InfoNu.nl > Muziek en Film > Televisie > Recensie: Narcos (tv-serie)
recensie

Recensie: Narcos (tv-serie)

Recensie: Narcos (tv-serie) Narcos is een tv-serie over de drugshandel in Zuid-Amerika. Vanaf de jaren 70 van de twintigste eeuw is Zuid-Amerika in de ban van de drugshandel. Dit gaat voornamelijk om cocaïne, dat grotendeels bestemd is voor de Verenigde Staten. De Amerikaanse DEA (Drugs Enforcement Administration) en de lokale regeringen proberen sindsdien een einde aan te maken aan de drugshandel. Narcos laat de wereld van de drugshandel in Zuid-Amerika zien vanuit zowel de kartels als de partijen die de drugshandel willen stoppen. Narcos gaat verder onder een nieuwe naam; Narcos: Mexico. Het eerste seizoen van deze serie zal op 16 november op Netflix verschijnen.

Belangrijke informatie tv-serie Narcos

 • Naam: Narcos
 • Geschreven door: Chris Brancato
 • Releasedatum: 28 augustus 2015

Het verhaal

Narcos gaat over de drugshandel in Zuid-Amerika aan het einde van de twintigste eeuw. Verschillende drugskartels die actief waren in Zuid-Amerika vanaf de jaren 70 worden belicht in de serie. In Narcos worden veel historische gebeurtenissen gebruikt waardoor het verhaal nog beter overkomt. In de eerste seizoenen staat Pablo Escobar centraal. Pablo Escobar werd in de jaren 80 van de twintigste eeuw de rijkste man van de wereld doordat hij de leider was van het Medellínkartel, dat zich vooral bezighield met de handel van cocaïne naar de Verenigde Staten. Latere seizoenen gaan over het Calikartel. Dit kartel is een afsplitsing van het Medellínkartel en ook meteen een grote concurrent. Het Calikartel bestond uit meerdere, losse criminele organisaties die samenwerkten in plaats van één centrale leider, zoals bij het Medellínkartel. Vanuit de kant van de overheid staat de Amerikaanse agent Peña centraal. Hij doet er alles aan om de drugsbazen achter de tralies te krijgen.

Hoofdpersonen

De volgende acteurs spelen belangrijke rollen in Narcos:
 • Wagner Moura als Pablo Escobar.
 • Pedro Pascal als Javier Pena.
 • Boyd Holbrook als Steve Murphy.
 • Paulina Gaitán als Tata Escobar.
 • Joanna Christie als Connie Murphy.
 • Diego Cataño als La Quica.
 • Maurice Compte als Horatio Carrillo.
 • Pepê Rapazote als José Sanacruz-Londoño.
 • Matias Varela als Jorge Salcedo.
 • Fransico Denis als Miguel Rodríguez Orejuela.
 • Arturo Castro als David Rodríguez.
 • Damián Alcázar als Gilberto Rodríguez Orejuela.
 • Alberto Amman als Hélmer Herrera.

Actualiteit

Anno 2018 is er nog steeds erg veel drugsgeweld in Zuid-Amerika. Vooral in Mexico is het erg gevaarlijk en vallen er veel doden door de strijd tussen rivaliserende kartels. Met uitzondering van Syrië, dat al jaren in een burgeroorlog zit, had Mexico in 2016 de meeste dodelijke slachtoffers door geweld. Zelfs in Irak en Afghanistan kwamen minder mensen om door geweld dan in Mexico. Doordat Narcos de wereld van de kartels in Zuid-Amerika in laat zien, is het anno 2018 nog steeds erg relevant. In 2017 werd er zelfs een medewerker van Netflix, die locaties voor seizoen 4 van Narcos aan het scouten was, vermoord in Mexico. Dit is een schrijnend voorbeeld van de situatie in Zuid-Amerika.

Narcos: een historische, spannende serie vol actie

Narcos is een erg spannende serie over de drugshandel in Zuid-Amerika. De gebeurtenissen en personages in Narcos zijn allemaal gebaseerd op de realiteit, wat de serie nog meeslepender en vooral ook schokkender maakt. Er zit namelijk behoorlijk veel geweld in Narcos en de makers brengen de gruweldaden die de kartels plegen in beeld. Tijdens het kijken van Narcos lijkt het soms net of je een documentaire over de kartels aan het kijken bent, afgewisseld met de nodige drama en actie. De afleveringen zijn altijd erg spannend omdat niets zeker is in de keiharde wereld van de drugshandel. Niemand is te vertrouwen en een kleine fout kan al de dood betekenen. Daarom zit je altijd op het puntje van je stoel bij iedere aflevering. Narcos is een combinatie van historische gebeurtenissen, goed acteerwerk en een bloedstollend verhaal. Voor iedere liefhebber van dit thema is Narcos zeker een serie die niet gemist kan worden.

Seizoenen Narcos

Anno 2018 zijn er drie seizoenen van Narcos. Het derde seizoen kwam uit in september 2017. Elk seizoen telt tien afleveringen van drie kwartier tot een uur. In de onderstaande tabel zijn de seizoenen van Narcos met hun releasedatum te zien.

SeizoenReleasedatum
128 augustus 2015
22 september 2016
31 september 2017

Narcos seizoen 4

Het nieuwe seizoen van Narcos zou zich af gaan spelen in Mexico. De makers van Narcos hebben dit moment aangegrepen om de naam van de serie te veranderen in Narcos: Mexico. Narcos gaat dus stoppen, maar gaat wel onder een andere naam verder. De nieuwe naam impliceert dat er meerdere seizoenen komen waarin Mexico centraal staat. In het eerste seizoen van Narcos: Mexico zal het Guadalajara-kartel de hoofdrol hebben.

Lees verder

© 2018 - 2019 Schrijversblock, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Netflix Narcos seizoen 1: realiteit en fictie in de serieNetflix Narcos seizoen 1: realiteit en fictie in de serieNarcos is een Amerikaanse televisieserie uitgebracht door het bedrijf Netflix, waarin het leven van de beruchte drugsbar…
Astronomische en meteorologische seizoenen / jaargetijdenAstronomische en meteorologische seizoenen / jaargetijdenDe lente, zomer, herfst en winter. Dit zijn de seizoenen, ook wel jaargetijden die wij over het algemeen hanteren. Het b…
MTV's hit serie Jersey shoreMTV's hit serie Jersey shoreMTV's hit serie Jersey Shore volgt de vakantie van een groep zogenaamde Guido's en Guidettes, itiliaanse feestgangers di…
Overspel: seizoen 3Seizoen 3 van de VARA-serie Overspel zal pas in het najaar op de Nederlandse televisie te zien zijn, maar nu al kun je o…
De Amerikaanse tv-serie ScrubsDe Amerikaanse tv-serie ScrubsDeze extreem succesvolle Amerikaanse sitcom wordt door vele kijkers gezien als een van de beste comedyseries ooit gemaak…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Narcos, (bewerkt)
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Pablo_Escobar
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Narcos
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Cali_Cartel
 • https://edition.cnn.com/2017/05/09/americas/mexico-second-deadliest-conflict-2016/index.html
 • https://www.telegraph.co.uk/news/2017/09/17/narcos-filmmaker-shot-dead-scouting-locations-rural-mexico1/

Reageer op het artikel "Recensie: Narcos (tv-serie)"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Schrijversblock
Laatste update: 08-11-2018
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Special: Recensies tv-series
Bronnen en referenties: 6
Recensies…
Deze rubriek bevat artikelen welke naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in vorm van een recensie bevat.
Schrijf mee!