InfoNu.nl > Muziek en Film > Televisie > Recensie - Narcos: Mexico (Netflix tv-serie)
recensie

Recensie - Narcos: Mexico (Netflix tv-serie)

Recensie - Narcos: Mexico (Netflix tv-serie) Narcos: Mexico is een tv-serie die door Netflix is gemaakt nadat de eerdere serie Narcos was afgelopen. De serie Narcos: Mexico is een spin-off te noemen, want deze speelt zich af vóór de originele Narcos-serie. Zoals de naam al zegt speelt de serie zich af in Mexico. Hij gaat over het ontstaan van de kartels en over het ontstaan van de Amerikaanse poging om de drugshandel aan te pakken. Anno augustus 2019 is er één seizoen van Narcos: Mexico, dat op 16 november 2018 op de streamingdienst Netflix is verschenen.

Belangrijke informatie tv-serie Narcos: Mexico

 • Naam: Narcos: Mexico
 • Gemaakt door: Carlo Bernard, Chris Brancato en Doug Miro.
 • Releasedatum: 16 november 2018

Het verhaal

Narcos: Mexico speelt zich zoals de naam al doet vermoeden af in Mexico. Hoewel de eerdere Narcos-serie zich richtte op Pablo Escobar, gaat Narcos: Mexico over het ontstaan van de kartels. Voordat er kartels bestonden, waren het vooral kleine, losstaande groepen die in drugs handelden. Omdat al deze groepen elkaar concurreren, was de drugshandel erg inefficiënt. Elke groep moest zijn eigen smokkelroutes hebben en ze bevochten elkaar ook op elke mogelijke manier, waardoor er veel van de winst in rook opging. Op een gegeven moment gingen deze groepen samenwerken, waardoor er kartels ontstonden. Omdat deze ontwikkeling ervoor zorgde dat er veel meer drugs de Verenigde Staten binnenkwam, gingen deze steeds meer moeite steken in het bestrijden van deze kartels. Net zoals de vorige Narcos-serie is Narcos: Mexico historisch accuraat en gebaseerd op waargebeurde verhalen.

Hoofdpersonen Narcos: Mexico

De volgende acteurs spelen belangrijke rollen in Narcos: Mexico:
 • Michael Peña als Kiki Camarena.
 • Diego Luna als Miguel Ángel Félix Gallardo.
 • Tenoch Huerta als Rafael Caro Quintero.
 • Alyssa Diaz als Mika Camarena.
 • Joaquín Cosío als Ernesto "Don Neto" Fonseca Carrillo.
 • José María Yazpik als Amado Carrillo Fuentes.
 • Matt Letscher als Jaime Kuykendall.
 • Aaron Staton als Butch Sears.
 • Lenny Jacobson als Roger Knapp.
 • Ernesto Alterio als Salvador Osuna Nava.

Narcos: Mexico: het ontstaan van machtige drugskartels

Narcos: Mexico brengt op een fantastische manier in kaart hoe de kartels zijn ontstaan. Hoewel de eerste serie vooral focuste op Pablo Escobar en het Cali Kartel, gaat Narcos: Mexico daaraan vooraf. Narcos: Mexico doet qua verhaal niet onder voor de eerdere reeks. Omdat er veel verschillende groepen zijn en er geen een nog erg professioneel is, is er bij Narcos: Mexico altijd wel iets aan de hand. Door het goede acteerwerk van met name Diego Luna en Michael Peña werd Narcos: Mexico erg goed ontvangen bij het publiek. De ontwikkelingen die plaatsvonden om van kleine, lokale groepen grote kartels te maken worden erg mooi in beeld gebracht. Een combinatie tussen een documentaire en een dramaserie, net zoals bij de originele Narcos. Kartelvorming bij drugshandel was nieuw in die tijd en bracht daarom ook op verschillende gebieden spanning met zich mee. Waren het eerst relatief kleine groepen met weinig macht, laat Narcos: Mexico het ontstaan zien van de machtige drugskartels uit Narcos. Het ontstaan van deze machtige kartels veroorzaakte ook dat de Amerikanen deze hele nieuwe vorm van criminaliteit moesten bestrijden, waarin ze ook eerst hun weg moesten zien te vinden. Narcos: Mexico is zeker de moeite waard om te kijken, vooral voor fans van de eerste Narcos.

Seizoenen Narcos: Mexico

Anno augustus 2019 is er één seizoen van Narcos: Mexico. Dit seizoen bestaat uit tien afleveringen en verscheen op 16 november 2018 op Netflix. Het eerste seizoen van Narcos: Mexico werd erg goed ontvangen.

Narcos: Mexico seizoen 2

Op 5 december 2018 heeft Netflix aangekondigd dat er een tweede seizoen van Narcos: Mexico komt. Wanneer seizoen twee uitkomt is nog niet bekend gemaakt, maar naar verwachting zal het tweede seizoen aan het einde van 2019 op Netflix verschijnen.

Lees verder

© 2019 Schrijversblock, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Recensie: Narcos (tv-serie)recensieRecensie: Narcos (tv-serie)Narcos is een tv-serie over de drugshandel in Zuid-Amerika. Vanaf de jaren 70 van de twintigste eeuw is Zuid-Amerika in…
Recensie: Designated Survivor (Netflix tv-serie)recensieRecensie: Designated Survivor (Netflix tv-serie)Designated Survivor is een Netflix tv-serie die gaat over een Amerikaans kabinetslid, Tom Kirkman, die na een aanslag op…
Recensie: Breaking Bad (AMC tv-serie)recensieRecensie: Breaking Bad (AMC tv-serie)Breaking Bad is een bekende en populaire tv-serie. De serie gaat over een scheikundeleraar die erachter komt dat hij ter…
Recensie: Prison Break (tv-serie)recensieRecensie: Prison Break (tv-serie)De tv-serie Prison Break gaat over Michael Scofield, een ingenieur die zich vrijwillig laat opsluiten in de gevangenis o…
Recensie: Ozark (Netflix tv-serie)recensieRecensie: Ozark (Netflix tv-serie)Ozark is een Netflix-serie die gaat over een financieel adviseur, Marty Byrde, die met zijn financiële kennis geld witwa…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: IMDB
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Narcos:_Mexico

Reageer op het artikel "Recensie - Narcos: Mexico (Netflix tv-serie)"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Schrijversblock
Gepubliceerd: 06-08-2019
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Special: Recensies tv-series
Bronnen en referenties: 2
Recensies…
Deze rubriek bevat artikelen welke naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in vorm van een recensie bevat.
Schrijf mee!