recensie

Recensie: La Casa de Papel (tv-serie)

Recensie: La Casa de Papel (tv-serie) La Casa de Papel gaat over een overval op de Koninklijke munt in Spanje. Het meesterplan is bedacht door ‘de professor’ en wordt uitgevoerd door verschillende criminelen met allemaal hun eigen verhaal. Het is een van de lokale producties van Netflix. La Casa de Papel werd in 2017 voor het eerst uitgezonden. La Casa de Papel heeft anno april 2020 vier seizoenen. Het laatste seizoen is op 3 april 2020 op Netflix verschenen.

Belangrijke informatie TV-serie La Casa de Papel

 • Naam: La Casa de Papel
 • Geschreven door: Álex Pina
 • Releasedatum: 2 mei 2017

Het verhaal

La Casa de Papel gaat over criminelen die de Koninklijke munt in Spanje gaan overvallen. Het is echter niet zomaar een overval, maar een perfect uitgedacht plan. Ze gaan niet alleen geld stelen, maar eigen geld maken met de drukpersen in het gebouw. Het zal geen gemakkelijke klus worden en hiervoor hebben ze veel tijd nodig. Deze tijd moeten ze winnen door de overheid om de tuin te leiden. Het brein achter deze operatie is een geheimzinnige man, genaamd ‘de professor’. De criminelen die het plan uiteindelijk gaan uitvoeren zijn door de professor geselecteerd omdat ze allemaal niets te verliezen hebben. Zowel de kant van de politie als van de overvallers wordt belicht in La Casa de Papel, waardoor de kijker de spanning van beide kanten ervaart.

Lokale producties Netflix

La Casa de Papel is onderdeel van een serie lokale producties van Netflix. Omdat een erg groot deel van de klanten van Netflix buiten de Verenigde Staten woont, heeft Netflix besloten om meer geld in lokale producties te steken. La Casa de Papel is dan ook een volledig Spaanse productie. Verder zijn er ook Franse en Duitse lokale producties van Netflix. Een Nederlandse productie, Undercover, is in februari 2019 verschenen op Netflix.

Hoofdpersonen La Casa de Papel

De volgende acteurs spelen belangrijke rollen in La Casa de Papel:
 • Úrsula Corberó als Tokio.
 • Miguel Herrán als Río.
 • Itziar Ituño als Raquel Murillo.
 • Alba Flores als Nairobi.
 • Álvaro Morte als de Professor.
 • Pedro Alonso als Berlín.
 • María Pedraza als Alison Parker.
 • Paco Tous als Moscú.
 • Jaime Lorente als Denver.
 • Esther Acebo als Mónica Gaztambide.
 • Enrique Arce als Arturo Román.
 • Darko Peric als Helsinki.
 • Fernando Soto als Ángel.

La Casa de Papel: een bloedstollende overval

La Casa de Papel is een onwijs spannende serie. De kijker wordt telkens op het verkeerde been gezet in de uiterst spannende afleveringen. Bij elke aflevering zit je op het puntje van je stoel op de volgende gebeurtenis te wachten. La Casa de Papel is een serie waar in één dag een heel seizoen kan worden gekeken omdat het zo spannend is. Qua opzet lijkt La Casa de Papel op een combinatie van de populaire series Prison Break en Breaking Bad. Door het zeer goed uitgedachte plan, waar ze constant met de meest bloedstollende problemen om moeten gaan, lijkt La Casa de Papel op Prison Break. Daarnaast speelt de professor, wie lijkt op Walter White in het begin van Breaking Bad, de nette burger terwijl hij het brein is achter de hele overval. Hij moet de overheid op afstand houden zodat de criminelen binnen hun gang kunnen gaan. Deze serie is zeker de moeite waard om te kijken. Houd er wel rekening mee dat als je eenmaal bent begonnen je waarschijnlijk niet meer kunt stoppen met kijken.

Muziek La Casa de Papel

Het nummer 'Bella Ciao' is door La Casa de Papel in één klap wereldberoemd geworden. In 2018 ging het nummer viral op internet en werd het nummer gedraaid in discotheken, op de radio en op festivals. Er werden ook talloze remixen gemaakt van Bella Ciao in verschillende muziekstijlen. Daarnaast werd het nummer ook vertaald in meerdere talen en plaatsten talloze muziekkanten covers van het nummer op het internet. De herkomst van het nummer is niet even duidelijk, maar het werd tijdens de Tweede Wereldoorlog populair onder Italiaanse verzetsstrijders die streden tegen het fascisme.

Seizoenen La Casa de Papel

Anno april 2020 zijn er vier seizoenen van La Casa de Papel. Het eerste seizoen bestaat uit 13 afleveringen van ongeveer 45 minuten. Seizoen twee bestaat uit negen afleveringen. Het derde en vierde seizoen hebben beide acht afleveringen. In de onderstaande tabel zijn de seizoenen van La Casa de Papel met de releasedatum te zien.

SeizoenReleasedatum
12 mei 2017
26 april 2018
319 juli 2019
43 april 2020

Lees verder

© 2018 - 2024 Schrijversblock, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Recensie: Designated Survivor (Netflix tv-serie)recensieRecensie: Designated Survivor (Netflix tv-serie)Designated Survivor is een Netflix tv-serie die gaat over een Amerikaans kabinetslid, Tom Kirkman, die na een aanslag op…
Recensie: Better Call Saul (tv-serie)recensieRecensie: Better Call Saul (tv-serie)Better Call Saul is een tv-serie over de advocaat van Walter White uit de bekende en populaire tv-serie Breaking Bad. Be…
Recensie: Black Sails (tv-serie)recensieRecensie: Black Sails (tv-serie)Black Sails is een tv-serie over piraten in de achttiende eeuw bij New Providence Island. Dit is een plek in de Bahama’s…
Recensie: Narcos (tv-serie)recensieRecensie: Narcos (tv-serie)Narcos is een tv-serie over de drugshandel in Zuid-Amerika. Vanaf de jaren 70 van de twintigste eeuw is Zuid-Amerika in…

Van onschatbare waarde: concept, experts en kijkcijfersVan onschatbare waarde: concept, experts en kijkcijfersVan onschatbare waarde is een programma van omroep MAX waarin mensen de kans krijgen om hun bijzondere objecten aan een…
Eurovisie Songfestival 2018: overzicht alle deelnemersEurovisie Songfestival 2018: overzicht alle deelnemersVan 8 t/m 12 mei 2018 strijden in totaal 43 landen in twee halve finales en een finale om de winst van het Eurovisie Son…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: http://www.imdb.com/title/tt6468322/mediaviewer/rm4098109696
 • https://en.wikipedia.org/wiki/La_casa_de_papel
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Bella_ciao
Schrijversblock (55 artikelen)
Laatste update: 03-04-2020
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Artikelen met het label 'Recensies' bevatten naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in de vorm van een beoordeling.