Amal Clooney, de vrouw van George Clooney

Amal Clooney, de vrouw van George Clooney George Clooney stond jarenlang bekend als een van de begerenswaardigste vrijgezellen. Meermaals gaf hij tijdens interviews aan nooit voor een tweede maal te zullen trouwen. In september 2014 gaf hij tot verrassing van velen zijn ja-woord aan de prachtige Libanese mensenrechtenadvocate Amal Alamuddin, die na het huwelijk voortaan door het leven gaat als Amal Clooney. Wie is deze exotische schone met wie hij reeds een jaar na hun eerste afspraakje in het huwelijk is getreden? En welke kwaliteiten heeft zij dan wel (en de tientallen andere vrouwen waarmee George Clooney omging dus niet) waarmee zij deze door talloze dames begeerde vrijgezel heeft weten te strikken?

Inhoud:


George Clooney in het kort

George Clooney is een op 6 mei 1961 geboren Amerikaanse filmster, regisseur, scenarioschrijver en filmproducent. Hij is diverse malen uitgeroepen tot de mooiste man ter wereld, doch hij heeft meer kwaliteiten.

Sexiest man alive

Het in de wereld van de entertainment toonaangevende Amerikaanse tijdschrift People's Magazine heeft Clooney tot twee keer toe uitgeroepen tot "Sexiest Man Alive". Bij gelegenheid van de tweede benoeming in 2006 - op zijn 45e(!)- zei Clooney over het huwelijk dat het niet iets was waar hij naar verlangde, en dat hij gelukkig was (als ongetrouwde man). Ook zei hij toen dat hij een gevoel voor humor het meest aantrekkelijke aan een vrouw vond. Ook op filmgebied heeft hij de nodige waarderingen ontvangen, namelijk drie Golden Globe en twee Oscars. George Clooney is in 2007, 2008 en 2009 door Time Magazine opgenomen op de lijst van de 100 meest invloedrijke mensen ter wereld.

Humanitaire werkzaamheden

Daarnaast staat hij ook bekend om zijn politiek activisme en zijn humanitaire werkzaamheden. Hij heeft onder andere actie gevoerd om het conflict in Darfur op te lossen. Ook zamelde hij geld in voor de Aardbeving in Haïti (2010), de Tsunami in Azië (2004) en slachtoffers van de terroristische aanval op de WTC torens van 11 september 2011. Clooney is tevens lid van de zogenaamde Council on Foreign Relations; tot deze club behoren voornamelijk hooggeplaatste figuren die iets betekend hebben op het gebied van internationale zaken. George Clooney heeft ook informatieve documentaires gemaakt om mensen bewust te maken van diverse misstanden in de wereld.

Een van de meest begeerde vrijgezellen ter wereld

Omdat George Clooney jarenlang één van de meest begeerde vrijgezellen ter wereld was, zal het bericht van zijn huwelijk in september 2014 door veel vrouwen ongetwijfeld knarsetandend zijn ontvangen. In diverse landen had de verslaggeving van het huwelijk van George Clooney een zelfde strekking als het krantenartikel van de Nederlandse krant De Telegraaf: "Eeuwige vrijgezel George Clooney is niet meer: vanaf vandaag is George een keurig getrouwd man." Je kunt natuurlijk ook overdrijven. De Amerikaanse tv-persoonlijkheid Barbara Walters zei dat het feit dat Amal George Clooney naar het altaar heeft gekregen moet worden bestempeld als "een van de grootste prestaties ooit."

Nooit meer trouwen

George Clooney, die eerder van 1989 tot 1993 getrouwd was, had meermaals tijdens interviews te kennen gegeven dat hij nooit meer zou trouwen. Omdat Clooney er jarenlang zo stellig in is geweest, had niemand verwacht dat hij op zijn 53e nog in het huwelijksbootje zou stappen. In al die jaren had Clooney relaties met de beroemdste en mooiste actrices en fotomodellen. Geen van hen kon hem echter blijkbaar zo bekoren, dat hij van zijn voornemen om vrijgezel te blijven afstapte.

Amal in werktenue / Bron: Foreign and Commonwealth Office, Wikimedia Commons (CC BY-2.0)Amal in werktenue / Bron: Foreign and Commonwealth Office, Wikimedia Commons (CC BY-2.0)

Amal Alamuddin: beauty met brains

Amal is geboren op 3 februari 1978. Ten tijde van het huwelijk was zij dus 36 jaar, 17 jaar jonger dan haar echtgenoot. Zij is van Libanese afkomst, en komt uit een intellectueel milieu. Amal spreekt vloeiend Arabisch, Engels en Frans.

Amal heeft in Engeland en Amerika onderwijs genoten. In New York heeft zij aan de universiteit rechten gestudeerd en bij een internationaal prestigieus advocatenkantoor aan spraakmakende zaken gewerkt. Ze werkt in Londen als mensenrechtenadvocaat.

Zij is niet bang

Amal is niet echt bang aangelegd. Op 2 januari 2015 maakte de krant The Guardian bekend dat Amal door Egyptische experts was gewaarschuwd dat zij in februari 2014 zou worden gearresteerd als zij een rapport waarin zij ernstige fouten in het Egyptische rechtssysteem aan de kaak stelde in Egypte zou presenteren. Amal verklaarde dat een van haar cliënten, een journalist van Al-Jazeerea, vanwege deze fouten ten onrechte is veroordeeld. In het rapport dat Amal wilde indienen staat onder andere dat sommige ambtenaren te veel macht hebben over rechters en aanklagers. Amal Clooney wil dat Egypte een einde maakt aan de praktijk dat ambtenaren juryleden kunnen uitkiezen in rechtszaken met een politieke achtergrond.

Een van de machtigste mensen van Londen

De London Evening Standard heeft Amal Clooney in 2014 op de vierde plaats van een lijst van de machtigste mensen van Londen gezet. Van alle vrouwen op deze lijst staat zij op de hoogste plaats, waardoor zij de machtigste vrouw van Londen is.

Waarom is het Amal wel gelukt?

Voor het antwoord op deze vraag moet Amal worden vergeleken met de vorige vriendinnen van George Clooney. Deze waren stuk voor stuk mooie jonge vrouwen met een carrière als actrice en/of fotomodel.

Mooi, jong, Hollywoodstijl, humor

Amal is ook mooi en jong. Ze heeft het figuur en de kleedstijl van een Hollywood actrice. Omdat George Clooney eerder meldde dat hij een gevoel voor humor erg aantrekkelijk vond aan een vrouw, mag je aannemen dat Amal dit ook wel zal hebben. De echtgenote van George Clooney kan waarschijnlijk met de volgende kernwoorden worden omschreven: jong, mooi, exotisch, stijlvol, van een goede afkomst, slim, talenknobbel, goed gevoel voor humor, durf, ambitieus en machtig.
© 2015 - 2024 Crayon, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
recensieGood Night, and Good LuckGood Night, and Good Luck. is een film van George Clooney over het "rode gevaar" dat de wereld halverwege de 20e eeuw zo…
Filmrecensie The AmericanrecensieFilmrecensie The AmericanThe American dateert uit 2010 en werd geregisseerd door de Nederlandse topfotograaf Anton Corbijn. George Clooney speelt…
Filmrecensie GravityrecensieFilmrecensie GravityDeze grote, maar toch klein gespeelde, 3D-sciencefictionspeelfilm uit 2013 heeft slechts twee hoofdrolspelers, te weten…
Clint Eastwood, acteur en regisseurClint Eastwood maakte in het begin van zijn carrière naam als populair televisie- en filmacteur, en ging nadien over tot…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Foreign And Commonwealth Office, Wikimedia Commons (CC BY-2.0)
  • www.flickr.com: Hot Gossip Italia, La Coppia Di Hollywood George Clooney e Amal Alamuddin Vogliono Adottare Un Bambino
  • http://www.people.com/people/article/0,,1559649,00.html
  • http://www.telegraaf.nl/prive/23451654/__Amal__meest_fascinerend__in_2014__.html
  • www.wikipedia.org
  • Foto: Door Foreign and Commonwealth Office - https://www.flickr.com/photos/foreignoffice/41999192931/, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=68972959
  • http://www.ad.nl/ad/nl/1003/You/article/detail/3772421/2014/10/20/Amal-Clooney-is-machtiger-dan-Victoria-Beckham.dhtml
  • Foto van Amal Clooney: "UNICEF UK (14281378624) (cropped)" by Foreign and Commonwealth Office - UNICEF UK. Licensed under OGL via Wikimedia Commons - http://commons.wikimedia.org/wiki/File:UNICEF_UK_(14281378624)_(cropped).jpg#mediaviewer/File:UNICEF_UK_(14281378624)_(cropped).jpg
  • http://www.theguardian.com/world/2015/jan/02/egypt-amal-clooney-arrest-al-jazeera-three
  • Afbeelding bron 1: Foreign and Commonwealth Office, Wikimedia Commons (CC BY-2.0)
Crayon (104 artikelen)
Laatste update: 22-01-2019
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Filmsterren
Bronnen en referenties: 10
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.