recensie

Recensie: El Chapo (Netflix-serie)

Recensie: El Chapo (Netflix-serie) El Chapo is een tv-serie over een van de grootste drugsbazen ooit. De serie gaat over de manier hoe Joaquín Guzmán Loera, ook wel bekend als El Chapo, aan de macht kwam en de baas werd van het grootste en machtigste kartel ooit. Door middel van de Netflix-serie El Chapo krijgt de kijker een beeld hoe het leven als drugsbaas eruit ziet. Enerzijds de moeilijke relatie met zijn familie en gezin, omdat hij altijd op de vlucht is. Anderzijds de meedogenloze manier waarop El Chapo met zijn vijanden afrekent. Anno 2019 is El Chapo veel in het nieuws door een rechtszaak tegen hem. Het eerste seizoen van de serie kwam uit op 16 juni 2017. El Chapo heeft drie seizoenen en is beëindigd.

Belangrijke informatie Netflix-serie El Chapo

 • Naam: El Chapo
 • Gemaakt door: Silvana Aguirre en Carlos Contreras
 • Releasedatum: 16 juni 2017

Het verhaal

El Chapo betekent ‘de kleine’ en is de bijnaam voor Joaquín Guzmán Loera, een van de meest bekende en beruchte drugsbaronnen ooit. Hij groeide in de jaren 80 en 90 van de twintigste eeuw van arme jongen uit tot een van de machtigste personen ter wereld. Hij begon als een kleine pion in het grote Guadalajarakartel. Dit kartel was van de eerste grote kartels en werd gevormd in de jaren 80. Netflix-serie Narcos: Mexico gaat over de opkomst van dit kartel. Hij maakte naam bij het kartel door zijn nieuwe manier van drugs smokkelen naar de Verenigde Staten: door middel van tunnels. Na de rol van El Chapo bij het Guadalajarakartel werkte hij zich omhoog tot hij de baas van het Sinaloakartel werd. Het Sinaloakartel is anno 2019 het grootste en machtigste drugskartel ter wereld. De serie El Chapo focust zich, naast het verhaal van hoe hij aan de macht is gekomen, ook op zijn soms spectaculaire manieren om uit handen van de overheid te blijven. Daarnaast wordt er ingegaan op de invloed die het zijn van de grootste drugsbaron ter wereld heeft op zijn relatie met zijn vrouw en directe familie.

Hoofdpersonen El Chapo

De volgende acteurs spelen belangrijke rollen in El Chapo:
 • Marco de la O als Joaquín "El Chapo" Guzmán
 • Ricardo Lorenzana als Miguel Ángel Félix Gallardo
 • Mauricio Mejía als Pablo Escobar
 • Alejandro Aguilar als Toño
 • Juan Carlos Olivas als Héctor Luis Palma Salazar
 • Antonio de la Vega als Arturo Bernal Leyda
 • Luis Fernando Peña als Armando "Rayo" López
 • Rodrigo Abed als Amado Carrillo Fuentes.
 • Antonio de la Vega als Arturo Bernal
 • Diego Vásquez als Ismael Zambrano
 • Paul Choza als “El Chente”
 • Luis Rábago als General Roberto Blanco Macías
 • Dolores Heredia als Gabriela Saavedra
 • Héctor Holten als President Carlos Salinas de Gortari
 • Carlos Hernán Romo als Benjamín Avendaño
 • Rolf Petersen als Ramón Avendaño

El Chapo: een gewetenloze drugsbaron

El Chapo is een meeslepende, spannende serie vol met actie en gaat over een van de meest beruchte drugsbaronnen ooit. In de serie El Chapo wordt erg goed in beeld gebracht hoe hij aan de macht kwam. Ze laten zien hoe hij beetje bij beetje meer macht krijgt en hoe hij slim omgaat met alle kansen die hij kan grijpen. Het weet zijn macht te gebruiken om zijn doelen te behalen en om uit handen van de overheid te blijven. Er wordt ook ingegaan op de rol van de Mexicaanse overheid, die door onder andere corruptie El Chapo in het zadel hield. Daarnaast focust de serie El Chapo zich ook op het persoonlijke aspect van het leven van Joaquín Guzmán Loera. In de serie El Chapo wordt de situatie tussen Joaquín en zijn familie en vrouw op een indrukwekkende manier weergegeven. Naast deze persoonlijke kant, laat de serie El Chapo ook een andere kant zien van Joaquín Guzmán Loera. Deze kant is een gewetenloze drugsbaron die niet schroomt om zijn tegenstanders pijn te doen op de meest gruwelijke manieren. De Netflix-serie El Chapo is een aanrader voor iedereen die van series over georganiseerde misdaad houdt of fan is van andere series over drugskartels, zoals Narcos. Deze serie met in totaal drie seizoenen zal je aandacht van begin tot einde vastgrijpen.

Rechtszaak El Chapo

El Chapo is anno 2019 erg veel in het nieuws. Joaquín Guzmán Loera is in juli 2019 veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf en zit vast in de Verenigde Staten. Hij is veroordeeld voor het leiding geven aan een criminele organisatie, drugshandel en meerdere moorden. Doordat El Chapo bekend staat om zijn soms spectaculaire ontsnappingen, wordt hij vastgehouden in een zwaarbewaakte gevangenis.

Seizoenen El Chapo

Anno augustus 2019 heeft El Chapo drie seizoenen. Het eerste seizoen heeft negen afleveringen, het tweede seizoen twaalf afleveringen en het laatste seizoen heeft dertien afleveringen. De afleveringen duren allemaal ongeveer 45 minuten. In de onderstaande tabel zijn de seizoenen met de releasedatum te zien.

SeizoenReleasedatum
116 juni 2017
215 december 2017
327 juli 2018

Lees verder

© 2019 - 2024 Schrijversblock, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Recensie - Narcos: Mexico (Netflix tv-serie)recensieRecensie - Narcos: Mexico (Netflix tv-serie)Narcos: Mexico is een tv-serie die door Netflix is gemaakt nadat de eerdere serie Narcos was afgelopen. De serie Narcos:…
Recensie: Narcos (tv-serie)recensieRecensie: Narcos (tv-serie)Narcos is een tv-serie over de drugshandel in Zuid-Amerika. Vanaf de jaren 70 van de twintigste eeuw is Zuid-Amerika in…
Recensie: The Last Kingdom (Netflix tv-serie)recensieRecensie: The Last Kingdom (Netflix tv-serie)The Last Kingdom is een Netflix Original serie die gaat over het laatste koninkrijk van het vroegere Engeland dat nog ni…
Recensie: Breaking Bad (AMC tv-serie)recensieRecensie: Breaking Bad (AMC tv-serie)Breaking Bad is een bekende en populaire tv-serie. De serie gaat over een scheikundeleraar die erachter komt dat hij ter…
Recensie: Better Call Saul (tv-serie)recensieRecensie: Better Call Saul (tv-serie)Better Call Saul is een tv-serie over de advocaat van Walter White uit de bekende en populaire tv-serie Breaking Bad. Be…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: IMDB
 • https://www.nu.nl/buitenland/5966676/drugsbaron-el-chapo-veroordeeld-tot-levenslange-celstraf.html
 • https://en.wikipedia.org/wiki/El_Chapo_(TV_series)
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Sinaloa_Cartel
Schrijversblock (55 artikelen)
Gepubliceerd: 12-08-2019
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Artikelen met het label 'Recensies' bevatten naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in de vorm van een beoordeling.