Phineas en Ferb

Phineas en Ferb Wie kent ze niet? De twee ontzettend leuke, slimme en bijdehante jongetjes die hun zusje Candace helemaal gek maken met al hun geniale uitvindingen. Samen verzinnen en maken ze de gekste dingen. Ze creëren elke dag weer iets nieuws. Candace doet elke keer weer haar best om haar broertjes te verraden bij hun moeder, maar telkens als ze bewijzen heeft verdwijnen deze net op tijd... Candace bedenkt allemaal ideeën om de bewijzen aan haar moeder te laten zien, maar het lukt haar telkens niet.

De geschiedenis van Phineas en Ferb

1 februari2009 was het zover: Phineas en Ferb waren voor het eerst te zien op de Nederlandse televise. De animatieserie komt oorspronkelijk uit Amerika en is bedacht door Dan Povenmire en Jeff Marsh. De serie werd eerst uitgezonden op Jetix, maar deze zender is per 1 januari veranderd in Disney XD. Op dit kanaal iis Phineas en Ferb tegenwoordig te zien.

De hoofdpersonen

Phineas Flynn

Phineas is de stiefbroer van Ferb (het andere, jonge genie), het is een ontzettend slim en bijdehand jochie, met gevoel voor humor. Hij is vriendelijk, creatief en kan bij het zien van dagelijkse dingen een nieuwe uitvinding bedenken. Daarnaast is hij ook nog eens muzikaal en kan hij goed liedjes verzinnen. Phineas doet meestal het woord, niet alleen voor hemzelf, maar ook voor Ferb.

Ferb Fletcher

Ferb is de andere helft van het geniale koppel en de stiefbroer van Phineas. Ferb doet niet onder voor Phineas: hij is even slim. Er zijn echter wel wat verschillen tussen hem en Phineas: hij zegt niet vaak wat, is soms wat laconiek. Ook is hij beter in het uitvoeren van de uitvindingen dan in het verzinnen ervan. Dat laat hij liever aan zijn stiefbroer Phineas over.

Candace Flynn

Candace is de volle zus van Phineas en de stiefzus van Ferb. Candace is een typisch tienermeisje: ze houdt van kleding, jongens (en dan vooral van Jeremy), hangen en bellen met haar vriendin Stacey en ze wil haar moeder maar wat graag laten zien wat haar 2 broertjes allemaal uitspoken als zij weg is. Dit lukt haar echter niet, tot grote ergernis van haarzelf.

Perry het vogelbekdier

Perry is het huisdier van de familie en heeft stiekem een dubbelleven:
het ene moment is hij het lieve 'prrrr' zeggende huisdier, het andere moment is hij geheim agent die Doctor Heinz Doofenshmirtz keer op keer tegenhoudt als hij weer eens wat slechts van plan is. Perry is geheim agent bij het bedrijf O.W.C.A. die wel meer getrainde dieren als geheim agenten in dienst heeft.

Doctor Heinz Doofenshmirtz

Heinz Doofenshmirtz is een gestoorde en gefrustreerde professor met een duidelijk Duits accent. Hij heeft een slechte jeugd gehad en is daardoor op het verkeerde pad terrecht gekomen. Regelmatig verzint hij gemene acties om af te komen van irriterende factoren in zijn leven. Al zijn uitvindingen geeft hij een naam, meestal (bijna altijd) eindigen ze op het woord -inator. Perry is zijn grootste vijand, door hem mislukken zijn duivelse plannen altijd.

Isabella Garcia-Shapiro

Isabella is leidster van haar scoutinggroep genaamd 'de kampvuurmeisjes'. Ze is verliefd op Phineas en wil hem altijd helpen met het uitvoeren van zijn plannen. Zo verdienen ze hun badges voor hun scoutingsjerps. Isabella is te herkennen aan haar openingszinnetje: Hoi Phineas, wat doeeeeeee je?

Phineas en Ferb wordt meestal een paar keer per dag uitgezonden
© 2010 - 2020 Want-to-infoyou, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Phineas (finies) en FerbPhineas en Ferb zijn de twee hoofdpersonen in de serie 'Phineas en Ferb' die te zien is op Disney XD, de zender die vroe…
Danza Kuduro - Don OmarDanza Kuduro is een nummer van Don Omar en staat op het album 'Meet the Orphans'. Bij dit album is samengewerkt met dive…
The Greatest Showman (2017) met Hugh Jackman en Zac EfronThe Greatest Showman (2017) met Hugh Jackman en Zac EfronHugh Jackman en Zac Efron schitteren in de musicalfilm The Greatest Showman. De film is gebaseerd op het leven van de Am…
Disney Treasures: The adventures of Oswald the lucky RabbitDeze Disney Treasure vertelt over Oswald the lucky rabbit. Oswald was een creatie van the walt disney studios en is de v…

The Big Bang Theory (comedy serie)The Big Bang Theory (comedy serie)Binnenkort begint alweer het 4e seizoen van de nieuwe hitserie "The Big Bang Theory". Hoewel de serie deels voldoet aan…
Miranda Hart: Britse koningin van de komedieMiranda Hart: Britse koningin van de komedieComédienne Miranda Hart verovert Engeland met de naar haar vernoemde comedy serie ‘Miranda’ waarin ze een onhandige, vri…

Reageer op het artikel "Phineas en Ferb"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Want-to-infoyou
Gepubliceerd: 16-08-2010
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Schrijf mee!