Zanggroep: Il Divo

Il Divo is een bekende internationale zanggroep. Uniek aan Il Divo is de popmuziek die zij zingen in operastijl. Dit doen zij onder begeleiding van een orkest. Il Divo (wat Italiaans is voor "mannelijke diva") telt vier mannelijke leden. Zij zijn allen van een verschillende nationaliteit. Door de jaren heen heeft Il Divo wereldwijd vele concerten gegeven en albums uitgebracht. Plaatcertificaten werden veelvuldig verdiend, en Il Divo heeft op bijzondere locaties spectaculaire concerten mogen geven.

Oprichting Il Divo

Il Divo is opgericht door Simon Cowell, o.a. een Brits talentscout en muziekproducent. Simon kreeg inspiratie om een internationale zanggroep op te richten na het luisteren naar Con te partirò. Gezongen door Andrea Bocelli en Sarah Brightman. Hij besloot in 2001 om met vier mannelijke zangers een zanggroep te vormen. Voor diversiteit wilde hij dat zij verschillende nationaliteiten hadden. Dit uitte zich uiteindelijk in een zoektocht naar jonge mannelijke zangers over een groot deel van de wereld. Twee jaar later in december 2003 was Il Divo een feit. Het verkreeg een reputatie van verfijning en elegantie.

Leden Il Divo

David Miller

David Miller is een Amerikaanse tenor van Il Divo, geboren op 14 april 1973 in San Diego. Niet lang na zijn geboorte emigreerde hij met zijn ouders naar Littleton in Colorado waar hij opgroeide. Daar ging hij naar school waar hij speelde in musicals en theaters. In 1991 studeerde hij af aan de Heritage High School, waarna hij verder studeerde aan het Oberlin Conservatory. Daar behaalde hij zijn diploma's in Vocal Performance en Opera Theatre. In het jaar 2000 maakte hij zijn debuut aan het Teatro alle Scala in Milaan. Hij speelde hier Tony in "West Side Story". Men meent dat het hoogtepunt van zijn werk buiten Il Divo zijn rol is als Rodolfo in "Giacomo Puccini's La bohème". David Miller werd lid van Il Divo in december 2003.

Urs Bühler

Urs Bühler is een Zwitserse tenor van Il Divo geboren op 19 juli 1971. Al vroeg raakte hij in aanraking met muziek. Zo zong hij al op zijn vijfde levensjaar in een koor en leerde verschillende muziekinstrumenten te bespelen. Op zijn vijftiende was hij lid van een coverband en kreeg hij muzieklessen aan de Academy for School and Church Music. Op zijn zeventiende werd hij leadzanger van heavymetalband "Conspiracy". Urs Bühler heeft in Amsterdam gestudeerd aan het Sweelink Conservatorium, waarna hij in een Nederlands operakoor zong. Hij trad daarmee o.a. op tijdens het Salzburg Festival onder leiding van Claudio Abbado. Urs Bühler werd net als David Miller lid van Il Divo in december 2003.

Carlos Marín

Carlos Marín Menchero is een van oorsprong Duitse bariton, maar is opgegroeid in Spanje. Hij is geboren op 13 oktober 1968 in Mörfelden-Walldorf, Duitsland. Carlos Marín startte al vroeg zijn carrière in de muziekindustrie. Dit met een eerste album op achtjarige leeftijd, en zelfs een concert voor achthonderd bezoekers. Ook heeft Carlos Marín even in Nederland gewoond. Op zijn twaalfde verhuisde hij met zijn ouders naar Spanje, waar hij verschillende talentenshows heeft gewonnen. De jaren daarna verkreeg Carlos Marín bekendheid in de muziekindustrie. Hij heeft meegedaan aan verschillende muziekshows en musicals zoals "Les Misérables", "The Beauty And The Beast" en "Grease". Ook hij maakte zijn intrede in Il Divo in december 2003.

Sébastien Izambard

Sébastien Izambard is geboren op 7 maart 1973 in Parijs. Hij is van oorsprong een popzanger. Als enige van de vier leden van Il Divo heeft hij geen muziekopleiding genoten. Zonder muzikale scholing heeft hij succesvol het solo-album "Libre" uitgebracht. Het album werd nummer één in de Franse hitlijst. In 2001 trad hij op met Johnny Haliday in het Olympia Theater in Parijs, waarna hij in 2002 in verschillende musicals en theaterstukken zoals "La Troupe" gespeeld heeft. Sébastien Izambard was bezig met de opnames voor zijn tweede album toen hij gevraagd werd voor Il Divo in december 2003.

Doorbraak en carrière Il Divo

De doorbraak van Il Divo kwam na de verschijning van het album "Il Divo" in 2004. Wereldwijd steeg het album in de muziekindustrie van dertien landen snel naar het landelijk nummer één. Het tweede album "Ancora" verscheen niet lang daarna in het jaar 2005. Ook deze keer een groot succes. In Amerika werden er in de eerste week na de verschijning 150.000 exemplaren van verkocht. In de hierop volgende jaren werd album na album uitgebracht. Zo kwam het derde album "Siempre" in tien landen wereldwijd op nummer één. Niet kort daarna volgde "The Christmas collection", waarna met een kleine tussenpauze van twee jaar "The Promise" werd uitgebracht. Deze stond in zeven landen in de muziekindustrie op nummer één. Voor vele albums heeft Il Divo wereldwijd plaatcertificaten ontvangen, wat aangeeft hoe vaak een album verkocht is. De plaatcertificaten die Il Divo heeft ontvangen zijn voornamelijk platina en goud.

Albums van Il Divo

Album Datum verschijning Plaat certificaten
Il Divo01-11-200418x Platina - 3x Goud
Ancora04-11-200511x Platina - 3x Goud
Siempre21-11-20069x Platina - 3x Goud
The Christmas collection01-12-20063x Platina - 3x Goud
The promise07-11-20082x Platina - 3x Goud
An evening with II Divo - Live in Barcelona27-11-2009-
Wicked game04-11-20113x Goud
The greatest hits04-12-2012-
A musical affair04-11-20133x Platina - 3x Goud
A musical affair - Live in Japan17-11-2015-
Amor & Pasión27-11-20151x Zilver

Vanaf het eerste album "Il Divo" in 2004 zijn er veel plaatcertificaten aan Il Divo uitgereikt. De tabel is geactualiseerd tot 4 maart 2016.

Bijzondere gebeurtenissen

 • 12 december 2008: Il Divo bracht een nieuwe single uit in de finale van de Zweedse variant van Idols in Stockholm.
 • 20 januari 2009: Il Divo trad op voor de president Barack Obama in Washington DC.
 • 20 december 2011: Het grootste aantal bezoekers dat een Il Divo-concert ooit bezocht werd toen bereikt. Dit vond plaats in Asuncion, Paraguay in het Defensores del Chaco stadion voor 33.900 bezoekers.
 • 13 mei 2012: Il Divo trad op voor Queen Elizabeth II en de Engelse koninklijke familie in Engeland.
 • 27 juli 2012: Er werd een optreden gegeven door Il Divo tijdens de Olympische Zomerspelen in Londen.
 • 5 juli 2015: Il Divo gaf een optreden in Astana, Kazakhstan. Dit ter eren van de zeventiende verjaardag als hoofdstad van Kazakhstan.
© 2016 - 2024 Bobbin, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Alfredo Kraus, de Spaanse tenor die zarzuela's zongAlfredo Kraus, de Spaanse tenor die zarzuela's zongDe Spaanse tenor is vooral beroemd geworden om zijn belcanto-kwaliteiten. Hij wilde de muziek dienen door met gevoel, fi…
Het Metropole Orkest: het orkest voor filmmuziek, jazz & popHet Metropole Orkest: het orkest voor filmmuziek, jazz & popHet Metropole Orkest is één van de meest bekende jazz- on poporkesten ter wereld. Met zijn bijzondere bezetting van zowe…
Queen - A Day At The RacesQueen - A Day At The RacesIn December 1976 werd de plaat: ''A Day At The Races'' uitgebracht. Het was het vijfde album van de groep Queen en de op…

Wim Sonneveld: Het dorp (langs het tuinpad van mijn vader)Wim Sonneveld: Het dorp (langs het tuinpad van mijn vader)De Nederlandse cabaretier Wim Sonneveld zingt ‘Het dorp’ voor het eerst in zijn theatershow in 1966. Het van oorsprong F…
Guns N' Roses (1985-1997)Guns N' Roses (1985-1997)Guns N' Roses zou voor het eerst gaan optreden in 1985. De bandleden waren: zanger Axl Rose, de gitaristen Izzy Stradlin…
Bronnen en referenties
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Il_Divo
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/S%C3%A9bastien_Izambard
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Urs_B%C3%BChler
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/David_Miller_(zanger)
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Carlos_Mar%C3%ADn
Bobbin (5 artikelen)
Gepubliceerd: 16-03-2016
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Artiesten
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.