InfoNu.nl > Muziek en Film > Film en video > Recensie speelfilm ‘six days seven nights’
recensie

Recensie speelfilm ‘six days seven nights’

Recensie speelfilm ‘six days seven nights’ Harrison Ford staat over het algemeen garant voor veel bezoekers naar de bioscoop. Anna Heche niet helemaal en toch bleek de film – hoe overdreven dan ook – een luchtige combinatie op te leveren.

Het verhaal

Basis

Het verhaal gaat over Robin Monroe, gespeelde door Anne Heche, die voor het modeblad Dazzle werkt. Ze is druk druk, maar vindt toch tijd om met haar vriend Frank, gespeeld door David Schwimmer die we nog van ‘Friends’ kennen, naar het zonovergoten eiland Makatea te gaan. Als de laatste vlucht naar het eiland niet met het geplande vliegtuig kunnen nemen, zijn ze genoodzaakt met Quinn Harris, gespeeld door Harrison Ford, te vliegen. Deze haalt ook de post op en kan wel 2 passagiers herbergen.

Ze komen - ondanks de angst in het vliegtuig - goed aan en Frank windt er geen doekjes om en vraagt Robin direct te huwelijk. Kort na deze gebeurtenis wordt Robin gebeld met een smeekbede van haar baas, of ze een dag of wat een mode-evenement wil leiden. Het is er niet verschrikkelijk ver vandaan en de ster die gefotografeerd moet worden komt alleen daar naar toe.

Voor het vervoer kan ze niet anders als Quinn vragen en hoe bang ze ook is, ze doet het wel. Tijdens de vlucht er naar toe komen ze in zwaar weer terecht en moet Quinn op een eiland een noodlanding maken. Bij aankomst blijkt dat er een wiel afgebroken is en ze dus niet meer weg kunnen. Gelukkig ziet Quinn een lijnvlucht en met een vuurpijl – die standaard in het vliegtuig aanwezig is – moeten ze de aandacht kunnen trekken. Dit gaat helaas mis als Robin de vuurpijl in een boom schiet.

Frank en een vriendin van Quinn komen er achter dat ze vermist worden en de zoektocht levert vooralsnog niets op. Deze vriendin is overstuur en Frank blijft die nacht bij haar … met alle gevolgen van dien.

Quinn denkt te weten waar ze zijn en de radiobaken – bovenop een berg – zou wel eens uitkomst kunnen bieden. Boven aangekomen blijkt het een ander eiland te zijn maar zien ze wel een jacht niet al te ver van het eiland. Daar zouden ze naar toe kunnen varen met de rubberboot. Zo gezegd zo gedaan, maar halverwege de rit op het water wordt het jacht door piraten overvallen en ze komen vervolgens achter Robin en Quinn aan. Ze kunnen wegvluchten maar op het eiland worden ze toch gepakt. Ze zien kans te vluchten het oerwoud in en ontdekken een Japans gevechtsvliegtuig uit de 2e wereld oorlog en materialen kunnen ze gebruiken om Quinn zijn vliegtuig te repareren.

Met vlotters krijgen ze het vliegtuig van Quinn het water op en ze kunnen net vluchten voor de piraten. Quinn is wel beschoten en Robin moet het vliegtuig landen bij het eiland Makatea.

Eind goed al goed?

Iedereen blij als ze aankomen, maar Robin ziet toch geen toekomst in haar relatie met Frank. Quinn – die geen vaste relaties zocht – gaat vervolgens achter Robin aan en op het vliegveld treffen ze elkaar en ziet het er naar uit dat ze een relatie starten.

De recensie

Deze uit 1998 afkomstige speelfilm werd geregisseerd door Ivan Reitman. Reitman maakt m.n. komedies. Het verhaal werd geschreven door Michael Browning en naast Ford en Heche spelen David Schwimmer en Quinn’s vriendin Jacqueline Obradors hoofdrollen.

Het verhaal is magertjes, maar zowel Ford als Heche slaan zich er aardig doorheen. Het luchtige van de film brengen ze goed over, al is het einde voor een dergelijke comedy zwaar (en niet levensecht). Jacqueline Obradors speelt de rondborstige naïeve vriendin van Ford prima. De film werd in de VS echter met gemengde gevoelens ontvangen en de film deed het ook niet super in de bioscoop. Misschien ligt de oorzaak bij het feit dat Ford en Heche niet echt de bekende chemie samen vormen. Voor iedere film belangrijk, maar als je samen zoveel scenes speelt bijna essentieel. De film kende een budget van zo’n 70 miljoen dollar en bracht er zo’n 75 miljoen dollar op. In dezelfde periode draaide Godzilla en deze deed het beduidend beter

Al met al luchtig en met vlagen grappig, maar geen hoogstandje.

Te koop en te huur op DVD en zo nu en dan komt de film ook op TV voorbij.

Lees verder

© 2009 - 2019 Annastaal, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Filmrecensie ‘Firewall’recensieFilmrecensie ‘Firewall’Harrison Ford staat bekend om actie en dat laat hij – ook al is de man inmiddels op leeftijd - volop zien in de uit 2006…
Regisseur Kathryn BigelowRegisseur Kathryn BigelowRegisseur Bigelow is sinds kort weer volop in de belangstelling met haar film over de mannen van de bomopruimingsdienst…
Filmrecensie “Revenge”recensieFilmrecensie “Revenge”In de jaren 90 was Kevin Costner op het witte doek big business. De een na de andere speelfilm deed het goed en zo ook R…
Bekende onbekende actrice Diane KeatonBekende onbekende actrice Diane KeatonDiane Keaton draait al weer jaren mee in Hollywood en naast wat regierollen is ze m.n. bekend als actrice in komische ro…
De Oscarwinnaars 1985De Oscarwinnaars 1985De Academy Awards van het jaar 1985. De beste films van dit jaar waren Out of Africa, The color purple, Cocoon, Witness,…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Geralt, Pixabay

Reageer op het artikel "Recensie speelfilm ‘six days seven nights’"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Annastaal
Laatste update: 14-07-2013
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Special: Romantische films
Bronnen en referenties: 1
Recensies…
Deze rubriek bevat artikelen welke naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in vorm van een recensie bevat.
Schrijf mee!