Netflix - Amerikaanse Netflix content bekijken

Netflix - Amerikaanse Netflix content bekijken Je hebt Netflix en je hebt alle films en series gezien. Soms is het lang wachten tot er nieuwe films of series komen en je twijfelt of je je account bij Netflix niet beter kan opzeggen. Wacht daar nog even mee want er is een oplossing. Je kan namelijk met je Netflix account ook de content van andere landen bekijken. Je doet dit met de applicatie HOLA. Deze applicatie is beschikbaar voor Google Chrome, Internet Explorer en Mozilla Firefox maar ook voor mobiele apparaten die werken met Windows, Android en Apple besturingssystemen.

Wat is Netflix

Netflix is het beste te beschrijven als een online videotheek. Echter betaal je niet per film maar per maand. Hiermee kan je ongelimiteerd films kijken met Nederlandse ondertiteling. Je betaalt hier minimaal 7,99 voor. Er zijn ook duurder abonnementen waarmee je HD films kan kijken en ook op meerdere schermen tegelijk kan kijken zodat je partner tegelijkertijd een andere film kan kijken als jij op hetzelfde Netflix account.

Waar is het aanbod van films relatief klein op Netflix

De Nederlandse Netflix website heeft een redelijk groot aanbod van films en series. Ze uploaden op regelmatige basis nieuwe films en series maar toch kan je als film liefhebber uitgekeken raken op het Netflix aanbod. Waarom staan er niet meer films op Netflix vragen veel mensen zich af en waarom staan er meer films op de Amerikaanse website van Netflix.
Dit heeft te maken met de filmrechten die Netflix moet kopen voor iedere film en voor ieder land. Dit betekent dat als Netflix de filmrechten koopt van Titanic voor Amerika ze deze film ook alleen mogen aanbieden in Amerika. Als ze de film toch aanbieden in andere landen zonder de rechten te hebben gekocht moet Netflix een boete plus schadevergoeding betalen en alsnog de filmrechten kopen. Dat zorgt er dus voor dat in sommige landen meer of minder en andere films worden aangeboden dan in Nederland.

Hoe kan ik het aanbod op Netflix van andere landen bekijken

Normaal gesproken zijn de Netflix websites van andere landen geblokkeerd voor computers uit Nederland. Als je probeert
Logo van HOLA better internetLogo van HOLA better internet
www.netflix.us te bezoeken zal de website je verwijzen naar www.netflix.nl. Dit is één van de maatregelen die Netflix verplicht moet handhaven om te voorkomen dat mensen films uit andere landen gaan kijken. Er is echter een simpele applicatie die je kan installeren in je internetbrowser om deze blokkade te omzeilen. Je download deze applicatie vanaf www.hola.org. Je volgt de stappen om deze applicatie te installeren en vervolgens zie je rechtsboven in beeld het logo van deze applicatie. Als je vervolgens naar netflix.nl gaat en je op dit logo klikt kun je kiezen om naar de Amerikaanse, Engelse, Belgische, Spaanse, Franse, Mexicaanse of Duitse versie van deze website te gaan (in dit geval dus Netflix). Je moet wel rekening houden met het feit dat Nederlandse ondertiteling niet beschikbaar zal zijn in andere landen (alleen België). Wel is er bijna altijd Engelse ondertiteling aanwezig.

Is dit legaal

Ja dit is legaal. Jij bent namelijk niet verplicht je aan de regels van de filmrechten te houden. Het is de verantwoordelijkheid van Netflix om dit onmogelijk te maken. Echter doet Netflix niks aan dit fenomeen omdat ze er zelf geen baat bij hebben en ze nog niet op de vingers getikt zijn. De eigenaar van Netflix heeft zelfs openlijk toegegeven er geen problemen mee te hebben als mensen het filmaanbod van andere landen bekijken.
Als je de applicatie gebruikt en op de Netflix site van een ander land terecht komt zal je de volgende melding ontvangen:

"Op reis met Netflix?
Mogelijk vallen je een paar verschillen op wanneer je hier bent:

Selectie van films of series

Het streamingaanbod varieert per land.

Toegang tot functies

Je lijst, sterbeoordelingen en reviews zijn mogelijk niet beschikbaar.

Andere leeftijdsclassificaties

Je instellingen voor ouderlijk toezicht moeten mogelijk worden aangepast."

Netflix kan dus wel degelijk zien dat je de content van andere landen bekijkt maar zal niemand hiervoor straffen of blokkeren. Als dit in de toekomst wel het geval zou worden dan zal er in eerste instantie een waarschuwing worden gegeven of de mogelijkheid om de Netflix website van andere te bezoeken zal in zijn geheel worden weggenomen.

Veel kijkplezier!
© 2014 - 2024 Jeroenvangamere, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Netflix op je tv met Wii of Wii UHeb jij een Netflix-account? Dan wil je misschien je favoriete series en films niet alleen op je computer kijken, maar o…
Film of serie verdwenen van Netflix? Dit is er aan de handFilm of serie verdwenen van Netflix? Dit is er aan de handVind je een film of serie op Netflix die je wilt bekijken dan kun je deze opslaan in Mijn Lijst. In tegenstelling tot de…
Wat is Netflix?Wat is Netflix?Korte tijd na de komst naar Nederland heeft Netflix al meer dan één miljoen leden aan zich weten te binden. Wereldwijd h…
Netflix, wat is het, hoe werkt het en wat kost het?Netflix, wat is het, hoe werkt het en wat kost het?De van oorsprong Amerikaanse streamingdienst voor films, series, en documentaires wordt steeds populairder in Nederland.…

Filmtips: 16 interessante en inspirerende natuurfilmsFilmtips: 16 interessante en inspirerende natuurfilmsNatuurfilms, wie houdt er niet van? De beelden worden steeds beter, het camerawerk steeds hoogstaander en de muziek stee…
De film Love ActuallyDe film Love ActuallyIn de aanloop naar kerst is de uitzending van de romantische kerst comedy Love Actually niet meer weg te denken in de fi…
Bronnen en referenties
  • Eigen ervaring
  • http://www.digitaltrends.com/computing/unblock-netflix-watch-region-blocked-content/
Jeroenvangamere (31 artikelen)
Gepubliceerd: 24-12-2014
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.