All Stars 2; Old Stars

All Stars 2; Old Stars Na de succesvolle film All Stars van 1997, volgden drie jaargangen van de tv-serie. Daarna bleef een vervolg vele jaren uit, maar bleef vooral de serie er populair door de vele vertoningen op televisie. In 2011 zal na 14 jaar het vervolg op de film komen; All Stars 2; Old Stars. De film staat onder regie van Jean van de Velde en zal vanaf donderdag 13 oktober 2011 in de bioscoop te zien zijn.

De eerste All Stars film

De eerste film van All Stars werd opgenomen in de tweede helft van 1996 en ging mei 1997 in première. De film werd, net als de tweede versie, geregiseerd door Jean van de Velde en gaat over een voetbalteam in de lagere regionen van het amateurvoetbal. De film vond navolging in België, Duitsland, Italië en Spanje, waar remake's gemaakt zijn. Zeven vrienden voetballen al vanaf hun jeugd samen bij Swift Boys en vormen daar nu een lager seniorenteam. Bram (aanvoerder) merkt op dat het de 500e wedstrijd is, maar enthausiasme is ver te zoeken bij de spelers. Uiteindelijk twijfelen ze zelfs over doorgaan, wat toch gebeurd. De film richt zicht echter vooral om het leven dat buiten het voetbal omgaat (of zijdelings er van)

Het lied Toen ik je zag, dat in de film werd gezongen door Antonie Kamerling (als Hero) werd een nummer-1 hit en was geschreven door Guus Meeuwis.

All Stars - De Serie

Na de film zijn vanaf 1999 drie seizoenen van de serie gemaakt. In totaal waren dit 38 afleveringen, waarbij onder meer de personages Nemo en Nadja er bij kwamen (keren ook terug in de 2e film) en waarbij keeper Willem overlijdt op het veld.

All Stars 2; Old Stars

Vanwege het succes van zowel de eerdere film als serie, is na ruim 10 jaar alsnog besloten een vervolg op de film te maken. Hierbij worden de gebeurtenissen uit de serie grotendeels 'genegeerd'. Zo is Willem (Thomas Acda) er bijvoorbeeld gewoon bij (hij overleed in de serie). Wel zijn Nemo, het broertje van Hero, gespeeld door Cas Jansen, en barvrouw Nadja (door Katja Schuurman) terug in de tweede film, terwijl zij pas in de serie aan bod kwamen. Peter is in All Stars 2 niet getrouwd, terwijl hij in de serie opbiecht al jaren getrouwd te zijn met zijn veel oudere vrouw Maartje.

Overlijden Antonie Kamerling

Kort voor de opnames van de film, die in de zomer van 2011 zijn gedaan, pleegde Antonie Kamerling zelfmoord. Kamerling was als Hero de hoofdrol in de film toegedicht, waarbij hij opmerkelijk genoeg overleden zou zijn en in Spanje als straatmusikant zou reïncarneren. De bedoeling was zelfs dat hij de film met een voice-over zou starten met de volgende tekst: "Ja je kunt zeggen het leven heeft geen zin want we gaan toch allemaal dood. Maar je kunt ook zeggen omdat we toch allemaal dood gaan is het leven juist het enige dat zin heeft. Je kunt ook denken na de dood begint het leven pas, als engel of aan de polonaise met 72 maagden." Ondanks de dood van Kamerling zijn de opnames doorgegaan, de film zou een passend eerbetoon bevatten aan de overleden acteur.

De Hoofdpersonen

Danny de Munck (Bram);

Zanger en acteur Danny de Munck vertolkt weer de rol van de homoseksuele Bram, die de meeste zaakjes voor het team regelt, maar vaak het mikpunt is van spot, vooral door Johny. In de serie werd Bram nog gespeeld door Roeland Fernhout (seizoen 1) en Dirk Zeelenberg (2 en 3).

Daniël Boissevain (Johnny);

Ook Daniël Boissevain is terug van weggeweest bij All Stars. In de film en het eerste jaar van de serie speelde hij al de rol van Johnny, welke daarna werd overgenomen door de kale Kees Boot (die een kleine rol als scheidsrechter heeft in de 2e film). Johnny is vaak duidelijk aanwezig en heeft een opvliegend karakter.

Peter Paul Muller (Mark);

Peter Paul Muller neemt zijn rol als Mark weer op, net als in zowel de eerste film als de gehele serie. Hij is getrouw met Roos (Isa Hoes) en heeft de nodige relationele problemen. In de film en serie stond hij bekend als vrouwenverslinder, die vaak in de problemen kwam door zijn vreemdgaan.

Kasper van Kooten (Peter);

Kasper van Kooten speelt de rol van de vroeger wat sukkelige Peter. Omdat hij een jaartje later bij het team kwam (in de jeugd), is hij nooit helemaal geaccepteerd. Peter heeft een relatie met de veel oudere Maartje (Lieneke Le Roux)

Raymi Sambo (Paul);

Paul, gespeeld door Raymi Sambo, is de enige donkere speler in het team en werkte in de serie als presentator van belspelletjes.

Thomas Acda (Willem);

Ondanks de dood van het personage Willem in de serie, is hij 'gewoon' weer terug in de tweede film. Willem is keeper van het team en ligt regelmatig in de clinch met zijn vrouw Anja (Lucretia van der Vloot)

Cas Jansen (Nemo);

De ietswat verdwaasde Nemo kwam in de serie pas bij het team, als broertje van Hero. Hij speelt echter wel weer mee in de tweede film en wordt gespeeld door Cas Jansen.

Katja Schuurman (Nadja);

Ook het personage Nadja, door Katja Schuurman, kwam pas in de serie voor het eerst voor. Nadja is barvrouw in de kantine en wordt veel nagekeken door de mannen.
© 2011 - 2024 Appelflap, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Converse All-Stars: de opmars van de basketbalschoenConverse All-Stars, ook bekend als Chuck Taylor All-Stars zijn sneakers die in eerste instantie gemaakt zijn van canvas…
Filmrecensie All Stars ‘Old stars’recensieFilmrecensie All Stars ‘Old stars’En ‘Old stars’ zijn de heren nu min of meer. Jean van de Velde maakt in 2011 opnieuw een speelfilm met de jongens. Dit k…
De LEGO film is een groot succesDe LEGO film is een groot succes‘The Lego Movie’, een film gebaseerd op het LEGO speelgoed was een groot succes. De recensies waren lovend en een vervol…

Filmrecensie The NotebookrecensieFilmrecensie The NotebookThe Notebook is een speelfilm uit 2004 gemaakt door regisseur Nick Cassavetes en gaat over het verhaal van een man en vr…
Scandinavische Film: Beste Scandinavische films top 15recensieScandinavische Film: Beste Scandinavische films top 15Scandinavische film. Met filmlanden zoals Zweden en Denemarken heb je geen Hollywood meer nodig. Uit Scandinavië komt ee…
Appelflap (22 artikelen)
Gepubliceerd: 11-10-2011
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.