Filmrecensie: Juno een film die zorgt voor een lach en traan

Juno was een zeer succesvolle film die uit werd gebracht in 2007. De critici waren in het buitenland heel lovend, maar ook in Nederland werd de film met open armen ontvangen. De film Juno gaat over een tienerzwangerschap met originele teksten die kunnen zorgen voor een lach en een traan. In dit artikel leest u meer over de film Juno.

Algemene gegevens

De film Juno werd uitgebracht in Amerika op 25 december 2007. De regie werd gedaan door Jason Reitman. Hij heeft meerdere films op zijn naam en werd voor de film Juno vier keer genomineerd voor een Academy Award. Muziek is een groot onderdeel van de film en is erg sfeerbepalend. De muziek is gecomponeerd door Mateo Messina. Hij is een bekende soundtrack componist die ook een Grammy won voor de muziek in de film Juno.

De film Juno valt onder verschillende genres zoals:
 • romantiek
 • drama
 • komedie

De film is in Nederland voor kinderen vanaf 6 jaar en ouder. Toch wegens de teksten en het verhaal kan het zijn dat sommige mensen de film meer wat vinden voor 12 jaar en ouder.

Acteurs

In deze film waren er vele rollen te verdelen. De hoofdrolspeelster in de film is vooral Juno zelf. De rol van Juno wordt vertaald door Ellen Page. Een aantal overige belangrijke rollen zijn:
rolacteur/actricewat speelt diegene?
Paulie BleekerMichael CeraDe vriend van Juno. Van hem raakt Juno zwanger.
Vanessa LoringJennifer GarnerDe vrouw van Mark Loring. Samen vormen zij het stel dat de baby van Juno wilt adopteren
Mark LoringJason BatemanDe man van Vanessa Loring. Samen vormen zij het stel dat de baby van Juno wilt adopteren.
Bren MacGuffAllison JanneyDe stiefmoeder van Juno.
Mac MacGuffJonathan Kimble SimmonsDe vader van Juno.
LeahOlivia ThirlbyDe beste vriendin van Juno
Liberty BellSierra PitkinHet zusje van Juno

Het verhaal

De 16-jarige Juno raakt per ongeluk na een avontuur in een stoel zwanger van Paulie Bleeker. Paulie Bleeker speelt een beetje het sullige type die fanatiek is in hardlopen in te korte broekjes en een tic-tac verslaving heeft. Juno moet er echter niet aan denken om een baby te krijgen. Het bezoek aan een abortuskliniek maakt het allemaal niet makkelijker. Haar vriendin Leah komt met het idee om adoptieouders te zoeken via de krant. Daar vinden ze een perfect stel. Zij is heel netjes en wilt echt dolgraag een moeder worden. Hij is wat meer los en houdt van horrorfilms en muziek. Ze lijken samen met hun grote huis een heel geschikt stel om de baby te adopteren. Het leven van Juno gaat ondertussen door. Ze blijft naar school gaan terwijl alles met zo'n zwangerschap steeds lastiger wordt. Ook de relatie met Paulie Bleeker heeft zo zijn ups and downs.

De Critici

De critici waren na het zien van Juno vooral zeer lovend over de film. Bij veel critici stond deze film in de top 10 van beste films gemaakt in 2007. Op een bekende website waar mensen films kunnen beoordelen had de film al gauw een score van 94 uit 100. Het geld wat nodig was om de film te maken was binnen ongeveer twintig dagen alweer terug verdiend. De film was in 2008 één van de films die het meeste winst heeft gemaakt.

Wist je dat?

 • De film in 31 dagen opgenomen is. Hoewel de film in 31 dagen is opgenomen zijn er wel 4 seizoenen te zien in de film.
 • De film in Canada is opgenomen.
 • De hamburger telefoon in de film inmiddels heel vaak verkocht is. Een maand nadat de film uitkwam was de verkoop van de hamburger telefoon opgelopen tot meer dan 700%.
 • In 2008 17 tieners zwanger werden op één school, dit werd ook wel het Juno-effect genoemd.
 • Juno in een scene een pruik draagt omdat het filmen er eigenlijk op zat en Ellen Page naar de kapper was geweest.
 • De film eerst Junebug zou gaan heten, maar er was al een film met deze naam dus dat zou verwarring brengen.
 • Paulie Bleeker zijn teksten niet goed uit kon spreken met tic-tacs in zijn mond, het leek dan wel of hij tic-tacs nam maar at ze niet echt.
 • Leah eigenlijk auditie had gedaan voor de rol van Juno.
 • De regisseur na het lezen van het script gelijk Ellen Page voor de rol van Juno in gedachten had.
© 2013 - 2024 Bembi, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Filmrecensie: JunorecensieFilmrecensie: JunoDeze film werd geregisseerd door Jason Reitman in 2007. Ellen Page en Michael Cera nemen hier de hoofdrollen voor zich.…
Biografie: Ellen PageEllen Page is een stoere actrice die op jonge leeftijd begon met acteren. In 2002 na het acteren in de film Marion Bridg…
Filmrecensie: Hard candy een hele goede low budget filmDe film Hard Candy is opgenomen met een budget onder de 1 miljoen dollar. Hiermee is de film een low budget film, maar d…
Recensie speelfilm 'Fatal attraction'recensieRecensie speelfilm 'Fatal attraction'In 1987 kwam deze succesvolle speelfilm uit en de inhoud van de film heeft nogal wat stof doen opwaaien. Toch is het inm…

recensieFilmrecensie: Runaway BrideIke Turner is een cynische columnist voor een New Yorkse krant waarvan zijn ex-vrouw de eigenaresse is. Op een dag heeft…
Filmrecensie: La guerre des boutons van Yann Samuell (2011)recensieFilmrecensie: La guerre des boutons van Yann Samuell (2011)Een boek uit 1912 van Louis Pergaud. Reeds drie maal verfilmd in het verleden en nog eens twee maal op één week tijd in…
Bronnen en referenties
 • www.wikipedia.nl
 • www.imdb.nl
Bembi (500 artikelen)
Laatste update: 18-03-2014
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.