InfoNu.nl > Muziek en Film > Televisie > Recensie: Ozark (Netflix tv-serie)
recensie

Recensie: Ozark (Netflix tv-serie)

Recensie: Ozark (Netflix tv-serie) Ozark is een Netflix-serie die gaat over een financieel adviseur, Marty Byrde, die met zijn financiële kennis geld witwast voor een Mexicaans drugskartel. Wanneer dit fout gaat, maakt hij de afspraak voor het opzetten van een nog grotere witwasoperatie in de Ozarks, een streek in het midden van Noord-Amerika. Anno juni 2019 zijn er twee seizoenen van Ozark. Het derde seizoen is al door Netflix aangekondigd en zal in 2019 verschijnen op de streamingdienst.

Belangrijke informatie tv-serie Ozark

 • Naam: Ozark
 • Geschreven door: Bill Dubuque en Mark Williams
 • Releasedatum: 21 juli 2017

Het verhaal

Marty Byrde is financieel adviseur. Door zijn kennis op financieel gebied wordt hij gerekruteerd door een Mexicaans drugskartel om geld wit te wassen. Dit gaat in eerste instantie goed en hij leidt op het eerste oog een heel normaal leven met zijn gezin. Dit verandert echter wanneer het witwassen verkeerd gaat en hij in de problemen komt met het kartel. Om hemzelf, maar vooral ook zijn gezin, te redden spreekt hij met het Mexicaanse drugkartel af om een nog grotere witwaszaak op te zetten. Hiervoor moet hij met zijn gezin verhuizen naar een meer in de Ozarks, een gebied in het midden van Noord-Amerika. Marty Byrde moet hier een nieuw netwerk opbouwen om geld wit te wassen, waarbij hij tegen verschillende dingen aanloopt. Hoewel Marty Byrde totaal niet in de harde wereld van de drugshandel hoort en past, moet hij toch dealen met alle dingen die bij het samenwerken met een drugskartel komen kijken.

Hoofdpersonen Ozark

De volgende acteurs spelen belangrijke rollen in Ozark:
 • Jason Bateman als Marty Byrde.
 • Laura Linney als Wendy Byrde.
 • Sofia Hublitz als Charlotte Byrde.
 • Skylar Gaertner als Jonah Byrde.
 • Julia Garner as Ruth Langmore.
 • Jordana Spiro as Rachel Garrison.
 • Jason Butler Harner as Roy Petty.
 • Esai Morales as Camino Del Rio.
 • Peter Mullan as Jacob Snell.
 • Lisa Emery as Darlene Snell.
 • Charlie Tahan as Wyatt Langmore.
 • Janet McTeer as Helen Pierce.

Ozark: van brave burger naar crimineel

Ozark is een serie die erg goed is opgezet. Marty Byrde is verzeild geraakt in de onderwereld en moet daar zijn weg zien te vinden. Hij moet uitkijken voor de politie, heeft te maken met het drugskartel en daarnaast ook met de lokale bevolking van de Ozarks, die niet altijd zit te wachten op buitenstaanders. Tegelijkertijd moet Marty Byrde aan zijn gezin denken, dat ook moet wennen aan deze compleet nieuwe situatie. Omdat Marty Byrde helemaal geen harde crimineel is, zijn alle situaties die een samenwerking met een drugskartel opleveren nieuw voor hem. Hij moet opeens leren omgaan met alles wat bij een leven als crimineel komt kijken. Ozark heeft ook een breed scala aan personages en verhaallijnen, waardoor de spanning altijd aanwezig blijft. Deze spanning komt mede door de relatief korte seizoenen van 10 afleveringen. Het leuke aan Ozark is dat de kijker zich echt in kan leven in Marty Byrde, die het wel goed bedoelt maar de situatie lang niet altijd helemaal in de hand heeft. Ozark verveelt geen moment en is zeker de moeite om te bekijken. Ten slotte is er in de Netflix-serie Ozark erg veel oog voor detail. Een voorbeeld hiervan is de intro van elke aflevering. Hier zitten vier symbolen in die subtiele ‘hints’ geven voor wat er in de aflevering gebeurd. Na het kijken van de aflevering kan de kijker deze symbolen vaak pas plaatsen.

Breaking Bad

Doordat Marty Byrde een normale man is die in de onderwereld verzeild is geraakt, lijkt Ozark in eerste instantie veel op Breaking Bad. Deze serie gaat over een doodnormale scheikundedocent die crystal meth gaat maken. Dit vonden de producenten van Ozark ook, want Ozark heeft verschillende referenties naar Breaking Bad. Een voorbeeld is dat er in Ozark bepaalde camera shots zijn vrijwel identiek zijn aan shots in Breaking Bad.

Seizoenen Ozark

Anno juni 2019 zijn er twee seizoenen van Ozark, die beide uit 10 afleveringen bestaan van ongeveer 45 minuten. In de volgende tabel zijn de seizoenen met hun releasedatum te zien:

SeizoenReleasedatum
121 juli 2017
231 augustus 2018

Ozark seizoen 3

Seizoen 3 van Ozark is aangekondigd door Netflix. Seizoen 3 zal waarschijnlijk in 2019 op Netflix verschijnen, maar de streamingdienst heeft anno juni 2019 nog geen releasedatum bekendgemaakt.

Lees verder

© 2019 Schrijversblock, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Recensie: Designated Survivor (Netflix tv-serie)recensieRecensie: Designated Survivor (Netflix tv-serie)Designated Survivor is een Netflix tv-serie die gaat over een Amerikaans kabinetslid, Tom Kirkman, die na een aanslag op…
Netflix: film of serie uit lijst 'Verder kijken' verwijderenNetflix: film of serie uit lijst 'Verder kijken' verwijderenGebruik je Netflix via je PC, laptop of tv-menu dan ben je waarschijnlijk bekend met de lijst 'Verder kijken'. Deze toon…
Recensie: Narcos (tv-serie)recensieRecensie: Narcos (tv-serie)Narcos is een tv-serie over de drugshandel in Zuid-Amerika. Vanaf de jaren 70 van de twintigste eeuw is Zuid-Amerika in…
Recensie: House of Cards (TV Serie)recensieRecensie: House of Cards (TV Serie)Heel Amerika is in de ban van deze serie. House of Cards zet Francis Underwood neer als een politicus die niet bang is v…
Netflix-serie Master of NoneNetflix-serie Master of NoneMaster of None is een Amerikaanse serie van Netflix. De serie is gemaakt door komiek Aziz Ansari, bekend van de serie Pa…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: https://en.wikipedia.org/wiki/Ozark_(TV_series)
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Ozark_(TV_series)
 • Hhttps://nl.wikipedia.org/wiki/Ozarks

Reageer op het artikel "Recensie: Ozark (Netflix tv-serie)"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Schrijversblock
Laatste update: 24-07-2019
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Special: Recensies tv-series
Bronnen en referenties: 3
Recensies…
Deze rubriek bevat artikelen welke naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in vorm van een recensie bevat.
Schrijf mee!