The Walking Dead - Seizoen 2, lijst met afleveringen

The Walking Dead is een televisieserie die gebaseerd is op de stripboeken van Robert Kirkman, Tony Moore en Charlie Adlard. Het is een post-apocalyptische horror drama, dat zich afspeelt in de VS. Het tweede seizoen van de serie is van start gegaan op 16 oktober 2011 en wordt uitgezonden door de Amerikaanse televisiezender AMC.

Het verhaal van Seizoen 2

Na het eerste seizoen waar de groep heeft moeten overleven in de bossen vlak bij Atlanta en vervolgens even in het CDC kon verblijven moet de groep weer verder. Dit keer gaan ze naar Fort Benning, een militaire post in Georgia. Door een samenloop van omstandigheden blijven ze onderweg steken bij een bos waar Sophia, de dochter van Carol, vermist raakt. In seizoen 2 komt de groep bij een boer, Hershel, en zijn familie terecht. Vanaf zijn boerderij organiseert de groep een zoektocht naar het vermiste meisje. In dit seizoen leer je de personages beter kennen, dit is mogelijk omdat er minder gefocust wordt op de aanvallen van walkers (zo worden de zombies genoemd) dan in seizoen 1. Omdat de groep minder bang is voor aanvallen van walkers, ontstaan er meer interne conflicten in de groep, op persoonlijk maar ook op moreel gebied.

Lijst van afleveringen

Seizoen 2 van The Walking Dead heeft 13 afleveringen. Deze lijst met afleveringen geeft per aflevering een kleine beschrijving waar het over gaat en kan spoilers bevatten.

Afl Titel Beschrijving
1What Lies AheadNadat het CDC is opgeblazen besluit de groep naar Fort Benning te gaan. Op weg worden ze opgehouden doordat de weg vol staat met auto's, tot de camper motorproblemen krijgt en ze niet meer verder kunnen. Ze besluiten om de stilstaande auto's te doorzoeken voor spullen en voor onderdelen voor de camper. Op een gegeven moment verschijnt een kudde van honderden walkers, iedereen weet zich op tijd te verstoppen. Een van de walkers ontdekt Sophia, de dochter van Carol. Sophia rent het bos in terwijl twee walkers achter haar aan gaan, Rick gaat daar vervolgens ook weer achteraan. Hij weet de walkers te doden, maar Sophia is nergens meer te bekennen. De groep begint gelijk met een zoektocht naar Sophia. Tijdens de zoektocht komen Rick Shane en Carl een hert tegen, op dat moment luidt er een schot. Het hert valt neer, maar ook Carl valt, hij zit onder het bloed.
2BloodlettingNadat het CDC is opgeblazen besluit de groep naar Fort Benning te gaan. Op weg worden ze opgehouden doordat de weg vol staat met auto's, tot de camper motorproblemen krijgt en ze niet meer verder kunnen. Ze besluiten om de stilstaande auto's te doorzoeken voor spullen en voor onderdelen voor de camper. Op een gegeven moment verschijnt een kudde van honderden walkers, iedereen weet zich op tijd te verstoppen. Een van de walkers ontdekt Sophia, de dochter van Carol. Sophia rent het bos in terwijl twee walkers achter haar aan gaan, Rick gaat daar vervolgens ook weer achteraan. Hij weet de walkers te doden, maar Sophia is nergens meer te bekennen. De groep begint gelijk met een zoektocht naar Sophia. Tijdens de zoektocht komen Rick Shane en Carl een hert tegen, op dat moment luidt er een schot. Het hert valt neer, maar ook Carl valt, hij zit onder het bloed.
3Save the Last OneHet blijft slecht gaan met Carl. Hershel wil een operatie uitvoeren op hem, maar daarvoor heeft hij de spullen nodig die Shane en Otis aan het halen zijn. Ondertussen zoeken verschillende groepen nog steeds naar Sophia. T-Dog is nu ook aangekomen bij het huis, zijn wond werd ook steeds erger en moest behandeld worden. Lori denkt er over om Carl te laten gaan, omdat ze niet wil dat hij in deze onzekere wereld leeft, maar Rick wil daar niets van weten. Shane en Otis weten uit de school te ontsnappen, maar Shane raakt gewond. Hun kogels zijn bijna op en de walkers komen dichter bij, waarop Shane Otis neerschiet en de spullen van hem afpakt. De Walkers eten Otis op en Shane weet te ontsnappen.
4Cherokee RoseDe rest van de groep is nu ook aangekomen op het landgoed van Hershel. Hier zetten ze de camper en de tenten neer. Daryl besluit om alleen op zoek te gaan naar Sophia, maar kan haar opnieuw niet vinden. Hershel geeft aan Rick aan dat hij wil dat ze welkom zijn totdat Sophia is gevonden en Carl weer beter is. Rick vraagt of ze langer mogen blijven, aangezien ze het daar goed voor elkaar hebben. Hershel overweegt dit, maar wil wel dat de groep zich aan zijn regels houdt. In de put blijkt een walker vast te zitten, ze proberen deze er uit te halen door Glenn in de put te laten zakken. Dit gaat bijna helemaal fout, maar Glenn weet toch nog een touw om de zombie heen te krijgen. Maggie, de dochter van Hershel, en Glenn gaan naar de apotheek om daar medicijnen te halen. Maggie betrapt Glenn met condooms en ze stelt voor om ze meteen te gebruiken. Glenn heeft van tevoren van Lori opgekregen een zwangerschapstest mee te nemen. Eenmaal terug bij het huis geeft Glenn deze aan Lori. Ze doet de test en komt er achter dat ze zwanger is.
5ChupacabraHershel laat blijken dat hij niet blij is met het feit dat de groep op zijn land verblijft. De groep begint verdeeld te raken over of de groep moet blijven zoeken, maar Rick blijft er bij dat ze moeten doorgaan. Ondertussen is Daryl in zijn eentje naar Sophia aan het zoeken in het bos. Tijdens de zoektocht vindt hij Sophia haar pop, maar valt hij en glijdt hij een groot stuk naar beneden, waarbij hij gewond raakt. Bewusteloos ligt hij in laag water, waar hij over zijn broer Merle droomt, tot hij wakker wordt en twee walkers ziet. Na een zwaar gevecht weet hij ze te doden. Met veel moeite weet hij weer omhoog te klimmen en loopt hij terug naar de boerderij van Hershel. Andrea, die hem van een afstand ziet lopen, schiet hem neer omdat ze dacht dat hij een walker was, dit blijkt uiteindelijk een schampschot te zijn geweest. Glenn krijgt tijdens eten een briefje van Maggie waarin ze vraagt om het weer te doen. Glenn schrijft op dit briefje dat ze hem moet ontmoeten in de schuur. Wanneer Maggie het briefje opent, reageert ze verschrikt en rent ze naar de schuur. Maar ze is al te laat, Glenn is er al en ziet dat de schuur vol met walkers zit.
6SecretsCarl is weer volledig hersteld, na de operatie. Dale merkt op dat Glenn erg nerveus is, waarop Glenn alle geheimen aan hem vertelt. Dale confronteert Hershel, maar Hershel laat weten dat hij familie in de schuur heeft zitten. De groep besluit om zich beter te trainen in het gebruik van wapens, dus krijgt iedereen schietles. Glenn en Maggie gaan opnieuw naar de apotheek, om de morning after pill te halen voor Lori, hier wordt Maggie ook aangevallen door een walker, maar Glenn weet haar te redden. Terug op de boerderij geeft Maggie boos de pillen aan Lori, Glenn geeft daarna ook zwangerschapsvitaminen en zegt dat ze Rick moet inlichten. Lori neemt de pillen, maar rent snel weg en kotst ze op een afgelegen plek uit. Rick die de pillen vindt, gaat naar Lori toe. Ze geeft alles toe, inclusief de affaire met Shane.
7Pretty Much Dead AlreadyGlenn vertelt de groep dat er zich een grote groep walkers in de schuur bevindt. Shane wil gelijk de schuur walkervrij maken, maar Rick wil het eerst met Hershel overleggen. Rick gaat naar Hershel om dit te bespreken, maar Hershel laat hem weten dat ze niet meer welkom zijn en binnen een week moeten zijn vertrokken. Bij de schuur hebben Rick en Shane weer een gesprek over de walkers, tijdens de discussie vertelt Rick dat Lori zwanger is. Later op de dag neemt Herhel Rick mee om een vastzittende walker te vangen. Hershel laat zien hoe hij met ze omgaat en als de groep wil blijven, zij de walkers ook als mensen moeten behandelen. Dale die hiervan op de hoogte is probeert de wapens in het moeras te verbergen, maar Shane volgt hem en brengt de wapens weer terug naar de boerderij. Hier ziet hij Hershel en Rick met de walker lopen, waarna hij op haar in begint te schieten. Hierna opent Shane de schuur en laat hij de walkers naar buiten komen. Hij en de rest van de groep schieten een voor een de walkers neer. De laatste walker die naar buiten komt is Sophia, maar niemand schiet. Rick loopt er rustig op af en schiet haar in het hoofd.
8NebraskaHershel wil dat de groep gelijk van zijn land af gaat. Shane wordt steeds heftiger in zijn reacties en zegt tegen Rick dat hij en Hershel waanbeelden hebben. In het huis gooit Hershel alle spullen van zijn vrouw weg, ze komen er later achter dat hij daarna waarschijnlijk is vertrokken naar de bar, waarna Rick en Glenn achter hem aan gaan. Dale die merkt dat Shane gevaarlijker wordt laat dit ook weten aan Andrea, met wie Shane een soort van relatie is begonnen. Later vertelt hij hetzelfde aan lori plus zijn vermoedens over wat Shane met Otis heeft gedaan. Lori die ongerust is over Rick gaat met de auto richting het dorpje, tot ze een walker aanrijdt en haar auto over de kop rolt. Rick en Glenn hebben Herhel inmiddels gevonden in de bar. Op het moment dat ze Hershel mee willen nemen komen twee mannen binnen. De mannen willen weten waar de boerderij is en daar ook komen leven, maar Rick zegt nee. Een van de mannen pakt een wapen, maar Rick is sneller en schiet ze beiden neer.
9TriggerfingerLori wordt wakker na haar ongeluk en weet twee walkers te doden, waarna ze haar zoektocht vervolgt. Wanneer Rick, Glenn en Hershel terug naar de boerderij willen gaan komen de vrienden van de twee neergeschoten mannen aan. Rick probeert de situatie uit te leggen, maar de andere groep begint te schieten. Bij de boerderij komt Carol er achter dat Lori weg is, dit laat ze aan Shane weten die haar gelijk gaat zoeken. Wanneer hij haar vindt vertelt hij dat Rick alweer terug is. Eenmaal terug, ziet ze dat Rick nog weg is en confronteert ze Shane, die haar vervolgens met haar leugen (haar zwangerschap) confronteert. De groep hoort dit ook, en Carl vraagt vervolgens aan zijn moeder of het Sophia mag worden genoemd als het een meisje is. In de bar proberen Rick, Glenn en Hershel te ontsnappen, maar op dat moment komt er weer een groep walkers. De andere groep vertrekt, maar laat een persoon achter. Deze persoon probeert van het dak te komen maar valt en wordt door zijn been gespietst door een paal. Uiteindelijk redden ze hem door zijn been hard omhoog te duwen. Eenmaal terug, laat Shane weten dat hij niet blij is dat ze de jongen hebben meegenomen. Lori laat Rick later weten dat Shane waanideeën heeft en dat hij denkt dat het kind van hem is. Ze vertelt hem ook dat Shane Dale heeft bedreigd en dat ze denkt dat hij Otis heeft vermoord.
1018 Miles OutDe jongen uit het stadje wordt na te zijn geheeld door Rick en Shane vastgebonden en in de achterbak van de auto gegooid. Ze willen hem 18 mijl van de boerderij afzetten. Rick vraagt Shane over Otis zijn dood en Shane geeft toe wat hij heeft gedaan, maar insinueert dat Rick zijn familie niet zo beschermen, waarop Rick boos wordt en dit ontkent. Wanneer ze een plek vinden om de jongen af te zetten, laat hij weten dat hij bij Maggie op school zat. Shane probeert hem hierom te vermoorden, maar Rick stopt hem. Rick en Shane raken in een gevecht totdat er een grote groep walkers uit het gebouw komt. Rick redt Randall en vervolgens ook Shane, die in een bus vastzit. In Hershels huis blijkt dat Beth, het zusje van Maggie, zelfmoord te willen plegen. Ze probeert in de badkamer met een stuk glas haar polsen open te snijden. Ze overleeft het nadat Maggie en Lori de badkamerdeur weten open te krijgen.
11Judge, Jury, ExecutionerNadat Darryl de gevangene hardhandig heeft ondervraagd heeft hij verteld dat zijn vorige groep bestond uit dertig agressieve gewapende mannen. De meeste groepsleden besluiten dat de jongen moet worden gedood omwille de veiligheid van de groep, maar Dale is het hier niet mee eens. Dale probeert de groep te overtuigen dit niet te doen, maar dit lukt hem niet. Carl loopt die dag het bos in en vindt een vastzittende walker. Hij probeert hem te vermoorden, maar het mislukt en de walker ontsnapt. Op het moment net voordat de gevangen jongen wordt geëxecuteerd, ziet Rick dat Carl kijkt en blaast de executie af. Dale die in het veld staat wordt opeens aangevallen door een walker, Darryl doodt deze maar het is al te laat. De walker was dezelfde die ontsnapt was door Carl.
12Better AngelsNa de dood van Dale besluit Hershel de groep te laten blijven. Rick, die opnieuw nadenkt over Dale zijn standpunt over de gevangene, besluit alsnog de jongen vrij te laten. Shane is het hier niet mee eens en neemt de jongen stiekem mee het bos in. In het bos draait Shane de jongen zijn nek om, vervolgens verwond hij zichzelf expres en verstopt hij zijn wapen. Bij terugkomst vertelt Shane de groep dat de jongen zijn wapen heeft gestolen en is ontsnapt. Rick en Shane gaan samen het bos in om hem te vinden. Glenn en Daryl, die ook zoeken, vinden de jongen als een walker. Daryl onderzoekt hem, hij blijkt volgens hem gestorven te zijn aan een gebroken nek, maar niet aan een walkerbeet. Verderop in het bos laat Rick weten dat hij weet dat Shane hem nu wil vermoorden, Shane geeft dit toe. Rick weet dichtbij genoeg te komen en steekt Shane neer. Rick blijft nog een tijd bij Shanes levenloze lichaam, maar besluit dan te vertrekken. Dan ziet hij Carl, hij lijkt zijn geweer op Rick te richten, hij schiet. Op dat moment valt Shane, die een walker is geworden op de grond. In het laatste shot zie je over de heuvel een ongekend grote kudde walkers hun positie naderen.
13Beside the Dying FireOp het moment dat Rick en Carl terugkomen op de boerderij ziet Rick de walkers. De groep, die de walkers ook heeft gezien, bewapent zichzelf om de walkers te bevechten. Rick en Carl leiden een grote groep de schuur in en zetten deze in de brand. Het blijken te veel walkers voor de groep, waardoor de meesten besluiten te vluchten. Andrea die Carol van de dood redt, wordt gescheiden van de groep. Andrea is de enige die niet weet te ontsnappen met de rest van de groep. De groep rijdt de bossen in en komt een aantal kilometer van de boerderij weer samen. Andrea die te voet is gevlucht weet veel walkers af te schudden of te doden, tot haar kogels op zijn. Uit het niets slaat een persoon, met een capuchon en twee walkers aan kettingen, de hoofden van haar belagers eraf en redt ze haar. Nadat Glenn en Daryl hebben verteld dat de gevangene jongen in een walker was veranderd zonder te zijn gebeten vertelt Rick een lang verborgen geheim. In het CDC heeft de wetenschapper Jenner hem verteld dat iedereen geïnfecteerd is, op het moment dat je dood gaat neemt het virus het over en maakt je een walker. Ook vertelt hij de groep dat hij Shane heeft vermoord, waarop de groep vertrouwen in Rick verliest. Rick, die door de druk barst laat de groep weten dat voor wie wil blijven dit geen democratie meer is. In het laatste shot wordt er uitgezoomd en zie je vlak bij hun kamp een gevangenis.

Prijzen

The Walking dead heeft in 2012 opnieuw de prijs gewonnen voor de beste make-up voor een serie, miniserie, film of special. Daarnaast zijn ze genomineerd voor verschillende prestaties, dit zijn de belangrijkste:
 • Beste Televisie presentatie; Saturn Awards
 • Beste Supporting actor - Norman Reedus; Saturn Awards
 • Beste geluid editing/ beste visuele effecten/ beste make-up; Primetime Emmy Awards

Algemeen

De maker

Frank Darabont

Hoofdpersonages

 • Rick Grimes - Andrew Lincoln
 • Shane Walsh - Jon Bernthal
 • Lori Grimes - Sarah Wayne Callies
 • Andrea - Laurie Holden
 • Dale - Jeffrey DeMunn
 • Glenn - Steven Yeun
 • Carl Grimes - Chandler Riggs
 • Daryl Dixon - Norman Reedus
 • Carol Peletier - Melissa McBride

Lengte aflevering

ca. 44 minuten

Budget per aflevering

2.8 Miljoen

Record aantal kijkers

8.99 Miljoen
© 2014 - 2024 Jona89, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Recensie: The Walking Dead (tv-serie)recensieRecensie: The Walking Dead (tv-serie)The Walking Dead is een een tv-serie over een zombie-apocalypse. De wereld wordt geteisterd door mensen die op zijn gest…
The Walking Dead seizoen 1The Walking Dead seizoen 1Op 31 oktober 2010 werd de allereerste aflevering van The Walking Dead uitgezonden op de Amerikaanse televisie. De serie…
The Walking Dead - Seizoen 1, lijst met afleveringenThe Walking Dead is een televisieserie die gebaseerd is op de stripboeken van Robert Kirkman, Tony Moore en Charlie Adla…
Nordic Walk Ameland - wandelen op het WaddeneilandNordic Walk Ameland - wandelen op het WaddeneilandSinds 2006 vindt jaarlijks in het voorjaar de Nordic Walk Ameland plaats, een recreatieve wandelroute door de natuur. Ho…

Tourette On Tour: effect van muziek (maken) op de hersenenTourette On Tour: effect van muziek (maken) op de hersenenOp 1 september 2014 was de eerste aflevering van het televisieprogramma Tourette On Tour. Het programma werd gepresentee…
Atlas Avonturenserie bij de AVRO (2014)Atlas Avonturenserie bij de AVRO (2014)Atlas is een avonturenserie in de reeks van reality shows op de televisie. De deelnemers maken een avontuurlijke speurto…
Bronnen en referenties
 • http://en.wikipedia.org/wiki/The_Walking_Dead_(season_2)
Jona89 (15 artikelen)
Gepubliceerd: 22-08-2014
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.