recensie

Remember me, een film van Allen Coulter

De film ‘Remember me’ is een aangrijpende Amerikaanse film. Met acteurs als Robert Pattinson, Emelie de Ravin en Ruby Jerins. De regisseur is Allen Coulter.

Korte inhoud

Tyler Hawkins, gespeeld door Robert Pattinson, dwaalt een beetje door zijn leven door de dood van zijn broer. Hij voelt zich een dichter en gaat vrijwillig naar school, zonder cijfers te krijgen. Tyler en Aidan raken op een avond in de knoei met een paar politie agenten, waaronder Charles, de vader van Allysa ‘Ally’. Tyler en Aidan denken de politie agent via zijn dochter terug te pakken, daarom stapt Tyler op haar af. Dit loopt natuurlijk anders af..

Het zusje van Tyler speelt ook een grote rol, Caroline, gespeeld door Ruby Jerins. Ze is heel creatief en uniek, daardoor valt ze buiten de boot en wordt ze gepest. Ze heeft een moeilijk leven voor een meisje van elf. Ze krijgt weinig aandacht van haar vader en haar grote broer Tyler is haar steun en toeverlaat. Alle acteurs en actrices in deze film spelen zeer overtuigend.

Thema's

Ondanks dat het een Amerikaanse film is, is deze film geen standaard film. In de film komen verschillende thema’s naar voren. Belangrijke thema’s in het dagelijks leven zoals: dood, pesten en gezinsverhoudingen.

Dood

Het thema dood vind je terug in de film, meteen aan het begin, het hele verhaal door en aan het eind. In het begin wordt namelijk de moeder van Ally vermoord bij de metro. Het hele verhaal door wordt de zelfmoord van de broer van Tyler aangehaald, omdat de hele familie hier na zes jaar nog steeds erg mee zit, met de nadruk op Tyler. Aan het eind wordt de vliegtuigramp uit 2001 op subtiele manier in beeld gebracht.

Pesten

Het thema pesten komt in de film naar voren via Caroline. Zij wordt door haar klasgenootjes buitengesloten en gepest. Ze noemen haar een raar kind. Op een gegeven moment is het zelfs zo erg dat ze een stuk van haar haar afknippen met opzet en dit natuurlijk meteen ontkennen.

Gezinsverhoudingen

Ook het gezin speelt een grote rol. Gescheiden ouders, een overleden broer en een hardwerkende vader die geen tijd meer over heeft voor zijn dochter. De vader werkt zo hard dat hij geen tijd heeft voor alle belangrijke dingen in het leven van zijn eigen dochter. Zelf heeft hij dit niet door en zijn prioriteiten liggen geheel ergens anders, namelijk bij zijn werk.

De titel

In de laatste vijf minuten van de film wordt nog één keer terugverwezen naar de titel. In het Nederlands het best vertaald met ‘vergeet mij niet’. De vliegtuigramp uit 2001 wordt er namelijk nog even bij gehaald. De mensen die toen zijn om gekomen worden al bijna vergeten, zeker door mensen uit ons land. Toch zouden we ze niet moeten vergeten. Dat komt in de film naar voren - de impact die deze crash had - en dit in de laatste vijf minuten.
© 2010 - 2024 Xdoriss, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Kristen Stewart: hoe 'Twilight' haar wereldberoemd maakteKristen Stewart: hoe 'Twilight' haar wereldberoemd maakteDe acteercarrière van Kristen Stewart start al op zeer jonge leeftijd. In 2002 heeft zij als tiener haar eerste hoofdrol…
De Oscarwinnaars 1990De Oscarwinnaars 1990De Academy Awards van het jaar 1990. De beste films van dit jaar waren Dances with wolves, The godfather part III, Goodf…
War Horse - Paardenfilm van Steven SpielbergHet verhaal van "War Horse" was al bekend in boekvorm en is ook al in het theater te zien geweest, maar komt nu in 2011…
Hits jaren 70: 1977Hits jaren 70: 1977Welke nummers waren in 1977 een grote hit? In dit artikel kun je een duidelijke lijst vinden van bekende nummers uit 197…

recensieA single man, een film van Tom FordA single man is een Amerikaanse film geregisseerd door Tom Ford, een kledingontwerper voor Gucci. De film is afgeleid va…
Filmrecensie “Dangerous Liaisons”recensieFilmrecensie “Dangerous Liaisons”Deze film uit 1988 gemaakt door Stephen Frears met grote namen in de hoofdrollen. Mooie rollen in een mooi verhaal wat z…
Xdoriss (16 artikelen)
Laatste update: 29-04-2010
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Artikelen met het label 'Recensies' bevatten naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in de vorm van een beoordeling.