Film: Harry Potter en de Relieken van de Dood

Film: Harry Potter en de Relieken van de Dood De fantasie/ avonturenfilms van Harry Potter kent in november 2010 zijn twee laatste delen. Met de film Harry Potter en de Relieken van de Dood word de serie Harry Potter-films compleet gemaakt.

Twee delen

De film Harry Potter en de Relieken van de Dood (oorspronkelijke titel: Harry Potter And The Deathly Hallows) zal in twee delen verfilmd worden. Hiermee bereiken ze het zevende en achtste deel van de hele serie. Het achtste deel zal dan ook tevens het laatste deel worden, voor veel Harry Potterfans natuurlijk een grote teleurstelling.

Datums

In Nederland gaat deze film in première op 18 november 2010 voor deel 1, en 14 juli 2011 voor deel 2. Net als bij de vorige delen van de Harry Potterfilms, word ook nu een grote opkomst verwacht, vooral ook omdat het de laatste twee delen betreft. De twee delen zullen ook in 3D verschijnen. In Nederland zullen deze echter niet in alle bioscopen worden uitgezonden, maar de gewonen versie uiteraard wel.

De spelers

Net als in de eerste zes delen, zijn ook nu de drie hoofdrolspelers weer aanwezig. Daniel Jacob Radcliffe speelt als vanouds de rol van Harry Potter. Ron Wemel word wederom gespeeld door Rupert Alexander Lloyd Grint. En Emma Charlotte Duerre Watson maakt het drietal compleet met haar rol als Hermelien Griffel. Een andere bekende speler die weer terug te zien is, is Ralph Nathaniel Fiennes als Voldemort. Verder wederom David Thewlis als de weerwolf Remus Lupos, Brendan Gleeson als Dwaaloog Dolleman en Joshua Herdman als Karel Kwast. Jason Isaacs speelt weer als Lucius Malfidus. Evanna Lynch als Loena Leeflang, Oliver Phelps als George Wemel en Matthew Lewis als Marcel Lubbermans. En zo zijn er nog veel meer bekende spelers te noemen. In ieder geval belooft ook deze twee delen een serie van herkenbaarheid te worden.

Het verhaal

Hermelien krijgt van Albus Perkamentus een sprookjesboek. In een van de verhalen van dat boek, gaat het over het ontstaan van de relieken: drie broers komen op hun reis aan bij een rivier. Met hun tovenarij maakte ze een brug over deze rivier, maar op het midden van de brug ontmoette ze de dood. De dood was woedend om hun levend aan te treffen, en maakte de broers wijs dat ze een prijs mochten ontvangen omdat ze nog leefden. De oudste broer, de strijder, vroeg om een onoverwinnelijke toverstaf, die de dood van een vliertak maakte. De arrogante middelste broer wou een steen om doden mee tot leven te wekken, en kreeg vervolgens een steen van de dood. De jongste broer, die het niet vertrouwde, vroeg om iets zodat hij niet door de dood kon worden gevolgd. De dood gaf hem zijn onzichtbaarsheidsmantel. Later gingen ze ieder hun eigen weg, waarbij de oudste veel gevechten won door zijn staf. De staf werd gestolen door een tovenaar die de keel van de broer doorsneed. De middelste broer was eenzaam en probeerde de geest van zijn overleden geliefde tot leven te wekken. De geest wou dit niet en de middelste broer pleegde zelfmoord. De jongste broer was door de mantel onzichtbaar voor de dood, en stierf pas toen hij zelf besloot hem af te doen en de dood te volgen. Wanneer iemand eigenaar is van een van de drie objecten (zegevlier, steen van wederkeer of mantel van onzichtbaarheid), dan is deze persoon meester van de dood.

Hermelien vind op het kerkhof het symbool van de Relieken, deze staat op de grafsteen van Ignotus Prosper. Hermelien beseft dat de Prospers de broers uit het sprookje waren. Harry bezit de onzichtbaarheidsmantel al een hele tijd, en ontdekt dat hij een afstammeling is van de Prospers.

Asmodom Mergel (Voldemorts grootvader) bezat een ring met een steen met hierop het wapen van de Prospers. Deze was in het bezit van de Mergels. Voldermort maakte van de steen een gruzielementen, waarin hij stukken van zijn bloedeigen ziel stopte. De steen der wederkeer blijkt in de Snaai te zitten die Harry tijdens zijn eerste Zwerkbalwedstrijd had gevangen. De steen zou alleen open gaan als Harry zou sterven. Harry liet hem per ongeluk vallen en liet het daarbij. Harry gaat op zoek naar de gruzielenmenten, want zolang niet elk stuk is vernietigd, kan Voldermort niet dood.

Nadat de zegevlier in verschillende bezittingen is geweest, komt hij uiteindelijk bij Gellert Grindelwald terecht. Deze word door Albus Perkamentus verslagen in een duel, waardoor deze hem in zijn bezit heeft. Draco Malfidus pakt hem weer van Perkamentus af. Perkamentus word gedood door Severus Sneep. De staf word in de tombe van Perkamentus gelegd. Uiteindelijk vind Voldemort de staf. Voldemort wilde Harry hiermee doden, maar Voldemort was geen meester over de staf omdat Harry als laatste de staf van Draco had afgepakt. Voldemort werd hierdoor zelf geraakt door de staf. De staf werd door Harry weer terug gelegd in de tombe van Perkamentus.
© 2010 - 2024 Bibiana, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Filmverslag Harry Potter and the Deathly Hallows (part 1)Filmverslag Harry Potter and the Deathly Hallows (part 1)Dit is een filmverslag over de film Harry Potter and the Deathly Hallows (part1). In dit zevende deel zullen Harry Potte…
Filmrecensie: Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1recensieFilmrecensie: Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1In het eerste deel van the Deathly Hallows keren Harry, Ron en Hermelien niet terug naar Zweinstein. Perkamentus heeft H…
Fantastic Beasts and Where to Find Them: van boek tot filmOp 7 juli 2011 verlieten veel Harry Potter fans met weemoed de bioscoop. Die dag hadden ze voor het laatst kunnen geniet…
recensieVeel gierende puberhormonen in The Half Blood PrinceThe Half Blood Prince bevat een groter wordende Harry Potter. De films van Harry Potter zijn voor veel ouders met jonge…

Filmrecensie “The Core”recensieFilmrecensie “The Core”The Core is een speelfilm welke dateert uit 2003 en door regisseur Jon Amiel groots opgezet is. Het groots bedoelde scie…
Recensie speelfilm Chain ReactionrecensieRecensie speelfilm Chain ReactionDat acteur Keanu Reeves nog wel eens de plank misslaat met zijn keuze qua films, blijkt wel weer eens uit Chain Reaction…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Sipa, Pixabay
Reacties

Hp-Fan, 15-11-2010
Waarom staat dit dan bij filmrecensies? Reactie infoteur, 15-11-2010
Hmm ja, er is hier soms wat weinig keus om je artikel in een bepaalde rubriek te stoppen. Ik zal eens kijken of hij verplaatst kan worden ;-)

Hp-Fan, 14-11-2010
Ik vind het zo slecht dat dit recensie het verhaal al verklapt. ik ken de boeken maar toch ik wil het verhaal beleven in de film zonder dat een recensie het verhaal verklapt.
en trouwens, een recensie mag nooit het afloop van een film verklappen.(en dat doet deze recensie wel)
dus ik ben echt teleurgesteld over de schrijver van dit recensie. Reactie infoteur, 14-11-2010
Jammer dat je dit artikel als een recernsie ziet, want dit is het namelijk niet. Een recensie bestaat altijd uit een bespreking EN een kritische beoordeling van de film. Dit artikel is dur absoluut geen recensie.

Daarbij kies je er zelf voor het artikel verder te lezen, terwijl je wel degelijk ziet dat dit niet om een recensie gaat. Evengoed veel kijkplezier, maar wanneer je het boek al hebt gelezen, weet je vast ook wel hoe de film gaat. :-)

Bibiana (1.560 artikelen)
Laatste update: 13-06-2015
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.