrijf mee!