recensie

Recensie: The Walking Dead (tv-serie)

Recensie: The Walking Dead (tv-serie) The Walking Dead is een een tv-serie over een zombie-apocalypse. De wereld wordt geteisterd door mensen die op zijn gestaan uit de dood. Groepen proberen te overleven in deze nieuwe wereld, waar elke dag weer een nieuwe uitdaging is. Het tiende seizoen is op 7 oktober 2019 verschenen in Nederland. The Walking Dead wordt uitgezonden door AMC en is in Nederland te zien op de zender FOX.

Belangrijke informatie tv-serie The Walking Dead

 • Naam: The Walking Dead
 • Gemaakt door: Frank Darabont
 • Releasedatum: 1 november 2010

Het verhaal

The Walking Dead is zoals de naam al zegt een serie over de wandelende doden: zombies. De wereld wordt geteisterd door een virus waardoor alle doden veranderen in zombies. Deze zombies zijn hongerig en op zoek naar de volgende slachtoffers. Overheden bestaan niet meer dus het is ieder voor zich in een wereld vol zombies. Groepen van overlevenden moeten zien te overleven in deze nieuwe wereld. In een wereld met zombies ligt er echter altijd gevaar op de loer. Hoewel de zombies gevaarlijk zijn, zijn ze zeker niet altijd het grootste gevaar. Omdat er geen overheid of centraal gezag meer is krijgen mensen de vrije hand in een wetteloze wereld. Dit resulteert in groepen die door psychopaten worden geleid en voor het plezier mensen vermoorden, maar groepen van overlevenden bevechten elkaar ook voor het verkrijgen van middelen zoals voedsel, brandstof en andere essentiële benodigdheden om te overleven. Dit zorgt voor schrijnende situaties waarin de personages telkens weer belanden.

Hoofdpersonen The Walking Dead

De volgende acteurs spelen belangrijke rollen in The Walking Dead:
 • Andrew Lincoln als Rick Grimes.
 • Chandler Riggs als Carl Grimes.
 • Norman Reedus als Daryl Dixon.
 • Melissa McBride als Carol Peletier.
 • Dana Gurla als Michonne.
 • Christian Serratos als Rosita Espinosa.
 • Jeffrey Dean Morgan als Negan.
 • Steven Yeun als Glenn Rhee.
 • Sarah Wayne Callies als Lori Grimes.
 • Jon Bernthal als Shane Walsh.
 • Michael Rooker als Merle Dixon.
 • Lennie James als Morgan Jones.
 • Lauren Cohan als Maggie Greene Rhee.
 • Scott Wilson als Hershel Greene.
 • David Morrissey als Phillip Blake/The Governor.
 • Alanna Masterson als Tara Chandler.
 • Tom Payne als Paul "Jesus" Rovia.
 • Samantha Morton als Alpha.
 • Cassady McClincy als Lydia.

The Walking Dead: overleven in een wereld vol chaos

The Walking Dead is een unieke en meeslepende serie die zich afspeelt in een wereld met zombies. Veel andere goede series die dit genre behandelen zijn er niet. Er wordt erg goed in beeld gebracht hoe de personages moeten leren omgaan met alles wat een zombie-apocalypse met zich meebrengt. Deze verschillende situaties worden op een goede en vaak indrukwekkende manier in beeld gebracht. Door het gebrek aan overheid of regels zitten hier vaak ook morele dilemma’s tussen waardoor de personages constant balanceren tussen zich beschaafd gedragen of hun instincten de vrije loop laten. Tijdens het overleven komen ze ook andere groepen tegen, maar ze weten nooit wie ze wel en niet kunnen vertrouwen. Door het gevaar dat constant op de loer ligt blijft de spanning aanwezig in The Walking Dead. Ieder moment kunnen er weer dingen gebeuren die het leven van de personages helemaal op z’n kop zetten, ze leven in een wereld vol chaos. Hierdoor wordt de serie The Walking Dead niet snel saai. Het is het echter wel zo dat er anno juli 2019 behoorlijk wat seizoen zijn gemaakt, waardoor het voor de makers ook steeds moeilijker is om nieuwe en interessante situaties te bedenken. Het ene seizoen is dan ook beter dan het andere. The Walking Dead is desondanks een fantastische serie en daarnaast uniek in het genre zombies. Voor iedereen die van het genre zombies houdt is The Walking Dead absoluut een aanrader.

Fear The Walking Dead

Doordat The Walking Dead zo’n succes was werd er in 2015 een spin-off gemaakt, genaamd Fear The Walking Dead. Deze spin-off speelt zich af in dezelfde wereld als The Walking Dead, maar op een andere plek. Daarnaast begint Fear The Walking Dead vóórdat de apocalypse is begonnen terwijl er al zombies zijn als The Walking Dead begint.

Seizoenen The Walking Dead

Het eerste seizoen was had zes afleveringen en het tweede seizoen dertien. De seizoenen daarna hadden allemaal zestien afleveringen. In de volgende tabel zijn de seizoenen met hun releasedatum te zien:

SeizoenReleasedatum
11 november 2010
217 oktober 2011
315 oktober 2012
414 oktober 2013
513 oktober 2014
612 oktober 2015
725 oktober 2016
824 oktober 2017
98 oktober 2018
107 oktober 2019

The Walking Dead seizoen 10

Seizoen 10 van The Walking Dead is op 7 oktober 2019 in Nederland verschenen. Dit nieuwe seizoen van The Walking Dead is te zien op zender FOX.

The Walking Dead op Netflix

Anno mei 2020 staan er negen seizoenen van The Walking Dead op Netflix. Het is echter niet exact te zeggen wanneer seizoen tien op de Netflix verschijnt. Naar verwachting zal dit in het najaar van 2020 plaatsvinden.

Lees verder

© 2019 - 2024 Schrijversblock, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Recensie: Peaky Blinders (tv-serie)recensieRecensie: Peaky Blinders (tv-serie)De tv-serie Peaky Blinders gaat over een criminele bende in Birmingham (Engeland) net na het einde van de Eerste Wereldo…
Tennessee Walking HorseMet als thuisland Noord-Amerika is de Tennessee Walking Horse een enorm populair ras. Je kan hem zelfs het populairste p…
Recensie: The Last Kingdom (Netflix tv-serie)recensieRecensie: The Last Kingdom (Netflix tv-serie)The Last Kingdom is een Netflix Original serie die gaat over het laatste koninkrijk van het vroegere Engeland dat nog ni…
Recensie: Breaking Bad (AMC tv-serie)recensieRecensie: Breaking Bad (AMC tv-serie)Breaking Bad is een bekende en populaire tv-serie. De serie gaat over een scheikundeleraar die erachter komt dat hij ter…

Brooklyn Nine-Nine: Amerikaanse comedyserieBrooklyn Nine-Nine: Amerikaanse comedyserieBen je op zoek naar een nieuwe serie die gemakkelijk wegkijkt? Neem dan Brooklyn Nine-Nine eens in overweging. Deze grap…
Undercover (2019), Netflix original-serie, deels waargebeurdUndercover (2019), Netflix original-serie, deels waargebeurdUndercover is een spraakmakende Belgisch-Nederlandse fictiereeks van productiehuis De Mensen in samenwerking met Netflix…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: IMDB,
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_afleveringen_van_The_Walking_Dead
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/The_Walking_Dead_(televisieserie)
Schrijversblock (55 artikelen)
Laatste update: 03-05-2020
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Artikelen met het label 'Recensies' bevatten naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in de vorm van een beoordeling.