The Walking Dead - Seizoen 1, lijst met afleveringen

The Walking Dead is een televisieserie die gebaseerd is op de stripboeken van Robert Kirkman, Tony Moore en Charlie Adlard. Het is een post-apocalyptische horror drama, dat zich afspeelt in de VS. Deze serie is van start gegaan op 31 oktober 2010 en wordt uitgezonden door de Amerikaanse televisiezender AMC.

Het begin

The Walking Dead is een verhaal dat zich afspeelt in een post-apocalyptisch Amerika. De hoofdrolspeler Rick Grimes is een politieagent. Het verhaal begint ook bij Rick, hij is neergeschoten tijdens het werk en wordt na een paar weken in een coma wakker in het ziekenhuis. Al snel komt Rick er achter dat er iets mis is, er is geen levende ziel meer te bekennen. Op weg van het ziekenhuis naar zijn huis komt hij een aantal misvormde mensen tegen, hij heeft geen idee wat deze zijn tot hij twee overlevenden vindt. Ze leggen hem uit dat er een virus flink heeft huisgehouden en dat een groot deel van de bevolking is veranderd in zombies. Na dit punt begint het avontuur van Rick en de mensen die hij op zijn weg tegenkomt, waarbij moet worden gevochten tegen de zombies en moet worden overleefd in de nieuwe wereld.

Seizoen 1

Na de eerste aflevering van seizoen 1 gaat Rick er op uit in de post-apocalyptische wereld, op zoek naar zijn vrouw en kind. Op miraculeuze wijze vindt hij deze heel snel, ze hebben zich samen met zijn ex-politiecollega bij een groep overlevers gevoegd. In de rest van het seizoen proberen ze met deze groep in de omgeving van Atlanta te overleven. In de lijst met afleveringen vindt u per aflevering een korte samenvatting.

Lijst van afleveringen

Seizoen 1 van The Walking Dead heeft 6 afleveringen. Deze lijst met afleveringen geeft per aflevering een kleine beschrijving waar het over gaat en kan spoilers bevatten.

Seizoen 1

Afl Titel Beschrijving
1Days Gone ByePolitieagent Rick Grimes de hoofdrolspeler, raakt in een schietgevecht gewond en raakt in een coma. Na een aantal weken in coma te hebben gelegen ontwaakt Rick in een ziekenhuis. Gelijk merkt hij dat er iets mis is, er is in en rondom het ziekenhuis niemand te bekennen. Op weg naar zijn huis ziet hij misvormde mensen lopen, dit blijken zombies te zijn. Eenmaal aangekomen bij zijn huis, komt hij Morgan en Duane tegen, deze leggen hem uit wat er in de weken dat Rick in coma lag is gebeurd. Een virus heeft in die weken flink huisgehouden en een groot deel van de bevolking veranderd in zombies. Ze vertellen hem dat het CDC onder andere in Atlanta quarantaine zones heeft opgezet. Rick besluit vervolgens richting Atlanta te vertrekken om zijn vrouw en zoon te vinden. Lori, Ricks vrouw leeft samen met zoon Carl, in een groep in de bossen naast Atlanta. Lori is in de tussentijd een relatie begonnen met Shane, Ricks collega. Bij aankomst in Atlanta ontdekt hij dat de stad is overgelopen door walkers (zo worden de zombies genoemd). Hij weet net te ontsnappen en in een tank te schuilen. Over de radio hoort hij opeens: “Hey jij, domkop. Ja, jij in die tank. Zit je knus daar?”
2GutsMet behulp van Glenn, de stem op de radio, weet Rick te ontsnappen en zich aan te sluiten bij Glenn en zijn groep, die in een winkelcentrum zaten. Door het redden van Rick hebben de walkers de groep ook gesignaleerd, waardoor ze geen weg meer naar buiten hebben. In de groep loopt de spanning op, bij T-Dog en Merle Dixon zo erg dat Rick besluit om Merle aan een pijp te boeien. Om te kunnen ontsnappen, bedenken Rick en Glenn een idee, ze smeren zich in met de ingewanden van levenloze walkers, waardoor ze niet worden opgemerkt. Het plan werkt en ze weten te ontsnappen. Rick stapt in een busje en Glenn in een Dodge, waarvan het alarm afgaat. Glenn gebruikt dit om de walkers af te leiden zodat Rick met het busje de rest van de groep kan redden. De groep rent naar beneden om in het busje te stappen. T-Dog, die de sleutel had van de handboeien struikelt en laat deze vallen in het putje. Vervolgens rent hij ook naar beneden en laat hij Merle achter.
3Tell It to the FrogsRick en de groep rijden naar het kamp waar ze vandaan komen. Eenmaal aangekomen ziet Rick zijn vrouw en kind. Hier krijgt hij te horen dat ze na de uitbraak al die tijd samen met Shane, de collega van Rick, te zijn geweest. Omdat Merle nog vast zit op het dak en Rick een grote tas met wapens heeft laten liggen naast de tank wil hij terug naar de stad. Hij gaat samen met Daryl Dixon, het broertje van Merle, T-Dog en Glenn. Nadat ze zijn vertrokken zegt Lori tegen Shane dat hun relatie over is en dat ze haar relatie met Rick voortzet. Lori is boos op Shane, aangezien hij haar heeft verteld dat Rick in het ziekenhuis is overleden. Bij het meer wordt Carol, een van de vrouwen van het kamp, door haar man Ed geslagen. Shane die dit ziet, slaat Ed uit frustratie volledig in elkaar. In Atlanta is de groep aangekomen op het dak, maar Merle is nergens te bekennen. Alleen vinden ze een zaag en de hand van Merle.
4VatosDe reddingsgroep kan Merle nergens vinden, maar ze vinden wel overal aanwijzingen dat hij nog in leven is. Het volgende doel was het terughalen van de wapens die Rick had achtergelaten. Bij de tas aangekomen worden ze aangevallen door een groep latino’s en wordt Glenn meegenomen, terwijl er ook een van de latino’s in handen van Rick komt. Na verhoor van de latino jongen weten ze de locatie van hun groep los te krijgen. Op de locatie aangekomen, wil Rick de gevangenen ruilen. De andere groep gaat hier niet mee akkoord en wil daarnaast ook nog de tas met wapens. Op het moment dat de spanningen hoog oplopen loopt een oud vrouwtje naar binnen, Rick en zijn groep komen er door haar achter dat de andere groep verzorgers zijn in een bejaardentehuis. Na het zien van de bejaarden besluit Rick een deel van de wapens te geven en te vertrekken. De groep komt er achter dat het busje is verdwenen, ze denken dat Merle ermee vandoor is gegaan. In het kamp, in de bossen, wordt ondertussen de groep aangevallen door walkers. Er vallen veel doden, waaronder Ed en Amy, het zusje van Andrea. Tijdens de walker-aanval arriveren Rick, Glenn T-Dog en Merle met de wapens en kunnen ze de walkers afmaken.
5WildfireAmy, het zusje van Andrea, ligt op de grond, ze is gebeten door een walker. Andrea zit naast haar totdat Amy opeens ontwaakt, niet als mens, maar als walker. Andrea schiet haar neer door het hoofd, zodat ze niet nogmaals zal ontwaken. De groep verbrand alle walkers en begraaft de overleden groepsleden. Andrea wil Amy zelf begraven, groepsoudste Dale biedt haar aan te helpen, dit slaat ze af, maar uiteindelijk hij helpt haar alsnog. Jim, een van de groepsleden, is gebeten door een walker. De groep besluit vervolgens naar het CDC te gaan om hem te helpen. Op weg naar het CDC merkt Jim dat hij het niet lang meer zal volhouden en besluit langs de weg achter te blijven. Na een lange rit komen ze aan bij het CDC. Edwin Jenner, een wetenschapper die al die tijd in het CDC gebouw testen aan het doen was met het virus, ziet de groep en laat ze na lang overwegen binnen.
6TS-19De aflevering begint met een flashback van Shane ten tijde van de verspreiding van het virus. In het ziekenhuis is Shane bij Rick, om hem daarvandaan te halen. Omdat het leger binnen is gedrongen en zowel walkers als andere mensen neerschiet lukt het Shane niet om Rick, die toch al dood leek, mee te nemen. In plaats daarvan zet hij iets voor Rick’s kamerdeur waardoor er niemand naar binnen zal komen. In het CDC waar de groep nu is krijgt iedereen de kans om weer eens te douchen en zonder angst te gaan slapen. Shane, die teveel heeft gedronken en probeert zich aan Lori op te dringen, maar Lori laat dit niet toe en krabt hem in zijn nek. De groep komt de volgende ochtend samen en de wetenschapper Edwin Jenner laat een opname zien van Test Subject 19, dat later zijn vrouw blijkt te zijn. In de opname kan worden gezien hoe het virus de hersenen aantast tot de dood volgt. Hierna komt TS-19 weer tot leven als een walker en wordt er een kogel door het hoofd geschoten. Op een gegeven moment begint een klok af te tellen en wordt iedereen in het gebouw opgesloten. Jenner vertelt hun dat wanneer de klok nul bereikt het gebouw zal exploderen. Jenner wil iedereen daar houden maar Rick weet hem te overtuigen om hun vrij te laten. Voordat Rick vertrekt fluistert Jenner iets in zijn oor. Twee groepsleden willen blijven, een daarvan is Andrea. Dale weet haar weg te krijgen door te zeggen dat hij anders ook blijft.

Prijzen

The Walking dead heeft in 2011 de prijs gewonnen voor de beste make-up voor een serie, miniserie, film of special. Daarnaast zijn ze genomineerd voor verschillende prestaties:
 • Beste nieuwe serie; Writers Guild of America Awards
 • Beste televisie dramaserie; Golden Globe Awards
 • 6 nominaties voor acteurs; Saturn Awards
 • Beste dramaserie; 1st Critics' Choice Television Awards
 • Beste geluid editing/ beste visuele effecten/ beste make-up; Primetime Emmy Awards

Algemeen

De maker

Frank Darabont

Hoofdpersonages

 • Rick Grimes - Andrew Lincoln
 • Shane Walsh - Jon Bernthal
 • Lori Grimes - Sarah Wayne Callies
 • Andrea - Laurie Holden
 • Dale - Jeffrey DeMunn
 • Glenn - Steven Yeun
 • Carl - Chandler Riggs

Lengte aflevering

ca. 44 minuten

Budget per aflevering

3.4 Miljoen

Record aantal kijkers

5.97 Miljoen
© 2014 - 2024 Jona89, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Recensie: The Walking Dead (tv-serie)recensieRecensie: The Walking Dead (tv-serie)The Walking Dead is een een tv-serie over een zombie-apocalypse. De wereld wordt geteisterd door mensen die op zijn gest…
The Walking Dead seizoen 1The Walking Dead seizoen 1Op 31 oktober 2010 werd de allereerste aflevering van The Walking Dead uitgezonden op de Amerikaanse televisie. De serie…
The Walking Dead - Seizoen 2, lijst met afleveringenThe Walking Dead is een televisieserie die gebaseerd is op de stripboeken van Robert Kirkman, Tony Moore en Charlie Adla…
Nordic Walk Ameland - wandelen op het WaddeneilandNordic Walk Ameland - wandelen op het WaddeneilandSinds 2006 vindt jaarlijks in het voorjaar de Nordic Walk Ameland plaats, een recreatieve wandelroute door de natuur. Ho…

Tourette On Tour: effect van muziek (maken) op de hersenenTourette On Tour: effect van muziek (maken) op de hersenenOp 1 september 2014 was de eerste aflevering van het televisieprogramma Tourette On Tour. Het programma werd gepresentee…
Atlas – Avonturenserie bij de AVRO (2014)Atlas – Avonturenserie bij de AVRO (2014)Atlas is een avonturenserie in de reeks van reality shows op de televisie. De deelnemers maken een avontuurlijke speurto…
Bronnen en referenties
 • http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_The_Walking_Dead_episodes
Jona89 (15 artikelen)
Gepubliceerd: 22-08-2014
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.