InfoNu.nl > Muziek en Film > Televisie > Recensie: La Casa de Papel (tv-serie)
recensie

Recensie: La Casa de Papel (tv-serie)

Recensie: La Casa de Papel (tv-serie) La Casa de Papel gaat over een overval op de Koninklijke munt in Spanje. Het meesterplan is bedacht door ‘de professor’ en wordt uitgevoerd door verschillende criminelen met allemaal hun eigen verhaal. Het is een van de lokale producties van Netflix. La Casa de Papel werd in 2017 voor het eerst uitgezonden. La Casa de Papel heeft anno juni 2019 twee seizoenen. De releasedatum voor seizoen 3 is 19 juli 2019.

Belangrijke informatie TV-serie La Casa de Papel

 • Naam: La Casa de Papel
 • Geschreven door: Álex Pina
 • Releasedatum: 2 mei 2017

Het verhaal

La Casa de Papel gaat over criminelen die de Koninklijke munt in Spanje gaan overvallen. Het is echter niet zomaar een overval, maar een perfect uitgedacht plan. Ze gaan niet alleen geld stelen, maar eigen geld maken met de drukpersen in het gebouw. Het zal geen gemakkelijke klus worden en hiervoor hebben ze veel tijd nodig. Deze tijd moeten ze winnen door de overheid om de tuin te leiden. Het brein achter deze operatie is een geheimzinnige man, genaamd ‘de professor’. De criminelen die het plan uiteindelijk gaan uitvoeren zijn door de professor geselecteerd omdat ze allemaal niets te verliezen hebben. Zowel de kant van de politie als van de overvallers wordt belicht in La Casa de Papel, waardoor de kijker de spanning van beide kanten ervaart.

Lokale producties Netflix

La Casa de Papel is onderdeel van een serie lokale producties van Netflix. Omdat een erg groot deel van de klanten van Netflix buiten de Verenigde Staten woont, heeft Netflix besloten om meer geld in lokale producties te steken. La Casa de Papel is dan ook een volledig Spaanse productie. Verder zijn er ook Franse en Duitse lokale producties van Netflix. Een Nederlandse productie, Undercover, is in februari 2019 verschenen op Netflix.

Hoofdpersonen La Casa de Papel

De volgende acteurs spelen belangrijke rollen in La Casa de Papel:
 • Úrsula Corberó als Tokio.
 • Miguel Herrán als Río.
 • Itziar Ituño als Raquel Murillo.
 • Alba Flores als Nairobi.
 • Álvaro Morte als de Professor.
 • Pedro Alonso als Berlín.
 • María Pedraza als Alison Parker.
 • Paco Tous als Moscú.
 • Jaime Lorente als Denver.
 • Esther Acebo als Mónica Gaztambide.
 • Enrique Arce als Arturo Román.
 • Darko Peric als Helsinki.
 • Fernando Soto als Ángel.

La Casa de Papel: een bloedstollende overval

La Casa de Papel is een onwijs spannende serie. De kijker wordt telkens op het verkeerde been gezet in de uiterst spannende afleveringen. Bij elke aflevering zit je op het puntje van je stoel op de volgende gebeurtenis te wachten. La Casa de Papel is een serie waar in één dag een heel seizoen kan worden gekeken omdat het zo spannend is. Qua opzet lijkt La Casa de Papel op een combinatie van de populaire series Prison Break en Breaking Bad. Door het zeer goed uitgedachte plan, waar ze constant met de meest bloedstollende problemen om moeten gaan, lijkt La Casa de Papel op Prison Break. Daarnaast speelt de professor, wie lijkt op Walter White in het begin van Breaking Bad, de nette burger terwijl hij het brein is achter de hele overval. Hij moet de overheid op afstand houden zodat de criminelen binnen hun gang kunnen gaan. Deze serie is zeker de moeite waard om te kijken. Houd er wel rekening mee dat als je eenmaal bent begonnen je waarschijnlijk niet meer kunt stoppen met kijken.

Seizoenen La Casa de Papel

Anno april 2018 zijn er twee seizoenen van La Casa de Papel. Het eerste seizoen bestaat uit 13 afleveringen van ongeveer 45 minuten. Seizoen 2 verscheen op 6 april 2018 op Netflix en bestaat uit negen afleveringen.

La Casa de Papel seizoen 3

Vlak na seizoen 2 van La Casa de Papel werd, in april 2018, ook het derde seizoen van de Spaanse serie aangekondigd door Netflix. Seizoen 3 van La Casa de Papel zou op 29 september 2018 starten. Dit bleek echter niet haalbaar. Seizoen 3 gaat op 19 juli 2019 van start.

Lees verder

© 2018 - 2019 Schrijversblock, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Astronomische en meteorologische seizoenen / jaargetijdenAstronomische en meteorologische seizoenen / jaargetijdenDe lente, zomer, herfst en winter. Dit zijn de seizoenen, ook wel jaargetijden die wij over het algemeen hanteren. Het b…
MTV's hit serie Jersey shoreMTV's hit serie Jersey shoreMTV's hit serie Jersey Shore volgt de vakantie van een groep zogenaamde Guido's en Guidettes, itiliaanse feestgangers di…
De Amerikaanse tv-serie ScrubsDe Amerikaanse tv-serie ScrubsDeze extreem succesvolle Amerikaanse sitcom wordt door vele kijkers gezien als een van de beste comedyseries ooit gemaak…
Recensie: Suits (TV Serie)recensieRecensie: Suits (TV Serie)Suits is een zeer populaire serie in zowel Amerika als in Nederland. In 2011 begon USA Network met het uitzenden van dez…
Gaudí en Barcelona: Sagrada Familia, Park Guell en Casa'sHij is één van de bekendste Spaanse architecten. Als je in Barcelona loopt, ontkom je niet aan zijn opvallende werken. B…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: http://www.imdb.com/title/tt6468322/mediaviewer/rm4098109696
 • https://en.wikipedia.org/wiki/La_casa_de_papel

Reageer op het artikel "Recensie: La Casa de Papel (tv-serie)"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Schrijversblock
Laatste update: 20-06-2019
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Special: Recensies tv-series
Bronnen en referenties: 2
Recensies…
Deze rubriek bevat artikelen welke naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in vorm van een recensie bevat.
Schrijf mee!