The Walking Dead seizoen 1

The Walking Dead seizoen 1 Op 31 oktober 2010 werd de allereerste aflevering van The Walking Dead uitgezonden op de Amerikaanse televisie. De serie gaat over een groep mensen die moet proberen te overleven tijdens een zombie uitbraak. De serie is een verfilming van de gelijknamige comic serie, die bedacht is door Robert Kirkman.

Geen horror maar drama

Waar de serie om draait is het overleven van een zombie uitbraak die de meerderheid van de mensheid heeft uitgeveegd. Slechts een groepje overlevenden van de uitbraak laat zien hoe zij bij elkaar zijn gekomen, een kamp hebben opgezet en hoe zij niet alleen treuren om hun dierbaren die ze verloren hebben, maar ook over hun verleden en hoe ze verder moeten. Hierbij komen ook steeds meer elementen aan bod als bijvoorbeeld in het boek Lord of the Flies, waar een geheel nieuwe beschaving wordt gecreëerd. Hierdoor is The Walking Dead niet alleen een horrorverhaal, maar eerder een drama met horrorelementen. De ontwikkeling omtrent de personages hebben diepgaande elementen.

Opening

Het eerste seizoen is een soort pilot. Met maar liefst zes afleveringen geeft het een introductie van de serie en wordt men meteen in het verhaal gezogen. In de eerste aflevering volgen we hulpsheriff Rick Grimes, die na een achtervolging is neergeschoten en nu uit coma ontwaakt in een ziekenhuis. Daar treft hij niemand en is op zichzelf aangewezen. Op het moment dat hij door heeft dat zijn vrouw en zoontje zijn vertrokken ontmoet hij Morgan en zijn zoon Duane. Door de twee wordt hij wijzer en weet wat er aan de hand is. Als hij besluit zijn vrouw en zoon te zoeken, wil Morgan een andere kant op. Rick geeft hem een walkietalkie en ieder gaat zijn weg. Rick gaat richting Atlanta, omdat daar redding zou zijn. Op hetzelfde moment ergens in de heuvels bij Atlanta is een kamp opgezet met overlevenden. Shane, Ricks collega, heeft zich ontfermd over Lori en Carl (vrouw en zoon van Rick).

Dit is het begin van het eerste seizoen. In de zes afleveringen volgt de kijker de hoofdpersonen uit de groep, ontwikkelingen rondom personages en hoe hoop en wanhoop dicht bij elkaar zitten.

Afleveringen

Hieronder kunnen spoilers staan!

Hieronder staan de afleveringen in volgorde en met kleine beschrijving.

Aflevering 1: Days gone bye

Rick ontwaak in een ziekenhuis en gaat op zoek naar zijn vrouw en zoontje.

Aflevering 2: Guts

Rick wordt door Glenn geholpen uit Atlanta te komen. Hij bedenkt een reddingsactie om de groep bij elkaar te brengen.

Aflevering 3: Tell it to the Frogs

Rick wordt door de reddingsactie herenigd met zijn Lori en Carl. Ook zijn beste vriend Shane is bij de groep aanwezig. Omdat er een ruzie heeft plaatsgevonden tussen de groep in Atlanta en Merle Dixon, heeft hij hem vastgebonden op het dak.

Als Rick terug wil naar Atlanta om zijn geweren (die hij heeft laten vallen) en Merle terug te halen, komen ze erachter dat Merle is gevlucht door zijn hand af te zagen.

Aflevering 4: Vatos

In deze aflevering vindt een uitlevering plaats voor de geweren. Glenn wordt ontvoerd en Daryl zorgt dat een van de ontvoerders bij Rick en de groep komt. Zo vindt een uitwisseling plaats, maar komen ze heel bedrogen uit, als ze erachter komen waarom de andere groep de wapens nodig heeft. Als ze terug willen naar het kamp, blijkt het busje te zijn gestolen en gaan ze lopend. Als ze paniek horen vanuit het kamp, is duidelijk dat het kamp overspoeld is met zombies.

Aflevering 5: Wildfire

De groep rouwt om diegenen die doodgebeten zijn. De reis vervolgt als Rick vertelt over de CDC. Ze vervolgen hun weg.

Aflevering 6: TS-19

Dr. Jenner van de CDC vertelt de groep wat er is gebeurd en dat er geen hoop meer is. Dat er geen geneesmiddel is. Hierdoor komt alle hoop te varen. Jenner sluit iedereen in en wil het gebouw laten ontploffen, toch weet de groep (op een enkeling na) te ontsnappen.

Lees verder

© 2013 - 2024 Edwin666, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Recensie: The Walking Dead (tv-serie)recensieRecensie: The Walking Dead (tv-serie)The Walking Dead is een een tv-serie over een zombie-apocalypse. De wereld wordt geteisterd door mensen die op zijn gest…
The Walking Dead - Seizoen 1, lijst met afleveringenThe Walking Dead is een televisieserie die gebaseerd is op de stripboeken van Robert Kirkman, Tony Moore en Charlie Adla…
Zombie-lenzen geven je de echte zombie-lookZombie-lenzen geven je de echte zombie-lookVolledig zware ogen, witte oogbollen of bloeddoorlopen ogen maken de echte zombie-look helemaal af. Deze look is te bere…
The Walking Dead - Seizoen 2, lijst met afleveringenThe Walking Dead is een televisieserie die gebaseerd is op de stripboeken van Robert Kirkman, Tony Moore en Charlie Adla…

Terugkijken of vooruitkijken via streamdienst NLzietTerugkijken of vooruitkijken via streamdienst NLzietVia NLziet is het sinds juli 2014 mogelijk om de programma’s van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO), RTL en SBS tot ee…
Amira Willighagen – het virtuoze operameisjeOntroerd en overdonderd was de jury van Holland’s Got Talent. Het schattige 9-jarige meisje Amira Willighagen uit Nijmeg…
Bronnen en referenties
  • Internet
Edwin666 (79 artikelen)
Gepubliceerd: 06-11-2013
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.