Loyaliteitsprogramma Pathé: All Stars app

Loyaliteitsprogramma Pathé: All Stars app Sinds april 2019 heeft bioscoopketen Pathé een eigen loyaliteitsprogramma. Met een digitale pas krijgen bezoekers punten bij elke aankoop. De punten kunnen worden ingewisseld voor korting of gratis producten. Met dit beloningsprogramma hoopt Pathé bezoekers aan zich te binden en zo de concurrentiestrijd aan te gaan.

Loyaliteitsprogramma’s

Beloningsprogramma's, ook wel loyaliteitsprogramma’s genoemd, worden door veel bedrijven gebruikt. Het is een marketingstrategie om klanten aan te sporen vaker aankopen te doen bij het specifieke bedrijf. Met het loyaliteitsprogramma wordt vaak gespaard voor korting of gratis producten. Op deze manier worden klanten beloond voor het feit dat ze vaker terugkomen. Meestal gaat het programma gepaard met een fysieke spaarpas, ook wel klantenkaart of clubkaart genoemd. Voor bedrijven betekent het vaak een verhoogd marktaandeel en een hogere winst.

Beloningsprogramma Pathé All Stars app

Pathé had voorheen enkel een abonnement (Pathé Unlimited) voor mensen die vaak naar de film gaan, maar nog geen echt loyaliteitsprogramma. In april 2019 kwam hier verandering in en introduceerde Pathé een beloningsprogramma. Hiermee genieten vaste bezoekers van extra’s. Het loyaliteitsprogramma heeft geen fysieke pas, maar een app die op een smartphone gedownload kan worden. Hiermee hebben bezoekers Pathé All Stars altijd op zak.

Met het loyaliteitsprogramma hoopt Pathé dat mensen wanneer zij naar de film gaan niet alleen naar het programma, het tijdstip en de locatie kijken, maar ook de bioscoopketen meenemen in hun overweging. Algemeen directeur, Jacques Hoendervangers, geeft aan continu bezig te zijn met innovatie en vernieuwingen (april 2019). Trouwe bezoekers zijn cruciaal in een markt met toenemende concurrentie. Met het beloningsprogramma hoopt Pathé zo een streepje voor te krijgen.

De app is in samenwerking met Magneds ontwikkeld. Magneds ontwikkelde eerder beloningsprogramma’s voor o.a. Texaco en Friesland Campina.

Werking en voorwaarden Pathé All Stars app

Pathé All Stars beloont bezoekers die regelmatig langskomen. Het loont de moeite om je digitale pas bij elke aankoop te laten scannen. Ook Pathé unlimited-abonnementhouders kunnen meedoen aan het loyaliteitsprogramma.

Werking

Om deel te nemen aan Pathé All Stars dien je je aan te melden met een Mijn Pathé-account. Per persoon kun je één account aanmaken. In de app is een QR-code zichtbaar welke als digitale pas functioneert. Deze kun je laten scannen bij de kassa in de bioscoop.

Bij elke euro die besteed wordt, krijg je 10 punten, ofwel “stars”. Dit geldt zowel voor uitgaven in de bioscoop als online uitgaven. Deze punten kunnen worden ingewisseld voor kortingen en exclusieve cadeaus. Het is de bedoeling dat gebruikers in de toekomst ook door interactie punten kunnen krijgen, bijvoorbeeld door het geven van een review over een film.

De sterren worden binnen een uur na aankoop toegevoegd. Sterren die automatisch worden verkregen bij abonnementhouders worden elke 6e van de maand bijgeschreven in Pathé All Stars.

Punten delen

Wat redelijk uniek is aan Pathé All Stars is dat je punten kunt delen. De andere persoon moet dan ook deelnemer van het beloningsprogramma zijn. Via de app kun je binnen 24 uur na de aankoop de punten delen. Je kunt de punten per artikel niet splitsen. Wanneer je meerdere artikelen hebt aangeschaft, kun je deze wel opsplitsen. Als je bijvoorbeeld popcorn en frisdrank hebt gekocht, kun je de punten voor de popcorn weggeven en de punten van de frisdrank zelf houden. Wanneer je de punten na 24 uur niet hebt toegewezen, worden ze automatisch toegevoegd aan je eigen account.

Voorwaarden

Deelname is mogelijk vanaf 16 jaar. Personen jonger dan 16 jaar dienen toestemming van ouders/verzorgers te hebben.

Wanneer je een Pathé Unlimited-abonnement hebt, krijg je elke maand punten toegewezen. Je koopt immers geen losse filmkaartjes, maar betaalt wel elke maand abonnementskosten. Wanneer je je als abonnementhouder aanmeldt voor Pathé All Stars, krijg je een aantal punten als startkapitaal. Je begint dus niet met nul punten. Het aantal punten is afhankelijk van hoe lang je het abonnement al hebt.

De punten worden berekend over het daadwerkelijk betaalde bedrag. Wanneer je iets met korting koopt, worden de sterren berekend over het bedrag inclusief korting. Wanneer je een giftcard koopt, krijg je geen punten. Deze punten worden pas toegekend op het moment dat de giftcard besteed wordt. De punten blijven één jaar geldig. Het opgebouwde saldo is terug te vinden in de app of via “mijn account” op de website van Pathé. Wanneer je een aankoop annuleert of retourneert, komen de punten te vervallen. Deze worden in mindering gebracht op het gespaarde punten saldo.

Type beloningen

Punten kunnen worden ingewisseld voor verschillende producten. Soms krijg je met de punten korting en betaal je nog een deel bij. Soms zijn de producten verkrijgbaar zonder bijbetaling. Daarnaast zijn er acties die met een digitale stempelkaart werken.

Shop

In de app is een zogenoemde spaarshop aanwezig. Hier kun je de gespaarde punten inwisselen. Dit kan voor gratis artikelen (zoals speciale 3D-brillen) of korting op hapjes en drankjes. Ook kun je bij voldoende punten gratis hapjes en drankjes of entreetickets uitkiezen. Houd er rekening mee dat sommige acties in de spaarshop een einddatum hebben, of een beperkte voorraad.

Acties

Naast de spaarshop is er een categorie “acties” in de Pathé All Stars-app. Deze acties werken als digitale stempelkaarten. Zo krijg je gratis producten wanneer je een bepaald aantal keer een aankoop hebt gedaan. Voorbeelden hiervan zijn gratis popcorn bij drie gekochte frisdranken en een gratis bioscoopkaartjes wanneer er reeds drie zijn afgeschaft. De vierde keer kun je dan gratis naar de film. Wanneer je bij een aankoop de digitale Pathé All Stars pas laat scannen, wordt de stempel automatisch toegevoegd bij de desbetreffende actie. Zodra de stempelkaart vol is, verschijnt een voucher waarmee je recht hebt op het gratis product. Deze voucher kan aan de kassa gescand worden.
© 2019 - 2024 Kristelschrijft, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Informatie over de Pathé Unlimited (Gold) pasInformatie over de Pathé Unlimited (Gold) pasDit is dé uitvinding voor de mensen die vaak naar de bioscoop gaan! Als je vaker dan twee keer per maand naar de bioscoo…
De Pathé Unlimited card: voor- en nadelenVoor wie gemiddeld meer dan twee keer per maand naar de film gaat, kan het voordelig zijn om een Pathe Unlimited filmpas…
Pathé Events: Ladies Night, Unlimited Night & Gay NightPathé Events: Ladies Night, Unlimited Night & Gay NightBij bioscoopketen Pathé kun je in diverse steden terecht voor een avondje uit tijdens de Pathé Events. Zo worden er Ladi…
Bioscopen PathéBioscopen PathéPathé bioscopen zijn al jaren een vaste waarde in Nederland. Even een filmpje meepakken in de vele cinema's over land. N…

Animatiefilm Corgi (2019)Animatiefilm Corgi (2019)De animatiefilm Corgi vertelt het avontuur van Rex, de lievelingshond van het Britse koningshuis. Hij wordt thuis weggej…
Animatiefilm Wonder ParkAnimatiefilm Wonder ParkDe animatiefilm Wonder Park vertelt het verhaal over het meisje June dat een fantasiepretpark heeft bedacht. Ze moet het…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Pathé, (bewerkt)
  • https://www.hollandfilmnieuws.nl/nieuwscategorieen/marketing/pathe-start-met-all-stars-loyaliteitenprogramma/
  • https://www.pathe.nl/allstars
  • https://www.pathe.nl/ARTIKEL/2669
  • https://www.marketingtribune.nl/online/nieuws/2019/04/pathe-lanceert-app-om-merkvoorkeur-bezoekers-te-verhogen/index.xml
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Loyaliteitsprogramma
Reactie

Lammerts, 29-11-2019
Hallo,
Ik ga best vaak naar de bios… Maar krijg nooit All Stars erbij. Hoe kan dat?

Met vriendelijke groet
Laura Reactie infoteur, 04-12-2019
Hoi Laura,

Wellicht is je unlimited pas nog niet gekoppeld aan je All Stars pas.
Je kunt het beste Pathé hier even voor benaderen. Zij kunnen vast met je meekijken waar het mis gaat.

Groetjes,
Kristel

Kristelschrijft (87 artikelen)
Laatste update: 09-05-2019
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Bronnen en referenties: 6
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.