Liam Neeson speelt hoofdrol in Honest Thief

Liam Neeson speelt hoofdrol in Honest Thief In de film Honest Thief zien we acteur Liam Neeson in de rol van crimineel Tom Carter. Nadat hij de liefde van zijn leven heeft ontmoet, besluit hij schoon schip te maken. Echter gooien FBI-agenten roet in het eten en ontstaat een spannend kat-en-muisspel. Hoewel Neeson eerder had aangegeven niet meer in actiefilms te spelen, blijkt het bloed te kruipen waar het niet gaan kan en zien we hem in Honest Thief weer in een rol als krachtpatser.

Praktische informatie

 • Regie: Mark Williams
 • Speelduur: 99 minuten
 • Land van herkomst: Verenigde Staten
 • Taal: Engels
 • Cast: o.a. Liam Neeson, Kate Walsh, Robert Patrick, Anthony Ramos, Jeffrey Donovan, Jai Courtney
 • Première: oktober 2020
 • Genre: actie
 • Kijkwijzer: 12 jaar

Verhaallijn Honest Thief

Honest Thief vertelt het verhaal van de beruchte crimineel Tom Carter (gespeeld door Liam Neeson). Jarenlang berooft hij banken en weet zo een miljoenenkapitaal op te bouwen. Maar dan ontmoet hij de liefde van zijn leven en besluit hij dat het tijd is om schoon schip te maken. In ruil voor strafvermindering, bezoekrecht en een mild gevangenisregime is hij bereid zich over te geven aan de FBI en de locatie van de buit bekend te maken. Wanneer twee corrupte FBI-agenten zijn informatie gaan verifiëren, besluiten ze er zelf met het geld vandoor te gaan. Hierbij belandt Carter’s nieuwe liefde in het ziekenhuis, wat hij niet zomaar laat gebeuren. Hij is vastberaden het kwaad binnen de FBI vanaf de wortel uit te roeien.

Liam Neeson toch niet klaar met actiefilms

Liam Neeson, geboren in 1952, is een bekende Noord-Ierse acteur. Hij is vooral bekend van de films Michael Collins, Schindler's List, Rob Roy en Star Wars: Episode I: The Phantom Menace. Ook kennen velen hem van zijn rol als geheim agent Bryan Mills in de filmreeks Taken. Hij is voor zijn acteerwerk in de film Schindler’s List genomineerd voor de Academy Award en Golden Globes. Actiefilms zijn Neeson op het lijf geschreven en het meeste van zijn werk is dan ook in dit genre terug te vinden.

Na de thriller The Commuter in 2018 gaf Neeson aan klaar te zijn met actiefilms. “Kom op jongens, ik ben 65. Het is mooi geweest”, aldus de acteur. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en we zagen de acteur zijn bekende genre nog niet opgeven. In 2019 dook hij op in de film Cold Pursuit. Daarna kondigde hij aan dat deze thriller echt de laatste film in dit genre zou zijn. Neeson lijkt er toch geen afscheid van te kunnen nemen en liet later weten dat hij door zal gaan met het onschadelijk maken van schurken tot hij achter een rollator loopt.

Liam Neeson herkent gevoelens personage

Hoofdpersoon Tom Carte berooft in de film Honest Thief banken, nadat zijn vader niet goed behandeld is door zijn overste. Dit is een situatie die acteur Liam Neeson doet denken aan zijn eigen omgeving. Zijn moeder, Kitty, werd ontslagen net voordat ze recht had op haar pensioen. Zo kwam ze hier niet voor in aanmerking, waardoor ze nog jaren langer bleef werken voor een mager loon. Het was hard werken en de dagen waren lang. Omdat ze nooit geleerd had auto te rijden, ging ze elke dag lopend naar haar werk. Deze situatie maakte Neeson erg kwaad en zorgde ervoor dat hij nog meer van zijn moeder ging houden. De gevoelens die hij hierover had, heeft hij goed kunnen gebruiken om zich in te leven in zijn rol als Tom Carte.

Recensies Honest Thief

Het Algemeen Dagblad geeft Honest Thief vier sterren en is van mening dat Liam Neeson, ondanks zijn 60plus-leeftijd, een rol als krachtpatser nog steeds vol overtuiging weet te vertolken. Het personage van de veteraan Tom Carter die zijn jonge tegenstanders nog prima aankan wordt geloofwaardig weggezet. Het “David tegen Goliath”-thema wordt kundig en meeslepend door regisseur Mark Williams neergezet. Hierdoor steekt Honest Thief boven de middelmaat uit.

De Telegraaf geeft Honest Thief drieënhalve ster. Liam Neeson levert wederom spektakel met een “ik kom je halen”-thema. De actiescènes worden enerverend opgediend. Het uitgangspunt wordt geloofwaardig gespeeld, de liefde voor zijn nieuwe vlam voelt oprecht. Als kijker word je gemakkelijk meegesleurd in de strafexpeditie van Neeson, waarbij het kwaad binnen de FBI moet worden uitgeroeid. Wat hij overigens uiterst bekwaam doet.

NRC vindt Honest Thief niet meer dan twee sterren waard. Liam Neeson maakt vaak dezelfde soort films, wat op zich niet erg is. Hij is er goed in en kijkers zien hem graag. Zijn afgetrainde fysiek en getaande kop doen altijd goed. Echter voelt Honest Thief als een speeltje dat gemaakt is tijdens het verzamelen van geld voor anderen. De film is goed gemaakt en het plot is in orde, maar het klopt allemaal zo goed dat Honest Thief veel te voorspelbaar wordt.
© 2020 - 2024 Kristelschrijft, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Natasha Richardson, wie was zij?Natasha Richardson, wie was zij?De Britse actrice Natasha Richardson was de dochter van actrice Vanessa Regrave en de echtgenote van Ierse acteur Liam N…
Filmrecensie: The other manrecensieFilmrecensie: The other manDe Engelse regisseur Sir Richard Eyre, die bij het Nederlandse publiek minder bekend is met zijn films, regisseerde deze…
De Oscarwinnaars 1993De Oscarwinnaars 1993De Academy Awards van het jaar 1993. De beste films van dit jaar waren Schindler's list, The piano, Philadelphia en Jura…
The A-team; serie uit de jaren tachtig'The A-team' is een serie uit de jaren tachtig, bedacht door Stephen Cannell die draait om het leven van vier huurlingen…

Regisseur Christopher Nolan husselt met tijd in film TenetRegisseur Christopher Nolan husselt met tijd in film TenetIn de film Tenet speelt regisseur Christopher Nolan met de tijd. Het verhaal toont een CIA-agent die de dreiging van een…
Nederlandse film Rundfunk: Jachterwachter (2020)Nederlandse film Rundfunk: Jachterwachter (2020)Het duo Yannick van de Velde en Tom van Kalmthout vormt samen Rundfunk, bekend vanwege hun sketches vol politiek incorre…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Wikipedia,
 • https://www.pathe.nl/film/24405/honest-thief
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Honest_Thief
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Liam_Neeson
 • https://www.telegraaf.nl/entertainment/700268333/honest-thief-bankrover-toont-berouw
 • https://www.inquirer.com/entertainment/movies/liam-neeson-kate-walsh-honest-thief-release-date-20201013.html
 • https://www.nrc.nl/nieuws/2020/10/06/liam-neeson-ten-strijde-tegen-corrupte-agenten-in-honest-thief-a4014873
 • https://www.ad.nl/show/corpus-christie-hard-confronterend-en-niet-vies-van-gewelddadige-scenes-br~a7560838/
Kristelschrijft (87 artikelen)
Gepubliceerd: 14-10-2020
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Bronnen en referenties: 8
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.