recensie

Recensie: Black Sails (tv-serie)

Recensie: Black Sails (tv-serie) Black Sails is een tv-serie over piraten in de achttiende eeuw bij New Providence Island. Dit is een plek in de Bahama’s die in de zeventiende en achttiende eeuw een uitvalsbasis voor piraten was. Black Sails speelt zich grotendeels af in de hoofdstad van New Providence Island, Nassau. Anno 2019 zijn er vier seizoenen van Black Sails en de serie is hiermee afgelopen. De makers hebben in 2016 aangegeven dat er geen seizoen 5 komt.

Belangrijke informatie TV-serie Black Sails

 • Naam: Black Sails
 • Geschreven door: Jonathan E. Steinberg en Robert Levine.
 • Releasedatum: 24 januari 2014

Het verhaal

Black Sails gaat over piraten die onder leiding van Kapitein Flint vechten voor de vrijheid van New Providence Island. Dit is een plek in de Bahama’s waar de wetten van de beschaafde wereld niet gelden. In Black Sails, dat zich afspeelt in de achttiende eeuw, maken de piraten de dienst uit op New Providence Island. De Britten proberen het tij echter te keren en hun kolonie terug te winnen van de piraten. De piraten zijn echter niet van plan om ‘hun’ eiland zomaar op te geven. Op New Providence Island verhandelen de piraten hun gestolen waar met de rijkste smokkelaar van de Bahama’s, Richard Guthrie. Hij een is handelaar die de gestolen spullen van de piraten doorverkoopt. De dochter van deze handelaar, Eleanor Guthrie, krijgt van haar vader de taak om toe te zien op de smokkelpraktijken op New Providence Island. Hiermee bevindt ze zich in een lastige situatie, omringt door meedogenloze piraten. De serie Black Sails speelt zich af voorafgaand aan het bekende boek ‘Schateiland’ van Robert Louis Stevenson, dat ook over Kapitein Flint gaat.

Personages

De personages uit de serie Black Sails zijn deels fictief en deels gebaseerd op echte piraten. Personages als Kapitein Flint, Billy Bones, Max en Long John Silver komen uit het boek van Robert Louis Stevenson. Andere personages, zoals Anne Bonny, Eleanor Guthrie, Jack Rackham, Charles Vane en Blackbeard zijn gebaseerd op echte mensen die de caribbean onveilig maakten in achttiende eeuw. Dit maakt de serie Black Sails een unieke combinatie van fictie en non-fictie.

Hoofdpersonen

De volgende acteurs spelen belangrijke rollen in Black Sails:
 • Toby Stephens als Kapitein Flint.
 • Jessica Parker Kennedy als Max.
 • Hannah New als Eleanor Guthrie.
 • Luke Arnold als Jong Long Silver.
 • Zach McGowan als Captain Charles Vane.
 • Clara Paget als Anne Bonny.
 • Toby Schmitz als Rackham.
 • Tom Hopper als Billy Bones.
 • Hakeem Kae-Kazim als Mr. Scott.
 • Ray Stevenson als Blackbeard.
 • Rupert Penry-Jones als Thomas Hamilton.

Black Sails: een kijk in het leven van piraten

Black Sails is een erg spannend serie over de piraten bij New Providence Island in de achttiende eeuw. Hoewel er natuurlijk gebeurtenissen gedramatiseerd zijn voor het maken van de serie, krijg je een goed beeld van het leven van de piraten in die tijd. Niemand is te vertrouwen op Providence Island. Iedereen heeft zijn eigen agenda en het enige wat de piraten willen is rijk worden. Door de ingewikkelde relaties en bondgenootschappen weet je nooit wat het volgende is dat gaat gebeuren. Black Sails speelt ook in op relevante thema’s uit die tijd, zoals slavernij. Dit maakt Black Sails een leuke afwisseling tussen historische thema’s, actie en drama. Daarnaast is de karakterontwikkeling ook goed door de serie heen. Door bepaalde gebeurtenissen veranderen de personages duidelijk, waardoor je echt met de personages meeleeft. Black Sails is een serie die zeker de moeite waard is als je houdt van het thema piraten.

Seizoenen Black Sails

Anno 2019 zijn er vier seizoenen van Black Sails. Het laatste seizoen kwam uit in januari 2017. Het eerste seizoen telt acht afleveringen. Daarna telt elk seizoen tien afleveringen van ongeveer een uur. In de onderstaande tabel zijn de seizoenen van Black Sails met hun releasedatum te zien.

SeizoenReleasedatum
125 januari 2014
224 januari 2015
323 januari 2016
429 januari 2017

Black Sails seizoen 5

De makers wilden de serie zo goed mogelijk laten aansluiten op het boek ‘Schateiland’. Daarom hebben de makers in 2016 bekend gemaakt dat er geen seizoen 5 van Black Sails zal verschijnen.

Lees verder

© 2018 - 2024 Schrijversblock, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Recensie: Orange is the New Black (tv-serie)recensieRecensie: Orange is the New Black (tv-serie)Orange is the New Black (OITNB) gaat over een vrouwengevangenis in Litchfield, New York. De hoofdpersoon is Piper Chapma…
Black Mirror Bandersnatch: een interactieve Netflix-filmBlack Mirror Bandersnatch: een interactieve Netflix-filmBlack Mirror Bandersnatch is de eerste Netflix-film gebaseerd op de dystopische anthologieserie Black Mirror. De film is…
Recensie: Suits (TV Serie)recensieRecensie: Suits (TV Serie)Suits is een zeer populaire serie in zowel Amerika als in Nederland. In 2011 begon USA Network met het uitzenden van dez…
Recensie: Designated Survivor (Netflix tv-serie)recensieRecensie: Designated Survivor (Netflix tv-serie)Designated Survivor is een Netflix tv-serie die gaat over een Amerikaans kabinetslid, Tom Kirkman, die na een aanslag op…

Tv-serie Supernatural: jagen met Sam en Dean WinchesterTv-serie Supernatural: jagen met Sam en Dean WinchesterEr zijn in de tv-geschiedenis veel duo’s beroemd geworden. Laurel en Hardy, Bassie en Adriaan, Frodo en Sam, Batman en R…
Homeland seizoen 7: NPO 3, Netflix en samenvatting seizoen 6Homeland seizoen 7: NPO 3, Netflix en samenvatting seizoen 6De eerste aflevering van seizoen 7 van Homeland is op 11 februari 2018 in de Verenigde Staten uitgezonden. Vanaf zaterda…
Bronnen en referenties
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Black_Sails_(TV_series)
 • https://www.mijnserie.nl/black_sails/nieuws/3596-geen-vijfde-seizoen-voor-black-sails/
Schrijversblock (55 artikelen)
Laatste update: 01-07-2019
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Artikelen met het label 'Recensies' bevatten naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in de vorm van een beoordeling.