Homeland seizoen 7: NPO 3, Netflix en samenvatting seizoen 6

Homeland seizoen 7: NPO 3, Netflix en samenvatting seizoen 6 De eerste aflevering van seizoen 7 van Homeland is op 11 februari 2018 in de Verenigde Staten uitgezonden. Vanaf zaterdag 24 maart 2018 was de serie bij BNNVARA te zien op NPO 3. Op 12 februari 2019 kwam Homeland seizoen 7 beschikbaar op Netflix. In dit seizoen van Homeland gaat Carrie Mathison in Washington D.C. de strijd aan met president Elizabeth Keane, die bijna tweehonderd mensen betrokken bij de inlichtingendiensten heeft laten oppakken om zo de omstandigheden omtrent de aanslag op haar leven op te helderen.

Homeland


Eerdere seizoenen

Homeland is een van de grootste hitseries van de afgelopen jaren. De Amerikaanse thrillerserie was voor het eerst te zien in 2011. Het eerste seizoen volgt de terugkomst van Nicholas Brody (Damian Lewis) die als Amerikaanse militair in Irak gevangen is genomen en waarvan men dacht dat hij niet meer in leven was. Als hij bij toeval wordt bevrijd komt hij als held terug naar de Verenigde Staten, waar hij herenigd wordt met zijn gezin. Op dat moment is Carrie Mathison (Clare Danes) werkzaam bij het Counterterrorism Center van de CIA. Zij heeft aanwijzingen gekregen dat een Amerikaanse krijgsgevangene door al-Qaeda is bekeerd en mogelijk in Amerika een aanslag gaat plegen. Carrie raakt ervan overtuigd dat Brody deze bekeerling is en doet er alles aan om hem in de gaten te houden. Door zijn heldenstatus heeft zij echter moeite haar leidinggevenden hiervan te overtuigen. De zaak worden verder gecompliceerd doordat Carrie lijdt aan een bipolaire stoornis en soms stopt met het innemen van haar medicatie om zich beter te kunnen focussen op haar werk, met alle gevolgen van dien. Haar ziekte houdt ze verborgen voor haar werkgever. Brody doet uiteindelijk inderdaad een poging om de vice-president om te brengen door middel van het tot ontploffing brengen van een bomvest, maar zet dit niet door na een emotioneel telefoongesprek met zijn dochter.

In latere seizoenen van Homeland is te zien hoe men de schuld van een grote bomaanslag op de CIA in de schoenen van Brody probeert te schuiven terwijl Carrie poogt zijn naam te zuiveren. Brody belandt in Iran en wordt aan het einde van het derde seizoen gedood. Waar hij aanvankelijk de hoofdrolspeler van de serie was, wordt deze rol overgenomen door Carrie, die blijft werken voor de CIA. Het vierde seizoen speelt zich hoofdzakelijk af in Afghanistan, waar Carrie een field station runt. In het vijfde seizoen werkt ze inmiddels niet meer voor de CIA maar voor een liefdadigheidsorganisatie in Berlijn. Ondanks dat raakt ze toch weer verzeild in een internationaal intrige waarbij ze uiteindelijk een aanslag met sarin-gas weet te voorkomen, ten koste van de gezondheid van collega Peter Quinn, die ze uit een coma laat ontwaken om hem te kunnen ondervragen.

Samenvatting Homeland seizoen 6

Aan het begin van seizoen 6 is Carrie Mathison terug in de Verenigde Staten en woont in New York met haar dochter. Ze werkt inmiddels voor een organisatie die zich inzet voor het verdedigen van moslims die onterecht zijn opgepakt op verdenking van staatsgevaarlijke activiteiten. Ze gaat zich bezighouden met de zaak van de vlogger Sekou Bah, die is opgepakt omdat hij ervan verdacht wordt te willen afreizen naar Nigeria om terroristen te steunen. Ondertussen neemt ze ook Peter Quinn in huis. Hij verbleef daarvoor in een veteranenhospitaal om te herstellen van de beroerte die hij heeft gekregen na door Carrie uit zijn coma te zijn ontwaakt in Berlijn. Door de beroerte heeft hij moeite met spreken, ziet hij slecht en heeft hij een klapvoet. Carrie functioneert tevens als adviseur voor de net gekozen maar nog niet geïnaugureerde president Elizabeth Keane.

Als het busje waarin Sekou bestellingen rondbrengt midden in Manhattan tot ontploffing komt denkt iedereen aan een aanslag, mogelijk op het leven van de aanstaande president, die in een hotel in de stad verblijft. Ondertussen is er een strijd gaande tussen Dar Adal en Saul Berenson. Waar de eerste de president ervan probeert te overtuigen dat Iran zich niet houdt aan de nucleaire deal, denkt Saul hier anders over en probeert de president te overtuigen van het tegendeel. Een Alt-Right-journalist die samenwerkt met Adal probeert de president aan te vallen door een gemanipuleerd filmpje het internet op te slingeren waarin wordt gesuggereerd dat haar zoon niet de oorlogsheld is die iedereen denkt dat hij is maar juist een lafaard. Vanaf een geheimzinnig locatie voert hij een oorlog over social media.

Peter Quinn ontdekt ondanks zijn handicap dat iemand Carrie in de gaten houdt en gaat zelf op onderzoek uit. Terwijl Carrie zich probeert te focussen op het adviseren van de president en de strijd tussen Saul en Dar haalt de kinderbescherming haar dochter bij haar weg nadat zij een gijzelingssituatie heeft meegemaakt. De maatschappelijk werker die de zaak van Carrie's dochter behandeld blijkt geïnstrueerd te worden door Dar, die daarmee Carrie probeert te beïnvloeden. Quinn ontdekt een safehouse en vindt hier bewijs van het feit dat niet Sekou het busje tot ontploffing bracht maar dat hier een samenzwering van enkele special forces achter zit.

De special forces onder leiding van McClendon proberen onder het mom van een bomdreiging de president uit haar hotel te lokken. De bedoeling lijkt te zijn om haar auto bij het verlaten van het hotel tot ontploffing te brengen en de schuld van de aanslag in de schoenen van Quinn te schuiven. Een groot team onder leiding van de Alt-Right-journalist O'Keefe heeft een online nep-identiteit gecreëerd waardoor het lijkt alsof Quinn wrok koestert jegens de overheid en zo is doorgedraaid dat hij de president wil ombrengen. Carrie en Quinn weten de president uiteindelijk in veiligheid te brengen maar bij die reddingsactie komt Quinn wel om het leven.

Nadat president Keane is ingezworen biedt zij Carrie een baan aan in Washington D.C., die dit wel ziet zitten. Tegen de verwachting van Carrie in blijkt echter dat de president besluit tot het arresteren van honderden mensen die banden hebben met het binnenlandse veiligheidsapparaat. Ook Saul Berenson wordt gearresteerd, terwijl de president Carrie er juist van verzekerd had dat zij niets te vrezen hadden. Keane lijkt Carrie alleen maar gebruikt te hebben.

Trailer Homeland seizoen 7 en uitzendingen in Amerika

In augustus 2016 werd al bekend gemaakt dat er van Homeland ook een zevende en achtste seizoen zou verschijnen. De productie van het zevende seizoen is in september 2017 begonnen. Het zou aanvankelijk de bedoeling zijn geweest om voor het zevende seizoen een nieuwe verhaallijn te gebruiken en deze door te laten lopen in het achtste seizoen. Door de ontwikkelingen in de Amerikaanse politiek hebben zij er echter voor gekozen om de verhaallijn uit seizoen 6 juist te laten doorlopen.

In december 2017 kwam de eerste trailer van seizoen 7 online. Wat bekend werd over de nieuwe verhaallijn is dat Carrie zich afkeert van het beleid van de president en zich gaat inzetten voor de vrijlating van de vele gearresteerde oud-collega's. Ook Brett O’Keefe (Jake Weber) komt in dit seizoen terug. De eerste aflevering is in de Verenigde Staten uitgezonden op 11 februari 2018. Net zoals de voorgaande seizoenen bestaat seizoen 7 uit twaalf afleveringen.

Homeland seizoen 7 op NPO 3

Net als voorgaande seizoenen was ook seizoen 7 van Homeland te zien bij BNNVARA op NPO 3. Waar eerdere afleveringen van Homeland slechts enkele dagen na de première in de Verenigde Staten volgden moesten fans van de serie dit keer wat meer geduld hebben. BNNVARA zond Homeland vanaf zaterdag 24 maart 2018 uit op NPO 3 om 20:25. Daarmee liep de serie dit keer dus zo'n anderhalve maand achter op de afleveringen in Amerika. Afleveringen zijn normaliter enkele weken terug te kijken via Uitzending Gemist, maar houd er rekening mee dat buitenlandse series vaak niet langer dan een week terug te kijken zijn.

Homeland seizoen 7 op Netflix

Wil je Homeland seizoen 7 liever in één keer bingen dan kun je terecht bij Netflix. De release van de nieuwe seizoenen van Homeland op Netflix laat wel altijd een tijdje op zich wachten. Liefhebbers van de serie kunnen sinds 12 februari 2019 echter ook op Netflix terecht voor seizoen 7. Het seizoen bevat ook een recap van wat er in het voorgaande seizoen is gebeurd.
© 2018 - 2024 Dessal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Recensie: Designated Survivor (Netflix tv-serie)recensieRecensie: Designated Survivor (Netflix tv-serie)Designated Survivor is een Netflix tv-serie die gaat over een Amerikaans kabinetslid, Tom Kirkman, die na een aanslag op…
Astronomische en meteorologische seizoenen/jaargetijdenAstronomische en meteorologische seizoenen/jaargetijdenDe lente, zomer, herfst en winter. Dit zijn de seizoenen, ook wel jaargetijden die wij over het algemeen hanteren. Het b…
Recensie: Prison Break (tv-serie)recensieRecensie: Prison Break (tv-serie)De tv-serie Prison Break gaat over Michael Scofield, een ingenieur die zich vrijwillig laat opsluiten in de gevangenis o…
Recensie: Undercover (Netflix tv-serie)recensieRecensie: Undercover (Netflix tv-serie)Undercover gaat over een van de grootste xtc-netwerken ter wereld. Topcrimineel Ferry Bouman leidt dit netwerk. Om dit n…

Recensie: Peaky Blinders (tv-serie)recensieRecensie: Peaky Blinders (tv-serie)De tv-serie Peaky Blinders gaat over een criminele bende in Birmingham (Engeland) net na het einde van de Eerste Wereldo…
Wie is de Mol? najaar 2020: jubileumseizoenWie is de Mol? najaar 2020: jubileumseizoenIn 2020 komt er een extra seizoen van Wie is de Mol?: een jubileumseizoen. De 21ste editie van het populaire programma w…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: 12019, Pixabay
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Homeland_(TV_series)
  • http://www.imdb.com/title/tt1796960/episodes?season=7&ref_=tt_eps_sn_7
  • https://www.televizier.nl/categorie/tv-serie/homeland-seizoen-7-vanaf-24-maart.4086239.lynkx
Dessal (1.118 artikelen)
Laatste update: 29-02-2020
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.