recensie

10 horrorfilms die je moet gezien hebben!

De afgelopen jaren zat het horror genre een beetje in het slop. Dit jaar daarentegen lag het niveau weer wat hoger en spoelden er enkele pareltjes aan binnen het genre. Dit doet verhopen dat de horrorafdeling terug mooie tijden gaat kennen. Hierbij een lijst in willekeurige volgorde van 10 blijvende films uit 2011!

The Woman

Dit is een beklijvende horrorfilm. De relatie tussen man en vrouw wordt hier diep uitgespit en de kijker zal niet gespaard worden van bloed en ingewanden. Christopher en zijn gezin lijken een rustig leventje te leiden. Op een avond trekt Christopher het bos in om te jagen en ontdekt daar iets onwaarschijnlijks. Hij stuit op een wilde vrouw die totaal vervreemd is van de wereld en zich in het wild in leven weet te houden. Als bij wonder weet hij haar te vangen en verstopt haar in de kelder. Met het hele gezin willen ze proberen haar te temmen en een stukje menselijkheid bij bijbrengen.

Insidious

Een bloedstollende film waarin parapsychologie, duistere entiteiten en gezinsliefde centraal staan. Josh en Renai hebben een nieuwe woning gekocht en verhuizen al snel naar hun nieuwe stekje. Al gauw blijkt dat er vreemde dingen gebeuren. Objecten worden verplaatst, ongevallen gebeuren, inbraak. Al snel denken ze dat het huis bezeten is, maar na een grondige zoektocht blijkt dat hun zoon en niet het huis achterna gezeten wordt door het kwade. Dalton is in staat zijn lichaam te verlaten tijdens zijn slaap, jammer genoeg drijft hij te ver af in een andere dimensie waardoor hij de weg terug naar zijn lichaam niet kan terugvinden. Hierdoor hebben demonen en andere duistere entiteiten de kans om in het lichaam van hun zoon te treden.

I Saw the Devil

Een sterke Zuid-Koreaanse film die op matig internationaal succes kon rekenen. Een koreaanse seriemoordenaar vermoordt de verloofde van een politieagent. Deze is vastbesloten om de moordenaar van zijn toekomstige bruid te vinden en een koekje van eigen deeg te bezorgen. Een film waarin de held van het verhaal de slechterik wordt en de moordenaar verandert in opgejaagd wild.

I Spit on your Grave

Een remake van de controversiële in 1978 uitgebrachte film 'Day of the Woman'. Een jongevrouw huurt een klein huisje in een afgelegen gebied. Wanneer ze arriveert in het stadje krijgt ze meteen de aandacht van de weinige inwoners die er zijn. Een beeldschone jonge vrouw zien ze hier niet elk jaar. Na enkele dagen wordt ze benadert door enkele mannen en zal ze verkracht worden door hen. De mannen denken haar vermoord te hebben, maar ze overleeft hun brutale daden. Jennifer (de bewuste vrouw) besluit de rollen om te keren en haar aanranders stuk voor stuk brutaal om het leven te brengen.

Stake Land

Een van de betere post apocalyptische films van de afgelopen jaren, en een gigantische upgrade ten opziche van de melige vampierenfilms die ons de laatste jaren teisteren. De wereld is overgelaten aan de genade van vampieren. Martin is een jongeman die zijn beide ouders al is kwijtgeraakt aan de nieuwe plaag. Hij wordt onder de hoede genomen van een vampierenjager die enkel de naam 'Mister' draagt. Samen trekken ze naar het noorden om veiligere oorden op te zoeken. Groepjes overlevenden scharen zich bij elkaar en vormen kleine clusters doorheen het land. Er is ook een militie die handelt onder God's naam. Zij denken dat de vampierenplaag een straf of test is van God zelf. Doorheen de film zullen al deze groepen de confrontatie aangaan tegen elkaar.

Attack the Block

Een Sci-Fi film die het leven in de achterbuurten van Londen weergeeft. Een groepje jongeren wordt geconfronteerd met de invasie van aliëns in hun vertrouwde ghetto. Tijdens een overval van een verpleegster valt er een aliën uit de lucht waardoor de jonge vrouw weet te ontsnappen. De aliën weten de overvallers te vangen en brengen ze als troffee mee naar hun baas. In de volgende uren vallen er nog meer en vooral grotere exemplaren uit de lucht. Naarmate de tijd verstrijkt beseffen de jongeren dat ze moeten vechten voor hun leven. Tijdens de oorlog met de buitenaardse wezen blijven ook de onderline benderuzies bestaan.

Hostel: Part III

Het derde luik in een van de beste franchises in het horror genre. Het weleer gebruikte recept blijft gehandhaafd. Enkele jongen mensen worden van straat geplukt en worden voor grof geld aangeboden aan rijkelui die kicken op het martelen van deze mensen met de dood tot gevolg. Deze keer speelt het verhaal zich af in het gokparadijs van de VS, Las Vegas. Voor wie nog geen enkele film uit de reeks gezien heeft, raad ik ook de andere twee delen aan!

Mother's Day

Een remake van de film met dezelfde titel uit 1980. 3 broers plegen een overval en mislukken, hierna willen ze hun moeder opzoeken die ze al heel lang niet meer hebben gezien. Bij aankomst aan het huis merken ze dat hun moeder hier niet meer woont. Het huis is ondertussen openbaar verkocht en is bewoond door een nieuwe familie. De broers besluiten de nieuwe bewoners te gijzelen en bellen de rest van de familie op. Wanneer de moeder aankomt breekt de hel pas echt los. In de afgelopen jaren zouden de broers geld naar huis gestuurd hebben voor hun moeder. De nieuwe bewoners ontkennen dat ze ooit geld hebben ontvangen, waarop de moeder de aanwezigen met behulp van haar zonen begint te martelen.

The Innkeepers

Een pareltje in zijn soort van de 'haunted houses'. Het verhaal speelt zich af in een oud hotel dat al jaren vervloekt zou zijn. De twee laatste werklieden zijn vastbesloten om het mysterie te ontrafelen in het laatste weekend dat het hotel nog geopend is. Met de hulp van een aantal erg vreemde gasten die inchecken wordt het mysterie stap voor stap ontrafeld en vinden er bloedstollende gebeurtenissen plaats die je als kijker met verstomming zullen slaan.

Red State

Een groepje jongeren ontvangt een uitnodiging om hun wildste seksuele fantasieën te beleven. Later zal blijken dat het een lokmiddel is en hen in de klauwen zal drijven van een fervent groepje gelovigen. Zij hebben heel andere plannen met de viriele jongens. Een voor een worden ze onderworpen aan hun zogezegde genade van God en zullen ze moeten vechten om te overleven. Op het eerste gezicht lijkt het een standaard plot: jongen worden in de val gelokt en dienen te overleven, maar naast deze verhaallijn zijn er nog verschillende andere die hand in hand gaan in deze film. Het is echt een beklijvend stukje film dat je op het puntje van je stoel laat zitten.
© 2011 - 2024 Boer_staf, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De kracht van Aziatische horrorfilmsLang niet iedereen houdt van horror. Wanneer je er wel van houdt, is het een aanrader je eens te verdiepen in Aziatische…
Wat is de beste horrorfilm? - Top 7 horrorfilms o.b.v. IMDbWat is de beste horrorfilm? - Top 7 horrorfilms o.b.v. IMDbHorrorfilms zijn sinds het bestaan van de film al een geliefd genre. Van Dracula tot Frankenstein of films die zich afsp…
Tips voor het slapen in een hostelTips voor het slapen in een hostelVan hostels kennen de meeste mensen alleen maar slechte verhalen, maar toch zijn er hostels waar je prima in kunt overna…
De Jersey DevilDe Jersey Devil is een mythisch wezen dat zich ophoudt in de Pine Barrens, een bosrijk gebied ten zuiden van de Amerikaa…

Top 10 beste Spaanse filmsTop 10 beste Spaanse filmsOp zoek naar de beste Spaanse films? Hier een Spaanstalige film top 10. Spaanse films worden in Nederland vaak omschreve…
Hollywood sequelsHollywood sequelsVaak is het armoede vanuit Hollywood en een enkele keer is een sequel een pareltje. Maar de vervolgspeelfilms en -series…
Boer_staf (14 artikelen)
Laatste update: 16-08-2017
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Artikelen met het label 'Recensies' bevatten naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in de vorm van een beoordeling.