InfoNu.nl > Muziek en Film > Film en video > Gooische Vrouwen 2

Gooische Vrouwen 2

Gooische Vrouwen 2 Gooische Vrouwen 2, het vervolg op de succesvolste Nederlandse bioscoopfilm van de afgelopen 20 jaar, zal vanaf december 2014 in de Nederlandse bioscopen draaien. De film draait om de levens van vier vriendinnen die in het Gooi wonen.

Gooische Vrouwen

De tweede film van Gooische Vrouwen is, net als de eerste film, gebaseerd op de personages van de gelijknamige televisieserie die speelde van 2005 tot 2009 en die zeer succesvol was onder het Nederlandse publiek. Het verhaal speelt zich af rondom de levens van hoofdrolspelers Cheryl Morero (Linda de Mol), Anouk Verschuur (Susan Visser), Claire van Kampen (Tjitske Reidinga), Roelien Grootheeze (Lies Visschedijk), Martin Morero (Peter Paul Muller), Dokter Ed Rossi (Derek de Lint), Evert Lodewijkx (Leopold Witte) en Tom Blaauw (Daniël Boissevain), die hun levens leiden in het Gooi. Al deze personages met hun vaste acteurs zullen ook weer te zien zijn in de tweede Gooische Vrouwen film.

Gooische Vrouwen 1

De eerste Gooische Vrouwen film was erg succesvol. Hij trok maar liefst ruim 1,9 miljoen bioscoopbezoekers. De televisierelease van de film werd door ruim 1,7 miljoen mensen bekeken. De film kreeg onder andere de Rembrandt Award voor beste Nederlandse film van 2011.

Het verhaal van de film draait om de levens van de vier Gooische vrouwen Cheryl, Anouk, Claire en Roelien, die op dat moment niet zo soepel verlopen. Alle vier kampen ze met problemen variërend van vreemdgaan van hun man tot een dochter die voor een aantal jaar naar Burkina Faso vertrekt. Om te leren omgaan met hun dagelijkse problemen vertrekken de vrouwen naar Parijs om daar een cursus te volgen gericht op de innerlijke mens. Wanneer ze in een van de sessies naakt moeten verschijnen, blijkt dat de cursus niets voor hun is en proberen ze hun problemen te vergeten door te gaan shoppen in Parijs. Ze komen erachter hoe belangrijk hun vriendschap is.

Gooische Vrouwen 2

Eind november 2013 maakte Linda de Mol bekend dat er een vervolg zal gaan komen op de eerste Gooische Vrouwen film. Heel lang heeft ze volgehouden dat er geen vervolg zou gaan komen, aangezien ze bang was dat dit tweede deel het succes van het eerste deel nooit zou kunnen overtreffen. Vanwege een briljant idee voor de tweede film zal deze nu toch opgenomen gaan worden. De voorbereidingen voor deze film hebben anderhalf jaar lang in het geheim plaats gevonden. Alle hoofdrolspelers en vaste bijrolspelers zullen weer meespelen in de tweede Gooische Vrouwen film. De film zal wederom geregisseerd worden door Will Koopman.

Het verhaal van de tweede film

De tweede film over de Gooische Vrouwen zal afspelen in de winter. Dit is het enige detail dat Linda de Mol los wilde laten tijdens de uitzending van RTL Late Night op 29 november 2013. De film zal draaien om een vakantie, maar Linda de Mol ontkent dat de Gooische Vrouwen gaan skiën.

Release

Volgens de website van Pathe bioscopen zal Gooische Vrouwen 2 vanaf 11 december 2014 in de Nederlandse bioscopen te zien zijn. Het is afwachten of de film voorafgaand aan de release al net zo succesvol zal zijn als de eerste Gooische Vrouwen film. Toen werden er namelijk al 50.000 bioscoopkaarten verkocht voorafgaand aan de releasedatum op 10 maart 2011. De officiële première vond in 2011 2 dagen eerder plaats in het DeLaMar Theater in Amsterdam, op 8 maart. Tevens organiseerden verschillende bioscopen speciale Gooische Vrouwen Ladies Nights en voorpremières op 8 en 9 maart. Het is te verwachten dat er voorafgaand aan de releasedatum in 2014 weer speciale voorpremières en Ladies Nights plaats zullen vinden.
© 2014 - 2019 Marrie123, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Gooische vrouwen 2: verhaal, personages en weetjesGooische vrouwen 2: verhaal, personages en weetjesNadat de eerste Gooische vrouwenfilm een enorm grote hit was en al op de eerste dag dat deze in de bioscoop gedraaid wer…
Gooische Vrouwen de film en Gooische Vrouwen de serierecensieGooische Vrouwen de film en Gooische Vrouwen de serieGooische Vrouwen was tot maart 2011 een tv serie over een aantal vrouwen uit het Gooi die niet veel meer doen dan wijn d…
Top 10 films (meest succesvol, duurste en grootste flops)Top 10 films (meest succesvol, duurste en grootste flops)Bijna iedereen houdt er van om op zijn tijd een film te kijken, thuis op de bank of in de bioscoop. Maar wat zijn nou de…
Filmrecensie The Other WomanrecensieFilmrecensie The Other WomanThe Other Woman is een Amerikaanse romantische komedie uit 2014. Het is geregisseerd door Nick Cassavetes en geschreven…
Net 5-serie: Dagboek van een CallgirlOp 19 maart 2015 start de nieuwe Nederlandse serie Dagboek van een Callgirl op de televisiezender Net 5. In de serie is…
Bronnen en referenties
  • https://www.castingnieuws.nl/nieuws/Gooische-Vrouwen-voor-release-al-succesvol-21996
  • www.rtlgemist.nl
  • www.wikipedia.nl
  • www.nu.nl

Reageer op het artikel "Gooische Vrouwen 2"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Marrie123
Gepubliceerd: 10-01-2014
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Bronnen en referenties: 4
Schrijf mee!