Vijf extreem spannende series om voor thuis te blijven

Vijf extreem spannende series om voor thuis te blijven Er zijn series, die zijn zó nagelbijtend spannend, dat je het liefst alle afleveringen achter elkaar wilt kijken. Zo’n serie wordt een verslaving. Als het einde van een seizoen zich aandient, meestal met een cliffhanger van jewelste, dan is het 'killing' om te moeten wachten op een nieuw seizoen. Een overzicht van vijf spannende, totaal verschillende series, die allemaal nog lopen in 2016. De series hebben één ding gemeen: ze drijven je met een hoge dosis spanning naar het puntje van de bank. Bloedstollend, meeslepend en soms schokkend... Deze vijf spannende series laten je niet meer los.

Bron: Coombesy, PixabayBron: Coombesy, Pixabay

The walking dead

Ben je een horrorliefhebber? Dan zit je met deze serie sowieso goed. Ben je daarbij ook nog een zombieliefhebber? Dan zit je echt gebeiteld. Er is bloed in overvloed; zombies worden onthoofd, schedels doorboord, lichamen gespietst… de special effects zijn meesterlijk, de smerige en soms halfvergane zombies zien er levensecht uit. Maar verwacht niet alléén maar gore. The walking dead is ook een dramaserie, waarbij persoonlijke worstelingen, familie- en vriendschapsbanden, het verlies en vertrouwen in de mensheid en hoop op een veilige haven en zelfs op genezing, op indringende wijze aan bod komen. De nijpende situaties waarin de overlevenden belanden en de net wel/net niet ontsnappingen aan de zombies zijn tergend spannend. Wie overleeft wel… en wie niet?

Verhaal

The walking dead is een Amerikaanse horror-/dramaserie over een kleine groep overlevenden die als gevolg van een zombie apocalyps bezig is met overleven in een wereld overspoeld door zombies. Hoofdrolspeler Rick Grimes, hulpsheriff, ontwaakt uit een wekenlange coma in een verlaten ziekenhuis en ontdekt dat de wereld wordt geteisterd door een zombie-epidemie. Hij gaat op zoek naar zijn familie en wordt gaandeweg de leider van een groep overlevenden. Samen passen ze zich aan aan een meedogenloze wereld vol zombies, al worstelend met de nieuwe realiteit. Ze voeren niet alleen een strijd tegen de walkers met een onafgebroken honger naar levend vlees, maar ook tegen het kwaad van sommige overlevenden, bij wie door het gevecht om te overleven het allerslechtste naar boven is gekomen.

Hoofdrolspelers

 • Andrew Lincoln in de rol van Rick Grimes
 • Norman Reedus in de rol van Daryl Dixon
 • Danai Gurira in de rol van Michonne
 • Chandler Riggs in de rol van Carl Grimes
 • Melissa McBride in de rol van Carol Peletier
 • Steven Yeun in de rol van Glenn Rhee
 • Lauren Cohan in de rol van Maggie Greene

Algemeen

The walking dead wordt uitgezonden door de Amerikaanse televisiezender AMC. Gemiddeld duurt een aflevering 45 minuten.

Bron: Jemimus, Flickr (CC BY-2.0)Bron: Jemimus, Flickr (CC BY-2.0)

Game of thrones

Game of thrones is een complexe serie met meerdere boeiende verhaallijnen over machtshonger, intriges, liefde, lust, verraad en wraak, doorspekt met bloeddorstig geweld, in een middeleeuwse wereld waar angstaanjagende mythische wezens hun opwachting maken. Je moet goed opletten welke karakters en huizen bij welke verhaallijn horen, maar voor je het weet word je keihard gepakt en meegezogen door de turbulente belevenissen van de families en de onverwachte en soms schokkende plotwendingen.

Verhaal

Game of thrones is een Amerikaanse fantasy-/dramaserie over een machtsstrijd om de ijzeren troon tussen de adellijke families van zeven koninkrijken. Het verhaal speelt zich voor een groot gedeelte af op het fictieve continent Westeros en volgt de meedogenloze strijd tussen met name de huizen Baratheon, Lannister en Stark. In het Oosten vergaart Daenerys Targaryen, mother of dragons, een leger om terug te keren naar Westeros om eveneens aanspraak op de troon te maken. In het koude Noorden staat een enorme ijsmuur, die het rijk beschermt tegen de bovennatuurlijke dreigingen die schuilgaan achter de Muur. De Muur wordt bemand door de mannen van de Night’s Watch. Achter de muur staat een oud kwaad op, klaar om het verscheurde Westeros binnen te vallen.

Hoofdrolspelers

Door de verschillende verhaallijnen zijn de hoofdpersonen talrijk.
 • Peter Dinklage in de rol van Tyrion Lannister
 • Lena Headey in de rol van Cersei Lannister
 • Emilia Clarke in de rol van Daenerys Targaryen
 • Kit Harington in de rol van Jon Snow
 • Sophie Turner in de rol van Sansa Stark
 • Maisie Williams in de rol van Arya Stark
 • Iain Glen in de rol van Jorah Mormont
 • Nikolaj Coster-Waldau in de rol van Jaime Lannister
 • John Bradley in de rol van Samwell Tarly
 • Alfie Allen in de rol van Theon Greyjoy
 • Aidan Gillen in de rol van Petyr Baelish
 • Conleth Hill in de rol van Varys
 • Gwendoline Christie in de rol van Brienne of Tarth
 • Jack Gleeson in de rol van Joffrey Baratheon
 • Stephen Dillane in de rol van Stannis Baratheon

Algemeen

Games of thrones wordt uitgezonden door de Amerikaanse televisiezender HBO. Gemiddeld duurt een aflevering 55 minuten.

Homeland

Homeland is een spionage-/thrillerserie, die door de aanhoudende terreurdreiging buitengewoon actueel is. De serie draait om een vrouwelijke hoofdpersoon, die leading is in de strijd tegen het terrorisme. Zij is een complexe en fascinerende persoonlijkheid: meedogenloos, sterk gedreven, zelfs op het obsessieve af en worstelend met haar manisch-depressieve stoornis. Met haar onverklaarbare intuïtie werkt ze volgens haar eigen regels als het gaat om de VS te beschermen tegen terreur, waarbij ze er niet voor terugdeinst om controversiële methodes te gebruiken. Deze spannende serie houdt je in haar greep door de interessante hoofdpersonages, de onderlinge broeierige verhoudingen, de dreiging van terreurdaden en de verrassende plotwendingen die zich afspelen in een explosief milieu.

Verhaal

Homeland is een Amerikaanse serie over een moedige CIA-agente, Carrie Mathison, een van de beste in haar vakgebied. Zij lijdt aan een bipolaire stoornis, die haar onbestendig en onvoorspelbaar maakt. Zij is ervan overtuigd dat de Amerikaanse marinier Nicholas Brody een spion is voor Al Qaida. Nicholas is acht jaar lang krijgsgevangene geweest van Al-Qaida. Bij thuiskomst wordt hij ontvangen als een held, maar volgens Carrie is hij gerekruteerd door de terroristen tijdens zijn gevangenschap en zodoende een bedreiging voor de nationale veiligheid. Dat is het begin van een zenuwslopende ontdekkingsreis naar de waarheid. Met de hulp van Saul Berenson, lange tijd mentor van Carrie, zet ze steevast alles op het spel, met inbegrip van haar welzijn en zelfs haar geestelijke gezondheid.

Hoofdrolspelers

 • Clair Danes in de rol van Carrie Mathison
 • Mandy Patinkin in de rol van Saul Berenson
 • Rupert Friend in de rol van Peter Quinn
 • F. Murray Abraham in de rol van Dar Adal

Algemeen

Homeland wordt uitgezonden door de Amerikaanse televisiezender Showtime. Gemiddeld duurt een aflevering 55 minuten.

Bron: AlexVan, PixabayBron: AlexVan, Pixabay

Vikings

Als je begint aan deze serie, dan stap je meteen in een andere wereld. Een ruige en fascinerende wereld van onverschrokken en strijdlustige Vikingen, van oorlogen, plunderingen en bloedvergieten, van goden en een vleugje mystiek. Je leeft mee met de spannende avonturen en aangrijpende verwikkelingen rondom de buitengewoon charismatische leider en zijn schare. De vertolkingen van de personages zijn overtuigend en de sfeertekening van die historische tijd is prachtig, de onderkomens en dorpjes van de Vikings en de mooie natuurlandschappen zijn sfeervol in beeld gebracht.

Verhaal

Vikings is een Iers-Canadese dramaserie over de wrede en mysterieuze wereld van Ragnar Lothbrok, een Viking strijder en landbouwer, die hunkert naar het verkennen en plunderen van verre kustgebieden. Zijn ambitie zet hem op gespannen voet met het lokale stamhoofd, die er op staat dat zijn Vikingen naar het verarmde oosten gaan in plaats van het onbekende westen. Wanneer Ragnar gaat samenwerken met zijn vriend, scheepsbouwer Floki, om een nieuw soort schip te bouwen die in staat is om de ruwe noordelijke zeeën te doorstaan, is de basis voor een conflict gelegd. Maar de serie gaat niet alleen over oorlogen en bloedvergieten. Vikings is ook een verhaal over familie en broederschap, over de liefde en genegenheid tussen Ragnar en zijn gerespecteerde krijgersvrouw Lagertha, over zijn tweede liefde prinses Aslaug, over Ragnar’s broer Rollo, een woeste krijger die jaloers is op Ragnar en over de monnik Athelstan, wiens christelijke moraal botst met de heidense samenleving van de Vikingen.

Hoofdrolspelers

 • Travis Fimmel in de rol van Ragnar Lothbrok
 • Katheryn Winnick in de rol van Lagertha
 • Clive Standen in de rol van Rollo
 • Gustaf Skarsgard in de rol van Floki
 • George Blagden in de rol van Athelstan
 • Alexander Ludwig in de rol van Bjorn
 • Alyssa Sutherland in de rol van prinses Aslaug
 • Jessalyn Gilsig in de rol van Siggy Haraldson

Algemeen

Vikings wordt uitgezonden door de Canadese televisiezender History. Gemiddeld duurt een aflevering 45 minuten.

Tyrant

Tyrant is een serie met een pakkend verhaal over een bloedstollende machtsstrijd in het broeierige Midden-Oosten, heftige familieperikelen en boeiende personages. Vooral de uitgesproken rol van de nieuwe heerser Jamal wordt met verve vertolkt. Hij is een sociopaat met een uitermate heetgebakerd karakter en een morbide seksuele drift, die niet terugdeinst voor agressie en seksueel geweld. Hij roept acuut een ongemakkelijk gevoel bij je op. Het Midden-Oosten als decor is prachtig in beeld gebracht.

Verhaal

Tyrant is een Amerikaanse drama serie over Bassam "Barry" Al-Fayeed, de jongste van twee zonen van een beruchte Midden-Oosten dictator. Hij is al 20 jaar op de vlucht voor zijn verleden. Hij is een kinderarts die in de Verenigde Staten woont, samen met zijn Amerikaanse vrouw en een zoon en een dochter. Hij heeft geen enkele behoefte om terug te keren naar zijn land van herkomst, het fictieve Abuddin. Zijn vrouw Molly, begrijpt niet waarom en Barry is niet in staat en niet bereid om zijn typisch Amerikaans gezin een verklaring te geven. Als hij wordt uitgenodigd om de bruiloft van zijn neef bij te wonen, voelt hij zich toch genoodzaakt om met zijn gezin terug te keren. Eenmaal terug in zijn vaderland, wordt Bassam al snel meegezogen in een gespannen politieke crisis. Er is een groeiende volksrevolutie gaande tegen zijn regerende familie. Wanneer zijn vader plotseling overlijdt, probeert Bassam zijn invloed aan te wenden om de nieuwe president, zijn wrede en instabiele oudere broer Jamal, te begeleiden bij een politieke oplossing om een bloedig conflict te voorkomen.

Hoofdrolspelers

 • Adam Raynar in de rol van Bassam “Barry” Al-Fayeed
 • Jennifer Finnigan in de rol van Molly Al-Fayeed
 • Ashraf Barhom in de rol van Jamal Al-Fayeed
 • Moran Atias in de rol van Leila Al-Fayeed
 • Noah Silver in de rol van Sammy

Algemeen

Tyrant wordt uitgezonden door de Amerikaanse televisiezender FX. Gemiddeld duurt een aflevering 45 minuten.
© 2016 - 2024 Mosch-top, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Recensie: The Last Kingdom (Netflix tv-serie)recensieRecensie: The Last Kingdom (Netflix tv-serie)The Last Kingdom is een Netflix Original serie die gaat over het laatste koninkrijk van het vroegere Engeland dat nog ni…
Recensie: The Walking Dead (tv-serie)recensieRecensie: The Walking Dead (tv-serie)The Walking Dead is een een tv-serie over een zombie-apocalypse. De wereld wordt geteisterd door mensen die op zijn gest…
Veel voorkomende afkortingen op tv en internetZowel op Internet als op de TV worden tegenwoordig veel afkortingen gebruikt. Zeker op Engelse sites en TV series zonder…

Amerikaanse talkshow 'The Ellen DeGeneres Show'The Ellen DeGeneres show is een Amerikaanse talkshow gepresenteerd door Ellen DeGeneres. De show wordt gedistribueerd do…
'American Idol': de zoektocht gaat door!American Idol, voorheen bekend als 'The search for a superstar', is een Amerikaans televisieprogramma waarbij er gezocht…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Republica, Pixabay
 • http://www.amc.com/shows/the-walking-dead
 • http://www.thewalkingdead.com/tv/the-story-tv
 • http://www.hbo.com/game-of-thrones
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Game_of_Thrones
 • http://www.sho.com/sho/homeland/home
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Homeland_(TV_series)
 • http://www.history.com/shows/vikings
 • http://vikings.wikia.com/wiki/Vikings_(TV_series)
 • http://www.fxnowcanada.ca/shows/tyrant/
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Tyrant_(TV_series)
 • Afbeelding bron 1: Coombesy, Pixabay
 • Afbeelding bron 2: Jemimus, Flickr (CC BY-2.0)
 • Afbeelding bron 3: AlexVan, Pixabay
Mosch-top (10 artikelen)
Laatste update: 02-03-2016
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 14
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.