De meest bekende filmuitspraken

De meest bekende filmuitspraken De beste films, de beste acteurs of de beste actrices. Wie won er de meeste Oscars? Welke film had het beste verhaal? Of welke film was het meest spannendst? Dat zijn vragen waar de meeste mensen wel een antwoord op hebben. Maar wat is nu de beste filmuitspraak allertijden? Veel uitspraken blijven eeuwig bij de filmfans hangen en zijn vaak legendarisch te noemen. Sinds 1888 worden er films geproduceerd. Hierin worden schitterende verhalen op het witte doek gebracht. Maar een aantal films blijven hangen bij de mensen, dit komt voornamelijk door de legendarische filmuitspraken.

Scarface, 1983

Deze Amerikaanse misdaadfilm, is een van de beste films van Al Pacino. Als vluchteling komt hij vanuit Cuba in de USA aan en komt vanuit het vluchtelingenkamp aan werk. Later werkt hij zich op in een criminele organisatie, maar als er een deal misgaat, besluit hij het op eigen houtje te gaan oppakken, met als gevolg een nieuw imperium dat opgebouwd wordt en uiteindelijk ook weer instort.

Genre: Misdaad, actie
Hoofdrolspelers: o.a. Al Pacino, Steven Bauer en Michell Pfeiffer
Regie: Brian de Palma
Speelduur: 170 minuten
Budget: $ 25.000.000,-
Opbrengst: $ 55.000.000,-

Bekende filmuitspraken bij Scarface


Forrest Gump, 1994

De film gaat over Forrest Gump, een man met een laag IQ. Hij is onderweg naar zijn oude jeugdliefde Jenny en verteld ondertussen zijn levensverhaal. Zijn lage IQ weerhoudt hem er niet van om een grote rol te spelen dij verschillende belangrijke gebeurtenissen in de Amerikaanse geschiedenis.

Genre: Drama, komedie
Hoofdrolspelers: Tom Hanks, Robin Wright en Gary Sinise
Regie: Robert Zemeckis
Speelduur: 142 minuten
Budget: $ 55.000.000
Opbrengst: $ 670.000.000

Bekende filmuitspraken bij Forest Gump


Laurel & Hardy

Stan Laurel en Oliver Hardy waren een geniaal komisch duo en speelde in tal van films. Samen maakte zij 106 korte en lange films. Voor de film ‘the music box’ ontvingen zij een Oscar.

Bekende filmuitspraak bij Laurel & Hardy

 • Well, here’s another nice mess you’ve gotten me into!

Gone with the wind, 1939

Mooie film met Clarke Gable. Het verhaal speelt zich af in 1861 in het zuiden van de Verenigde Staten. Scarlett is verliefd op Ashley, die verloofd is met haar nichtje Melanie. Scarlett bekent haar gevoelens aan Ashley, maar die kan haar liefde niet beantwoorden. Kort daarna breekt de burgeroorlog uit tussen het noorden en het zuiden.

Genre: Drama, romatiek
Hoofdrolspelers: Clark Gable, Vivien Leigh en Leslie Howard.
Regie: Victor Fleming
Speelduur: 238 minuten
Budget: $ 3.800.000
Opbrengst: $ 400.000.000

Bekende filmuitspraak bij Gone with the wind

 • Frankly, my dear, I don’t give a damn.

Apollo 13, 1995

Deze film verteld het verhaal van de mislukte vlucht van de Apollo 13 naar de maan. De vlucht krijgt weinig media aandacht, aangezien dit al de 3e keer was, maar vanaf het moment dat er problemen ontstaan zit de media er bovenop. De film geeft een zeer nauwkeurige reconstructie van de gebeurtenis. De bemanning vecht voor hun leven, terwijl de temperatuur, energievoorraad en zuurstof aan boor begint te dalen. Het grondpersoneel doet kost wat het kost om de bemanning weer veilig op aarde te krijgen.

Genre: Drama, documentaire
Hoofdrolspelers: Tom Hanks, Bill Paxton, Gary Sinise en Kevin Bacon.
Regie: Ron Howard (bekend van Happy Days)
Speelduur: 140 minuten
Budget: $ 52.000.000
Opbrengst: $ 350.000.000

Bekende filmuitspraak ‘Apollo 13’

 • Houston, we have a problem

The six sense, 1999

De Psycholoog Crowe neemt de behandeling op zich van de introverte jongetje Cole. Hij probeert vertouwen bij de jongen te krijgen, zodat hij meer over hem te weten kan komen. Wanneer Cole hem verteld dat hij dode mensen ziet gelooft de psycholoog hem niet. Na meer inzicht te krijgen in de gebeurtenissen rond de jongen en het feitelijke verleden van de dode mensen, komt er twijfel.

Genre: Drama, thriller
Hoofdrolspelers: Bruce Willis, Haley Joel Osment en Toni Collette.
Regie: M. Night Shyamalan
Speelduur: 107 minuten
Budget: $ 40.000.000
Opbrengst: $ 670.000.000

Bekende filmuitspraak bij ‘The Six Sense’


The Godfather

De bekendste 3 delige maffia film met Robert de Niro en Al Pacino in de hoofdrollen. De films vertellen het verhaal van Micahel Corleone, hoofd van een maffiafamilie. 3 x 3 uur spannende verhalen en boeiende plotten. Het begint met zijn vader Don Vito Corleone, die naar Amerika vlucht en daar een leven opbouwd. Later neemt Michael het roer over en begint op geheel eigenwijze manier aan het bouwen van zijn emperium.

Genre: Misdaad, actie
Hoofdrolspelers: Al Pacino, Robert de Niro, James Caan, Robert Duvall en Diane Keaton
Regie: Francis Ford Coppola
Speelduur: 3 x 180 minuten
Budget: $ 73.000.000
Opbrengst: $ 576.000.000

Bekende filmuitspraken bij ‘The Godfather’

 • I’ll make you an offer you can’t refuse
 • Leave the gun. Take the cannoli
 • No Sicilian can refuse any request on his daughter’s wedding day
 • Fredo, you’re my older brother, and I love you. But don’t ever take sides with anyone against the familiy again. Ever!
 • I don’t like violence, Tom. I’m a businessman. Blood is a big expense

Andere beroemde uitspraken in films zijn

 • I’m Bond, James Bond (James Bond films)
 • Do you feel lucky, punk? (Dirty Harry)
 • I’m the King of the world! (Titanic)
 • Me so horny. Me love you a long time (Full metal jacket)
 • Play it once, Sam. Do it for old times sake (Casablanca)
 • E.T. Phone home (E.T.)
 • Heeere’s Johnny! (The Shining)
 • I’ll be back (Terminator)
© 2011 - 2024 Mayorfrits, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Quotes ofwel citaten: wat zijn dat?Quotes en citaten worden vaak gebruikt. Grappige quotes kom je regelmatig tegen bijvoorbeeld op feestjes. Daarbij gaat h…
De LEGO film is een groot succesDe LEGO film is een groot succes‘The Lego Movie’, een film gebaseerd op het LEGO speelgoed was een groot succes. De recensies waren lovend en een vervol…
Nooit grappig: taalspelingenNooit grappig: taalspelingenIedereen kent de nooit-grappig zinnen wel. Maar hoe zijn deze eigenlijk ontstaan? Tegenwoordig zijn er ontzettend veel n…
De Oscar AwardsElk jaar weer worden de Oscars uitgereikt. De Oscars worden in februari, in dertig categorieën, uitgereikt. Dit gebeurt…

Filmrecensie: Jurassic ParkrecensieFilmrecensie: Jurassic ParkIk blijf me verwonderen over de kwaliteit van deze film. Los van het verhaal zijn de dinosaurussen dusdanig neergezet da…
Filmrecensie Perfume, the story of a murdererrecensieFilmrecensie Perfume, the story of a murdererIn 2006 verfilmde regisseur Tom Tykwer het boek Perfume van Patrick Suskind. Ben Whishaw moest de gestoorde en geniale n…
Bronnen en referenties
 • www.google.nl
 • www.wikipedia.nl
 • www.imdb.com
Mayorfrits (220 artikelen)
Gepubliceerd: 04-11-2011
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.