recensie

Recensie: Narcos (tv-serie)

Recensie: Narcos (tv-serie) Narcos is een tv-serie over de drugshandel in Zuid-Amerika. Vanaf de jaren 70 van de twintigste eeuw is Zuid-Amerika in de ban van de drugshandel. Dit gaat voornamelijk om cocaïne, dat grotendeels bestemd is voor de Verenigde Staten. De Amerikaanse DEA (Drugs Enforcement Administration) en de lokale regeringen proberen sindsdien een einde aan te maken aan de drugshandel. Narcos laat de wereld van de drugshandel in Zuid-Amerika zien vanuit zowel de kartels als de partijen die de drugshandel willen stoppen. Narcos gaat verder onder een nieuwe naam; Narcos: Mexico. Het eerste seizoen van deze serie zal op 16 november op Netflix verschijnen.

Belangrijke informatie tv-serie Narcos

 • Naam: Narcos
 • Geschreven door: Chris Brancato
 • Releasedatum: 28 augustus 2015

Het verhaal

Narcos gaat over de drugshandel in Zuid-Amerika aan het einde van de twintigste eeuw. Verschillende drugskartels die actief waren in Zuid-Amerika vanaf de jaren 70 worden belicht in de serie. In Narcos worden veel historische gebeurtenissen gebruikt waardoor het verhaal nog beter overkomt. In de eerste seizoenen staat Pablo Escobar centraal. Pablo Escobar werd in de jaren 80 van de twintigste eeuw de rijkste man van de wereld doordat hij de leider was van het Medellínkartel, dat zich vooral bezighield met de handel van cocaïne naar de Verenigde Staten. Latere seizoenen gaan over het Calikartel. Dit kartel is een afsplitsing van het Medellínkartel en ook meteen een grote concurrent. Het Calikartel bestond uit meerdere, losse criminele organisaties die samenwerkten in plaats van één centrale leider, zoals bij het Medellínkartel. Vanuit de kant van de overheid staat de Amerikaanse agent Peña centraal. Hij doet er alles aan om de drugsbazen achter de tralies te krijgen.

Hoofdpersonen

De volgende acteurs spelen belangrijke rollen in Narcos:
 • Wagner Moura als Pablo Escobar.
 • Pedro Pascal als Javier Pena.
 • Boyd Holbrook als Steve Murphy.
 • Paulina Gaitán als Tata Escobar.
 • Joanna Christie als Connie Murphy.
 • Diego Cataño als La Quica.
 • Maurice Compte als Horatio Carrillo.
 • Pepê Rapazote als José Sanacruz-Londoño.
 • Matias Varela als Jorge Salcedo.
 • Fransico Denis als Miguel Rodríguez Orejuela.
 • Arturo Castro als David Rodríguez.
 • Damián Alcázar als Gilberto Rodríguez Orejuela.
 • Alberto Amman als Hélmer Herrera.

Actualiteit

Anno 2019 is er nog steeds erg veel drugsgeweld in Zuid-Amerika. Vooral in Mexico is het erg gevaarlijk en vallen er veel doden door de strijd tussen rivaliserende kartels. Met uitzondering van Syrië, dat al jaren in een burgeroorlog zit, had Mexico in 2016 de meeste dodelijke slachtoffers door geweld. Zelfs in Irak en Afghanistan kwamen minder mensen om door geweld dan in Mexico. Doordat Narcos de wereld van de kartels in Zuid-Amerika in laat zien, is het anno 2018 nog steeds erg relevant. In 2017 werd er zelfs een medewerker van Netflix, die locaties voor seizoen 4 van Narcos aan het scouten was, vermoord in Mexico. Dit is een schrijnend voorbeeld van de situatie in Zuid-Amerika.

Narcos: een historische, spannende serie vol actie

Narcos is een erg spannende serie over de drugshandel in Zuid-Amerika. De gebeurtenissen en personages in Narcos zijn allemaal gebaseerd op de realiteit, wat de serie nog meeslepender en vooral ook schokkender maakt. Er zit namelijk behoorlijk veel geweld in Narcos en de makers brengen de gruweldaden die de kartels plegen in beeld. Tijdens het kijken van Narcos lijkt het soms net of je een documentaire over de kartels aan het kijken bent, afgewisseld met de nodige drama en actie. De afleveringen zijn altijd erg spannend omdat niets zeker is in de keiharde wereld van de drugshandel. Niemand is te vertrouwen en een kleine fout kan al de dood betekenen. Daarom zit je altijd op het puntje van je stoel bij iedere aflevering. Narcos is een combinatie van historische gebeurtenissen, goed acteerwerk en een bloedstollend verhaal. Voor iedere liefhebber van dit thema is Narcos zeker een serie die niet gemist kan worden.

Seizoenen Narcos

Anno 2018 zijn er drie seizoenen van Narcos. Het derde seizoen kwam uit in september 2017. Elk seizoen telt tien afleveringen van drie kwartier tot een uur. Alle seizoenen van Narcos zijn te vinden op de streamingdienst Netflix. In de onderstaande tabel zijn de seizoenen van Narcos met hun releasedatum te zien.

SeizoenReleasedatum
128 augustus 2015
22 september 2016
31 september 2017

Narcos seizoen 4

Het nieuwe seizoen van Narcos speelt zich af in Mexico. Netflix heeft de productie van Narcos overgenomen en heeft de naam veranderd in Narcos: Mexico. Narcos stopt dus na drie seizoenen, maar gaat wel onder een andere naam verder. De nieuwe naam impliceert dat er meerdere seizoenen komen waarin Mexico centraal staat. In het eerste seizoen van Narcos: Mexico heeft het Guadalajara-kartel de hoofdrol.

Lees verder

© 2018 - 2024 Schrijversblock, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Recensie - Narcos: Mexico (Netflix tv-serie)recensieRecensie - Narcos: Mexico (Netflix tv-serie)Narcos: Mexico is een tv-serie die door Netflix is gemaakt nadat de eerdere serie Narcos was afgelopen. De serie Narcos:…
Netflix Narcos seizoen 1: realiteit en fictie in de serieNetflix Narcos seizoen 1: realiteit en fictie in de serieNarcos is een Amerikaanse televisieserie uitgebracht door het bedrijf Netflix, waarin het leven van de beruchte drugsbar…
Recensie: El Chapo (Netflix-serie)recensieRecensie: El Chapo (Netflix-serie)El Chapo is een tv-serie over een van de grootste drugsbazen ooit. De serie gaat over de manier hoe Joaquín Guzmán Loera…
Netflix Narcos seizoen 2: realiteit en fictie in de serieNetflix Narcos seizoen 2: realiteit en fictie in de serieNarcos is een van de meest populaire series op Netflix ten tijde van de première. De Amerikaanse televisieserie speelt z…

Recensie: Black Sails (tv-serie)recensieRecensie: Black Sails (tv-serie)Black Sails is een tv-serie over piraten in de achttiende eeuw bij New Providence Island. Dit is een plek in de Bahama’s…
Homeland seizoen 7: NPO 3, Netflix en samenvatting seizoen 6Homeland seizoen 7: NPO 3, Netflix en samenvatting seizoen 6De eerste aflevering van seizoen 7 van Homeland is op 11 februari 2018 in de Verenigde Staten uitgezonden. Vanaf zaterda…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Narcos, (bewerkt)
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Pablo_Escobar
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Narcos
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Cali_Cartel
 • https://edition.cnn.com/2017/05/09/americas/mexico-second-deadliest-conflict-2016/index.html
 • https://www.telegraph.co.uk/news/2017/09/17/narcos-filmmaker-shot-dead-scouting-locations-rural-mexico1/
Schrijversblock (55 artikelen)
Laatste update: 27-07-2019
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 6
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Artikelen met het label 'Recensies' bevatten naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in de vorm van een beoordeling.