Acteur Eddie Murphy: tien kinderen bij vijf vrouwen

Acteur Eddie Murphy: tien kinderen bij vijf vrouwen De Amerikaanse acteur Eddie Murphy is bekend geworden door zijn filmrollen met een komische inslag. In een aantal van zijn films speelt Murphy zelfs dubbelrollen. In het echte leven heeft de acteur tien kinderen (vier zonen en zes dochters) bij vijf verschillende vrouwen. In augustus 2018 maakt Murphy, die slechts eenmaal is getrouwd geweest, bekend op zijn 57ste voor de tiende keer vader te worden. Wie zijn de vrouwen waarmee deze womanizer relaties heeft gehad en de kinderen die uit een groot aantal van die affaires zijn geboren?

Acteur Eddie Murphy

Eddie Murphy wordt geboren op 3 april 1961 in Brooklyn, New York. Murphy start zijn loopbaan begin jaren tachtig als stand-upcomedian in het programma Saturday Night Live. Veel van zijn latere filmrollen hebben een komische inslag. Hij vestigt zijn naam als acteur met onder meer de films 48 Hrs (1982), de driedelige Beverly Hills Cop-serie (vanaf 1984) en Coming To America (1988). Tussen 1982 en 2019 verschijnen 40 films waarin Murphy één rol of zelfs dubbelrollen heeft. In zowel deel I als deel II van de film Nutty Professor worden alle rollen van de familie Klump door Eddie Murphy gespeeld.

Zangcarrière

Tussen 1982 en 1993 houdt de acteur zich tevens bezig met een zangcarrière. In totaal verschijnen vijf albums waarvan How Could It Be mede door de hulp van Rick James in het nummer Party All The Time in eigen land het meest succesvol is.

Vader van tien kinderen bij vijf vrouwen

Eddie Murphy wordt in de zomer van 1989 voor de eerste keer vader; in augustus 2018 maakt de acteur bekend aan het eind van 2018 voor de tiende keer vader te worden. Zijn kinderen hebben vijf verschillende moeders. Wie zijn, voor zover bekend, de vrouwen waarmee womanizer Murphy relaties heeft gehad en de kinderen die uit een groot aantal van die affaires zijn geboren?

Paulette McNeely

Over Paulette McNeely, de moeder van Eddie’s oudste kind, is weinig bekend. Ondanks dat Paulette in 1989 ten tijde van de hoogtijdagen van Murphy als acteur een verhouding met hem heeft zijn er geen foto’s bekend waarop de twee zijn afgebeeld.
De relatie tussen Paulette en Eddie waaruit zoon Eric in 1989 wordt geboren is van korte duur. Vier maanden na de geboorte van Eddie’s eerste kind wordt hij vader van dochter Bria uit de relatie met Nicole Mitchell.

Tamara Hood Johnson

Tijdens de langdurige relatie met Nicole Mitchell houdt Eddie Murphy er in het begin eveneens een verhouding op na met Tamara Hood Johnson; hieruit wordt in november 1990 Christian geboren. Eddie's tweede zoon treedt in de voetsporen van zijn vader; in 2011 is Christian te zien in de film Cougars, Inc. Anno 2019 is zijn moeder Tamara castingdirector.

Huwelijk met Nicole Mitchell

Aan het eind van de jaren tachtig begint Eddie Murphy een relatie met Nicole Mitchell, een zakenvrouw die zich bezighoudt met modellenwerk, acteren en (na haar huwelijk) bekend wordt door onder meer de reality show Hollywood Exes. Nicole is de enige vrouw waarmee Eddie Murphy in het huwelijk treedt. Uit het huwelijk worden vijf kinderen geboren: zoon Myles en de dochters Bria, Shayne, Zola en Bella. Het huwelijk tussen Eddie en Nicole duurt van 1993 tot 2006.

Anno 2019 is Nicole te oud voor het modellenwerk en ontwerpt ze onder meer haar eigen sieradencollectie onder de naam FLP Jewelry Design (de afkorting staat voor Friendship, Love and Peace).

Melanie Brown in 2011 / Bron: Eva Rinaldi, Wikimedia Commons (CC BY-SA-2.0)Melanie Brown in 2011 / Bron: Eva Rinaldi, Wikimedia Commons (CC BY-SA-2.0)

Melanie Brown

Na de scheiding van Nicole ontmoet Eddie Murphy de Britse Melanie Brown, één van de vijf zangeressen van de meidengroep The Spice Girls. Als Melanie zwanger blijkt te zijn verklaart ze dat Eddie Murphy de vader is. Als de zwangerschap ter sprake komt tijdens een gesprek tussen Eddie Murphy en de Nederlandse verslaggever Matthijs Kleyn (RTL Boulevard) zegt de acteur hierover ‘I don't know whose child that is until it comes out and has a blood test. You shouldn't jump to conclusions, sir’.

De dochter die Melanie Brown op 3 april 2007 op de wereld zet krijgt de naam Angel Iris Murphy Brown; de geboortedag van Angel is dezelfde als die van Eddie Murphy. Twee maanden later laat Melanie in het Amerikaanse tijdschrift People weten dat een DNA-test uitwijst dat Eddie Murphy inderdaad de vader van Angel is.

Vóór haar kortstondige relatie met Eddie Murphy heeft Melanie Brown al een huwelijk achter de rug; in de jaren 1998-2000 is ze getrouwd met de Nederlander Jimmy Gulzar met wie ze een dochter heeft.

Tracey Edmonds

Met Tracey Edmonds, de ex-vrouw van zanger en producer Kenneth ‘Babyface’ Edmonds, worden op 1 januari 2008 tijdens een besloten ceremonie op het in de Stille Oceaan gelegen eiland Bora Bora huwelijksgeloften uitgewisseld. Het gaat in dit geval om een ‘symbolisch huwelijk’. De wettelijke, legale ceremonie die gepland stond voor een later tijdstip is er nooit van gekomen waardoor het ‘huwelijk’ nooit een officieel huwelijk is geworden. Twee weken na dit onofficiële huwelijk maken de twee bekend uit elkaar te gaan.

Paige Butcher

Vanaf 2012 heeft Murphy een verhouding met Paige Butcher, een Australisch model die op de covers heeft gestaan van meerdere magazines. De twee ontmoeten elkaar op de set van de film Big Momma’s House 2. In mei 2016 wordt hun dochter Izzy geboren, die dan acht halfbroers en halfzussen heeft. In augustus 2018 maakt het paar bekend dat aan het eind van het jaar hun tweede kind zal worden geboren. Op 30 november wordt hun zoon Max Charles geboren. De tweede naam van het kind verwijst naar Charlie (Charles) Murphy, Eddie's oudere broer die in april 2017 overlijdt aan leukemie.

De relaties van Eddie Murphy en de tien kinderen die uit een aantal van deze affaires zijn geboren

Verhouding metKinderen
Paulette McNeely (1988-1989) Eric (10 juli 1989)
Tamara Hood Johnson (1990) Christian (29 november 1990)
Nicole Mitchell Murphy (1989-2006) Bria (18 november 1989)
Myles Mitchell (7 november 1992)
Shayne Audra (10 oktober 1994)
Zola Ivy (24 december 1999)
Bella Zahra (29 januari 2002)
Melanie Brown (2006-2007) Angel Iris (3 april 2007)
Tracey Edmonds (2008)
Paige Butcher (vanaf 2012) Izzy Oona (3 mei 2016)
Max Charles (30 november 2018)
© 2018 - 2024 Molleke, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Robert Downey Jr. als dierendokter in Dolittle (2020)Robert Downey Jr. als dierendokter in Dolittle (2020)Hugh John Lofting schreef tijdens de Eerste Wereldoorlog brieven aan zijn kinderen waarin doctor Dolittle geïntroduceerd…
De Oscars 2012 - Nominaties en WinnaarsDe Oscars 2012 - Nominaties en WinnaarsOp 26 februari 2012 vond de 84e uitreiking van de Oscars plaats. De gastheer van die avond was Billy Crystal. Hij presen…
Girlband de Spice GirlsGirlband de Spice Girls'If you wannabe my lover'. In de jaren 90 hoorde je dit geluid keihard uit de speakers komen van menig meisjeskamer. Sch…
Schansspringer Michael Edwards, bekend als Eddie the EagleSchansspringer Michael Edwards, bekend als Eddie the EagleVeel sportliefhebbers hebber er alles voor over om ooit eens deel te nemen aan de Olympische Spelen. Voor velen van hen…

Joaquin Phoenix: vaak genomineerd voor opvallende filmrollenJoaquin Phoenix: vaak genomineerd voor opvallende filmrollenDe Amerikaanse acteur Joaquin Phoenix heeft een opvallende jeugd gehad, opgroeiend in een sekte. Inmiddels heeft hij al…
Sophia Loren - één van de mooiste vrouwen ter wereldSophia Loren - één van de mooiste vrouwen ter wereldSophia Loren was een mager en ziekelijk kind. Als puber was ze te dik, haar neus was te groot en haar mond was te breed,…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: David Shankbone, Wikimedia Commons (CC BY-2.0)
  • https://nypost.com/2015/11/06/the-5-mothers-of-eddie-murphys-9-children/
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Eddie_Murphy
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Eddie_Murphy_filmography
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Eddie_Murphy_(acteur)
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Nicole_Mitchell_Murphy
  • https://www.imdb.com/name/nm2405509/
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Tracey_Edmonds
  • Afbeelding bron 1: Eva Rinaldi, Wikimedia Commons (CC BY-SA-2.0)
Molleke (292 artikelen)
Laatste update: 08-12-2019
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Filmsterren
Bronnen en referenties: 9
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.